Klippremier: Josef K.- Üres

Hirdetés

Különleges, rajzos szövegvideóval jelentkezett Josef K. Ennek apropóján beszélgettünk. Josef K.: Üres – klippremier a Divatikonon!
Hogy született az ÜRES c . dal és rajzos videóklip?
Ez a dal már lassan egy éve létezett a fejünkben, de – egészen eddig – nem érett meg eléggé ahhoz, hogy egy ténylegesen befejezett alkotásként tekintsünk rá. Szeretjük a humort és groteszk dolgokat, (a “Vajon” cimű számunkban is megmutatkozik) de ez a dal más kategóriába sorolható. Talán ez lett az első olyan dalunk, amely a mély mondani valója mellett, igazán komoly hangvétellel is rendelkezik. Mondhatni a kialakult helyzett miatt is tudott érettebbé és hitelesebbé válni a szemünkben. Úgy éreztük, hogy nem illik ehhez a számhoz egy élőszereplős videoklip, mivel sokkal jobban passzol ez a rajzos szövegvideó a dal hangulatához.
Honnan jött az ötlet, hogy ilyen rajzos vizuált készíttess a dal köré?
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem szoktunk megkérni senkit ilyenkor, mivel a zenekaron belül van a kreátorunk. Szólógitárosunk és zeneszerzőnk, Szalai Balázs készítette a vizuált és a klipet is.
Honnan inspirálódtál?
Valójában a dal önmagáért beszél, még a címe is. Nem vagyunk túl idősek, ahhoz, hogy azt mondhassam, hogy megtapasztaltunk mi már mindent  ami rossz, ennek ellenére voltunk már úgy igazán mélyen. Szerintem ezek azok pillanatok, amik megihlettek bennünket.
Fotó: Szilágyi Frank
Milyen volt az alkotói folyamat?
Nem éppen mondanám szokványosnak. Stúdióban szerettük volna felvenni a dalt, de a karantén miatt ez sajnos nem jött össze. Mivel nem tudtunk megülni a fenekünkön és várni a korlátozás végéig, ezért végül ez egy homestúdiós szerzemény lett.
Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod az Üres c. dalt?
Ez egy érdekes kérdés, mivel azt kívánom, hogy senki ne legyen olyan hangulatában, hogy ezt a dalt kelljen hallgatnia, de tudjuk, hogy az élet nem így működik. Alapjában véve ez a dal a belső ürességről és a magányról szól, tehát azoknak ajánlanám, akik így éreznek. Reméljük, hogy adhat ezeknek az embereknek egy kis megnyugvást az a tudat, hogy más is érez így rajtuk kívül, és emiatt talán rájönnek arra is, hogy mégsincsenek egyedül.
Mondd el a véleményed

Mi van veletek? – GranCanada karanterjú

Klippremier: UVRL x SV – Szakadék