Richard Jewell balladája – ajánló + trailer

Hirdetés

Richard Jewell több száz ember életét mentette meg, miközben a sajátját kockáztatta. Hős lett belőle, egy ország ünnepelte. Egy darabig. Nem sokkal később már az első számú közellenségként tekintett rá Amerika két legnagyobb hatalma: az igazságszolgáltatás és a sajtó.

Hirdetés

Az átlagos kis biztonsági őr (Paul Walter Hauser), aki a szíve mélyén mindig zsaru szeretett volna lenni, az Atlantai Olimpián teljesített szolgálatot, amikor egy magára hagyott hátizsákot fedezett fel. A helyén volt az esze és a szíve, ezért sikerült idejében kiüríteni a környéket. Állítólag.

Hirdetés

Az FBI azonban úgy gondolja, ő lehetett az elkövető, aki a saját hírnévért kockáztattasok ember életét. A naiv, jó szándékú férfi és egy karrierje mélypontján lévő ügyvéd (Sam Rockwell) összefog, hogy bebizonyítsa az igazát.

Dávid harcba száll Góliát ellen…

ClintEastwood, a 4 Oscar-díjjal elismert színész- és rendezőlegenda ismét egy megtörtént eset alapján, sok nagyszerű színész segítségével készítette el mindvégig feszült hangulatú, hátborzongató igazságokat feltáró filmjét: témája egy olyan bűnügy, amelynek a megoldása máig kétséges.

Mozibemutató: 2020. január 23.

Eredeti cím: Richard Jewell

Gyártó: Malpaso Company, Warner Bros.

Főszereplők: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Olivia Wilde, JonHamm, Kathy Bates

Látvány: Kevin Ishioka

Zene: Arturo Sandoval

Operatőr: Yves Bélanger

Írta: Marie Brenner, Billy Ray

Rendezte: Clint Eastwood

Forgalmazza: InterCom

Előzetes:

Mondd el a véleményed

Tőrbe ejtve, avagy az év legelső nagy durranása – ajánló

Kathy Bates: Clintnek köszönöm! – Richard Jewell balladája