Jelnyelven kíséri új klipben az R-GO dalát a szegedi hallássérült szépségkirálynő Szabadi Diána

Az R-GO mindig is nyitott volt az esélyegyenlőségre többször fellépett már jótékony céllal, jótékony kezdeményezések mellé állt már több ízben az élete folyamán, kísérte őt már Napsugár jeltáncművész dj Dominique Várkonyi Attila és Barátai koncerten. Szikora Róbert énekes-dalszerző a szegedi Szabadi Diánát kérte fel a heteken belül a Tv-ben látható legújabb klipjéhez, hogy a hallássérült szépségkirálynő jelelvre fordítsa át a Ma este miénk az éjjel című számát a klipben. De ezután sem hagyja magára Diát, ahogy tanítványait is felkarolta a tehetségkutatók után, ősszel Szegeden koncertezik majd, ahol tervei szerint Diát is a színpadra invitálja, így a siket szépségből igazi R-GO gida válik e szám erejéig.

 

– Honnan indult ez a kezdeményezés, hogy jelnyelven közvetítsék ezt a dalodat, hogy történt a találkozás?

– Először is az ötlet a televízió parlamenti közvetítéseiből indult, ahol jelelve láttam a politikusoknak a hozzászólásait, és ezt igen izgalmasnak tartottam. Arra gondoltam, hogy ez milyen érdekes lenne látványban, ha a klipünkben is szerepelne egy jelelő. Volt nekem egy névjegykártyám, egy Ecseri piaci árustól, akivel jó viszonyban vagyok. Emlékeztem rá, hogy Ő ajánlotta a menyasszonyát, képet is mutatott róla, jelezve azt, hogy egy hallássérült szépségkirálynő barátnője van. Ezután már csak össze kellett raknom a története. Felvettük a kapcsolatot, felkértem a munkára, és Ő boldogan vállalta.

 

– Miért erre a dalra esett a választás, mit üzensz a fogyatékossággal élő sorstársaknak és az egészséges rajongóidnak?

– Ez egy mai, trendi szám, és úgy gondoltam, hogy a fiatalokat ezzel meg tudom szólítani, és az esélyegyenlőséget mindig a szívemen viseltem. Az elmúlt években számtalan előadást tartottam a vakoknak, siketeknek, beteg gyermekeknek, és börtönben raboskodóknak. Higgyenek Istenben, az emberek jóindulatában, és magukban, mert nincsenek másodosztályú emberek.

 

– Mit jelentett számodra hallássérült szépségkirálynővel dolgozni, mennyire más, mint az egészséges modellek, mit adott neked a forgatás alatt?

– Diána egy kedves, színes egyéniség, akinél soha nem tűnt fel, hogy, valamiben is sérült lett volna, de egyébként is mindenhez természetesen kell hozzáállnom. Mit kellene azon csodálkozni, hogy valaki nem hall, vagy nem lát jól? Én pedig nem tudok magasat ugrani, és Usain Bolthoz képest pedig mozgássérültnek érzem magamat.

– Mik a további tervek a klip megjelenés után felkéred-e még Diát hogy jelénekkel kísérje dalodat?

– Ha idén Szegeden lesz koncertünk, és egyeztetni tudunk, szívesen látnám ismét a színpadon.

 

– Mi az, amit még nem értél el zenei munkásságod alatt és vágysz rá?

– Paul Mc Cartney-val együtt zenélni. Még nem értem el azt, hogy Bunyós Pityuval egy jó mulatós számot elénekeljünk, amit szépen lejelölhetne Diána, vagy Napsugár .

 

– Csodálatos tehetségeket karoltál fel a televíziós tehetségkutatók alatt mit adtak neked az ifjak, vannak-e további kezdeményezések?

– Mit adtak? Tóth Andika adott nekem 200,- Ft-ot, hogy dobjam be a parkolóórába, mert nem volt nálam apró. De a viccet félretéve, sok örömet, reménységet, hogy a fiatalok ugyanúgy állnak a zenéhez, mint a mi korosztályunk. Ugyanolyan tehetség rejlik bennük is, mint a most már ikonná nemesült nagyjainkban, pld. Fenyő Miklósban, Pataky Attilában, Dollyban…

– Mikor lesz a következő nagy koncerted?

– Minden koncertet nagynak képzelünk, bárhol is legyen az, folyamatosan turnézunk itthon, és külföldön is.

 

– Az R-GO-nak kialakított zenei és divat irányzata van. Azért évről évre változtatsz a színpadi előadásidra a divaton is, kinek a segítségével? Mit jelent számodra a hétköznapi divat? Vagy már eggyé vált a hétköznapod a zeneiségeddel?

– Nem figyelem a divatot, de olykor-olykor észreveszem. A Hungária, és az R-GO maga alakította a zenéket, és a ruházatukat, egy bizonyos korszakban, nem hiszem, hogy most lenne az a pillanat, hogy nekem a divat után kellene kullognom. A hétköznapi divatról sok mindent nem tudnék elmondani. Ha én kimegyek az utcára, közszereplő vagyok, mindig magamat kell adnom, de otthon „Király Gábor féle mackónadrágban” érzem a legjobban magam.

 

– Ki a kedvenc stylistod vagy divatterveződ és miért?

– A kedvenc divattervezőm, én magam vagyok, de ha komolyan is mondhatnék valamit, akkor Náray Tamás, mert mi vagyunk a legjobbak.

 

– Milyen saját zenei bölcsességgel üzensz a Divatikon.hu olvasóinak?

– Ne tanuljanak zenét, viszont próbáljanak meg zenélni a saját ösztönükből. Engem sem tanított meg anyukám beszélni, egyszer csak beszélni kezdtem, és így van ezzel a világon minden ember, így van ez a zenével is.

 

 

Szeretettel:

Cikk:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

Fotók:

Napsugár, Tannel Natália endelyével

 

 

 

 

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár