Klippremier: Márkypapa x Sylla – Végtelen

Márky Molnár
Márky Molnár
Hirdetés


Végtelen címmel vadonatúj klippel jelentkezik Márkypapa x Sylla. A klippet a Divatikon olvasói láthatják-hallhatják először.

Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről?

Márkypapa: 

Hirdetés

Általában először a dalszöveg születik meg nálam. Keresek a YouTube-on egy, a hangulathoz illő alapzenét, ami tükrözi az elképzelésem, arra készítek egy demót, és ezt adom le a producernek, MRG Beats-nek, hogy olyan alapzenét csináljon. Amikor készen volt a  végleges alap, arra újra felvettem a részem, és azt mutattam meg Syllának, aki profizmusával tökéletessé, késszé tette a dalt. 

Azt, hogy hogyan éltem meg belülről… nem tudok mit mondani, nagyon mély téma, és igaz sajnos… hogy őszinte legyek ez egy hosszú folyamat, és nem dolgoztam még fel maximálisan a történeket, de remélem a dal segít ebben…

Sylla:

A refrén szövege, amit kaptam a kitartásról szól,arról, hogy soha ne adjuk fel, amivel hamar tudtam azonosulni, mert rám is jellemző, mert az életben is ilyen vagyok.

Milyen volt a közös munka?  

Márkypapa:

Évek óta keresek már egy profi énekest, vagy énekesnőt, és most megtaláltam! Gördülékeny, rugalmas és profi. Jó pár órát eltöltöttünk a Home Studiomban, de nem azért mert nem ment, hanem figyeltünk minden apró részletre, vokálokat hova tegyünk, hol hangzik jól, hol nem, – élveztem.

Honnan inspirálódtál?

Márkypapa:

A dalszövegem az életem írta, én csak elmondom úgy, hogy rímeljen is. Zeneileg pedig próbáljuk az új vonalat követni, vegyítve kicsit a régebbi, igazi Rap hangzással, és hála MRG Beats-nek, aki az alapot is írta, és a keverést is elvégezte, jó úton haladunk. Ez a vonal kicsit ritkább itthon, de úgy gondolom, így tudjuk életben tartani az Igazi Rapet. 

 Kinek és milyen gondolatokkal ajánlod az új dalt és a klippet?

 Márkypapa:

Mindig van kiút… sokszor kurva nehéz, de ki kell bírni és erősnek kell maradni. Én is próbálok… több, kevesebb sikerrel.

Sylla:

Én elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretnek elmélyülni a zenében, és szeretik a komoly, tartalommal bíró dalokat. 

Milyen volt a forgatás?

Márkypapa:

 Bár a dal borús, és szomorú témájú, azért röpködtek a poénok, nagyon jó volt a hangulat. Amúgy pörgős… Nekem már rutinból megy… precízen, irányítva csináljuk az egészet, legalább is próbálom úgy. Én vagyok a rendező, gyártásvezető is, felkészülten ugrok neki ezeknek mindig, fix elképzelésekkel, jegyzetekkel a telefonomban, hogy ne maradjon ki semmi. 

Sylla:

Nagyon szerettem, sokat nevettünk, annak ellenére, hogy egy komoly dal, bár elég hideg volt a forgatáson.

 

Ti hogy élitek meg ezt a helyzetet, ami a zeneiparban kialakult?

Márkypapa:

Úgy gondolom, most az előadóknak az online bázisukat kell erősíteni. Most kell jönni új klipekkel, az emberek be vannak zárva, talán jobban ráérnek, és éhesek a jó zenére. Alkalmazkodni kell a helyzethez… Aztán ha vége ennek a rumlinak, reméljük találkozunk a színpadon.

Sylla: 

Egy karrierépítő időszak, és minden időmet zenéléssel és dalszövegírással töltök otthon. 

Aki szeretne benneteket támogatni, az ezt hol, esetlegesen milyen csatornákon teheti meg? 

Márkypapa:

Egyelőre hallgassák a zenéik, kövessék a cuccaink. És ha jövőre megindul ez az új ”Márkypapa X Sylla” Project, találkozunk a Stage-en!

Mondd el a véleményed
Gór-Nagy Era Addiktív

Addiktív – Nagylemezzel jelentkezik Gór-Nagy Era (albumkritika és interjú)

Névnapi versek férfiaknak