Kefir nyilatkozott! Szenzáció, hazugság, de hol a hitelesség?

Hirdetés

A napokban beszámoltunk arról, hogy a V-tech együttes fellépése meghiúsult egy rendezvényen. Ugyanis a Retrosztárok Fesztiválja elnevezésű buliban kellett volna fellépniük. De a szervezők nem teljesítették a megbeszélt és szerződéses formában leírt feltételket. Így a zenészek jobbnak látták, ha távoznak a helyszínről. Kefír döbbenten állt a történések előtt, majd másnap közösségi oldalukon értesítette a rajongókat, hogy ők igenis ott voltak, és sajnálják, hogy így alakult, de ez nem az ő hibájuk. Több, mint tíz éve van jelen a popszakmában. Azonban ilyen dologra még nem volt példa. 

Hirdetés

A Blikk bulvárlapban megjelent egy cikk, mely szerint az énekes a következőket nyilatkozta: A szerződésbe direkt belefoglaltuk, hogy előre kérjük a fellépti díjat. Amikor éjjel egy órakor megérkeztünk, azt mondták, hogy nincs pénz, és nem is lesz. Vagy megvárjuk a holnapot a kifizetéssel, vagy más időpontot választunk a koncertre. Nem értettük, hogyan nincs pénz a kasszában egy érvényes szerződésre, amikor az ezerforintos belépővel számoló helyiség telis-tele van vendéggel. Félvállról kezeltek minket, órákig kerestük a felelőst, aki egyszerűen csak megrántotta a vállát, és közölte, hogy vis maior van. Vagy fellépünk, vagy nem, őket ez nem érdekli. Már akkor láttuk a rendőröket, de ez a szórakozókat egyáltalán nem zavarta, ők azért jöttek, hogy a zenénkre mulassanak. 14 éves pályafutásunk alatt ilyen helyzetbe még sohasem kerültünk, ilyen csúnyán még nem vertek át! Aznap este több vidéki szórakozóhelyen is felléphettünk volna, mégis a fővárost választottuk.”

Nos, a legtöbb bulvárlapban a szenzáció, és a meghökkentő vagy balhés dolgok kerülnek terítékre. Az internet gyors terjedése miatt sok újságot a lapeladások száma menthet meg. Már nem egyszer fordult elő, hogy nyilatkozatok más köntösben jelentek meg. Eközben sokan elfelejtik, hogy az újságíró feladata többek között, hogy tényeket közöljön, ne sértse a személyiségi jogokat és hiteles maradjon!

A V-Tech frontembere, Kefir így kommentálta a Blikkben megjelent cikket: Ilyet nem is nyilatkoztam!!! Vizoviczki nevét ki sem ejtettem a számon, és azt sem hogy átvertek!!!”

Hirdetés

A lényeg, hogy a szervezők hibája miatt a fellépés elmaradt, pedig a rajongók kifizették a belépő árát. Sokan csak a V-tech miatt mentek el a rendezvényre. Viszont az együttes nem hagyja cserben rajongóit, mert pótolni fogja a bulit!

Megjegyzés: “Az újságírói etika ellen vét az, aki

– a nyilatkozó hozzájárulása nélkül lényeges változtatást hajt végre annak nyilatkozatán, illetve figyelmen kívül hagyja a kért tartalmi módosításokat,

– a nyilatkozó, a riportalany véleményének, kijelentésének tüntet fel olyasmit, amit az nem mondott….”

További infó:  https://www.facebook.com/vtechzenekar 

Írta: Csákó Zsuzsanna 2012.06.27.
Forrás: Blikk
Mondd el a véleményed

Emma Watson pink kutyája

A sztárok is az EFOTT-on buliznak!