Kathy Bates: Clintnek köszönöm! – Richard Jewell balladája

Hirdetés

– Én úgy nevezem Clintet: a színész-suttogó – mondta a Richard Jewell balladája (Richard Jewell, hazai bemutató: január 23.) egyik fontos szereplője, az 1991 óta Oscar-díjas Kathy Bates a film rendezőjéről, Clint Eastwood-ról. A rajongás szinte természetes: a terrortámadásról és az azt követő, félresiklott nyomozásról szóló filmben nyújtott alakításáért a színésznő ismét az Oscar-jelöltek közé került.

– Elképesztően ért a színész nyelvén – mesélte a jelöléseket bejelentő interjúi egyikében. – Követjük a könyvet, de a rögtönzést is megengedi, mindent elfogad… és bízhatunk benne, hogy a végén azt vágja ki, ami rossz volt. De a legjobban azt szeretem, hogy milyen csend és nyugalom van a forgatásain. Még azt, hogy „tessék!” sem kiabálják. Nincs kiabálás – és ez már akkor így volt nála, amikor véres westerneket rendezett…

Hirdetés

Hirdetés

A színésznő azt is elárulta az újságíróknak, hogy a rendező nem várta el tőle, hogy utánozza az élő figurát, akivel egyébként megszervezett számára egy találkozót:

– Nem a részleteit játszom el, hanem a lényegét – nyilatkozta Kathy Bates. – De nagyon együtt érzek vele, átérzem, hogy mit élhetett át, amikor a fiát merénylőnek nevezték: talán azok is megérezték ezt, akik a jelölésemre szavaztak.

Filmklip:

Mondd el a véleményed

Richard Jewell balladája – ajánló + trailer

Idén is lesz BORÉRT Borturisztikai konferencia, kiállítás és vásár