Klippremier: Bonrow – Ég felé

Bonrow
Bonrow
Hirdetés
Bonrow
Bonrow

Ég felé címmel vadonatúj klippel jelentkezett Szeged egyik ígéretes zenekara, a Bonrow.A klipben – amelynek kültéri részleteit egy belvárosi irodaház tetején forgatta a zenekar – feltűnik Szeged nevezetessége és egyben egyik jelképe a Dóm, és csodálatos panoráma-látkép tárul elénk a városról.

Hogyan született az Ég felé c. dal?  Van valami különösebb sztorija?

Hirdetés

Mindenképpen érdekesnek gondoljuk a születését. A legtöbb esetben pörgős számokat írunk, amivel az a célunk, hogy szórakoztassuk mind magunkat, mind pedig a hallgatóságunkat, de heteken keresztül érlelődött bennünk egy gondolat, hogy kell nekünk egy lassabb, gondolkodósabb szám is. Majd egy ’19-es kora őszi hajnalon megírtam a dal vázát (Bőhm Balázs), amit a délután folyamán meg is hangszereltünk, majd egy éven keresztül hagytuk pihenni, csiszolódni.

Bonrow
Bonrow

Honnan inspirálódtatok?

Leginkább a 90-es és a 2000-es évek külföldi zenéi ihletnek meg minket, ami szerintünk teljesen természetes, hiszen abban a korban és művészeti érában nőttünk fel mindannyian. Szeretjük a britpop vonalat (Coldplay-től a U2-n át az Oasis-ig), és a klasszikus stadionrockot is, így nagyvonalakban ennek az egyvelege inspirál minket.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klippet?

A dalt leginkább azoknak ajánljuk, akiknek van egy megadott céljuk az életben, de állandó akadályokba ütköznek. Számunk erről a fajta vágyakozásról szól, amelyet az ember akár egy egész életen keresztül képes érezni az adott cél iránt. Arról a fajta vágyakozásról, amelyet rajtuk kívül mindenki más megszállottságnak nevez.

Hol forgattátok a klippet?

Az Ég feléhez mindenképpen egy nyers, mellbevágó, de mégis élethű történetet akartunk létrehozni. Nagy segítségünkre volt Török Máté (a klip rendezője), aki meghallgatva a dalt, azonnal ugyanarra az álláspontra jutott, mint mi – kell bele egy olyan story, amit bárki át tud érezni, hiszen vele is bármikor megtörténhet. A klippet Szegeden forgattuk, és szerencsésnek érezhetjük magunkat, hiszen ez a város többedjére is bizonyította, hogy gyönyörű! A zenekari részeket egy belvárosi iroda tetején vettük fel, a szereplők részeit pedig leginkább a saját otthonainkban.

Milyen volt a forgatás?

Szokatlan, de egyben nagyon izgalmas is! Először álltunk kamera előtt, így izgultunk, nehogy elrontsunk valamit, de Máté már a legelején azzal nyugtatott minket, hogy mi nekünk csak azzal kell foglalkoznunk, hogy felszabadultan zenéljünk.

Sok segítséget kaptunk a háttérből, nekik külön köszönettel tartozunk, ahogyan a szereplőknek is, akik a lehető legtöbbet hozták ki az általuk alakított karakterekből. Mindenképpen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert még friss zenekar vagyunk, de sikerült olyan embereket találnunk magunk mellé, akik minden elvárásunkat felülmúlták.

 

Fotók: Bonrow – https://www.facebook.com/bonrowzenekar/

Bonrow social media:
Spotify
Soundcloud
Instagram
YouTube

Mondd el a véleményed
Kandia Street

Nyugi van – új dal és klip a Kandia Streettől (klippremier)

Klippremier: Anyez – Szökevény