Június – keserédes nyáridéző klippel debütál a Diary (klippremier)

Hirdetés

Június – ezzel a címmel látott napvilágot a Diary együttes nemrégiben, idén október folyamán elkészült kislemezének első tétele. A klip az online magazinok közül nálunk látható és hallható először teljes egészében. A srácokkal ennek apropóján beszélgettünk.

Mit kell tudni a dalról?

Hirdetés
Bence:
Főleg azt, hogy ez nem egy új darab, és hogy ez az egész kislemez inkább egy korszak megörökítése érdekében készült el. (2 szám csak ezután érkezik) Ezek a dalok inkább nekünk fontosak, mint közönség kedvencek.

 

Honnan inspirálódtatok?

 

Norbert:

Ha csak ezt az egy dalt vesszük figyelembe, akkor az eredeti angol nyelvű verzióra zeneileg nagy hatással volt a Sleeping with Sirens amerikai együttes akusztikus EP-je, ezt öltöztettük át később egy modern, samplerekkel tűzdelt zenekari köntösbe.

Hogyan született? Milyen volt az alkotói folyamat?

 

Norbert:
Egy nyári délutánon összeültünk a Bencével, megmutattam neki az alap gitártémát, majd kis dúdolgatás után szó, szót követve összeállt, az akkor még angol nyelvű dalszöveg.
Egészen megtetszett nekünk, így később kapott zenekari hangszerelést, a szöveget is újragondoltuk, immár magyar nyelven.
Úgy érzem, hogy a kissé melankolikus, de azért nyárias hangulatot sikerült megőriznünk.

 

Hol forgattátok a klippet?

 

Bence:
A klip elnevezés egy kicsit túlzás, ez inkább egy nyaralós vizuál a dalhoz, de hogy a kérdésre is válaszoljak, főleg Orfűn, és egy kicsit Balatonon készültek ezek a felvételek.

 

Milyen volt a forgatás?

 

Bence:
Háromévnyi Fishing on Orfű előtti lerészegedés és kétévnyi balatoni zenekari nyaralás archív felvételeiről van szó.Mondhatjuk, hogy egész jó volt a forgatás!

 

Kinek és milyen gondolatokkal ajánljuk?

 

Kristóf:
A legtöbb fiatal megtapasztalja, milyen mikor egy rossz párkapcsolatba kerül. Ha mázlija van, a barátai ott lesznek, de jobb, ha ők alkotják a zenekart is! A téma klisés, de igaz! Ezekről a legjobb, ha az ember ír pár dalt!
A csapat Facebook oldala:
https://www.facebook.com/diary1/
A zenekar YouTube csatornája (kattints a linkre!)
Mondd el a véleményed
DJ Taylor

Speak your mind – DJ J Taylor feat. Nicole újdonsága (klippremier)

Névnapi versek ismert költőktől