Nyugi van – új dal és klip a Kandia Streettől (klippremier)

Kandia Street
Kandia Street
Hirdetés
Nyugi van címmel vadonatúj klippel jelentkezett a debreceni Kandia Street formáció. Ennek apropóján beszélgettünk. Kandia Street – Nyugi van klippremier a Divatikonon.

Hol forgattátok a klippet?

 

A Nyugi van című klipünket több helyszínen forgattuk. Voltunk Tiszalökön,egy elhagyatott hídnál, ami különben nagyon szép hely. Jártunk Kadarcson, a klip elején látható  horgászos jelenetet a Kadarcsi-tónál rögzítettük, illetve ha már ott jártunk, megálltunk a Kadarcsi Csárda előtt is,pár jelenet felvenni. A többi jelenetet pedig, ami a klipben látható, Debrecenben vettük fel. Voltunk a Régi Posta étteremben, Tordai Zoltán művész úr ott húzza el a nótánkat. Végezetül pedig jártunk egy műfüves pályán,ahol a focis jeleneteket rögzítettük.

 

Hirdetés
Milyen volt a forgatás?

 

Nem először dolgozok a T & T pixeles srácokkal és valószínű nem is utoljára.A forgatás mindig nagyon jó hangulatban telik. Rendkívül kreatívak, mindig éberek,résen vannak, segítőkészek. Sokat köszönhetek nekik.

 

Mit kell tudni a dalról?

 

Erről a dalról annyit kell tudni,hogy szerettem volna egy igazi vidám, pozitív hangvételű dalt hozni így a nyár végére, hogy lehessen mire vissza emlékezni majd a hideg napokon. Ritka a rapzenében az optimista,mosolygós,életvidám dal. Éppen ezért gondoltam úgy, hogy ideje lenne hanyagolni a sok depresszív hangulatú zenét. A zenét egy nagyon jó barátom készítette,ő ajánlotta nekem a dalt, mert tudta, hogy én életre keltem. Ő egy fiatal srác, sok emberrel dolgozik,kiválóan építi a karrierjét, D26-nak hívják.

 

Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről?

 

Belülről nagyon jól éltem meg a szövegírást, könnyű volt papírra vetni, a zene vitt magával és szinte a dal húzta ki belőlem a szavakat. Remélem pár embernek sikerül felnyitni a szemét, hogy a szürke hétköznapokba mindig legyen idő belecsempészni egy kis vidámságot.
Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt és a klippet?
Hogy kinek ajánlom a dalt?? Na ez érdekes…Talán 2 részre osztanám a tábort. Elsőként a zene, illetve a rap zene szerelmeseinek.Egy nagyon szép akusztikus gitár kísér végig a dalban, amit azért is említek meg, mert manapság ritka, hogy a rapzenében meghallunk egy hangszert. Nagyon gépies már az egész, ami nekem személy szerint nem tetszik. A másik halmazba pedig életkor szerint válogatnám, egy ilyen 25-45 közötti embereknek. A fiatalok úgysem engem hallgatnak. Az a téma, amit feszegetek igazából az érettebb korosztálynak szól.

Tehát az, hogy kinek ajánlom, ezért nehéz kérdés,mert aki jól gondolkozik és mondjuk egyetért az én gondolatmeneteimmel,annak valószínű tetszeni fog a dal, a videó,a mondanivalója és lehet örül neki, hogy nem csak ő látja így a dolgokat. Viszont amikor egy előadó szeretne segíteni bizonyos embereknek azzal kapcsolatban, hogy hogyan oldd meg a problémát, hogyan csináld ezt vagy azt, és az illető erre nem nyitott, sőt, semmire nem nyitott, és depressziós, búval bélelt, csak a negatív impulzusok jönnek felőle, akkor ő nem fogja érteni, szeretni, nem tud azonosulni az ilyen dalokkal. Ezért csak remélni tudom, hogy nagyon sok embernek átjön majd, és tetszik nekik.

 

Mit  lehet tudni a terveidről?

 

Ami a jövőt illeti, szeptember végén vesszük fel a következő dalt, aminek Érték lesz a címe. Az már egy erősebb, mélyebb szerzemény lesz. Teljes mértékben az ország jelenlegi helyzetét fogja tükrözni. Arra is forgatunk videoklipet, szeretném ha idén sikerülne megjelentetni, mondjuk november végén, vagy december elején mondjuk.

 

Így legyen. Annak is szívesen helyt adunk majd a Divatikon hasábjain. Köszönöm szépen a beszélgetést!

 

Fotók:  Tanyi József – https://www.facebook.com/ttpixelprodukcio
                                      [email protected]
Mondd el a véleményed
Jeanny - Pokoli érzés

Dalpremier: Jeanny – Pokoli érzés

Bonrow

Klippremier: Bonrow – Ég felé