Klippremier: MóricSKA-Sárkány

Hirdetés

Sárkány címmel vadonatúj dallal és persze hozzá tartozó klippel jelentkezett Fekete Sándor bandájaa MóricSKA. Az új dalról a csapat frontemberével beszélgettem.

MóricSKAHogyan született a Sárkány című  dal?

Hirdetés

Nálam a dalszerzes oly módon történik hogy kezemben a hangszeremmel improvizálgatok és ha megtetszik egy “riff”, egy akkordmenet, akkor azt általában fel is veszem. A dalszöveg kivétel nélkül a zenei alap megszületése után íródik. Soha sem fordítva.

Hasonlóan a többi szerzeményünkhöz ez a dal is itthon (Sárándon), egy kis házi stúdióban született meg.Szinte kivétel nélkül a zenei alapokat szoktuk először megírni, majd ezt követően a zene hangulatához igazodva igyekszünk valami kis frappáns, általunk humorosnak vélt szöveget kitalálni. Az indítószikra jelenesetben egy rosszul működő párkapcsolat volt, tehát mondhatjuk azt, hogy a dalszöveg valós eseményeken alapszik.

MóricSKAHonnan inspirálódtatok?

Az inspiráció a zenekar tagjainál különböző stílusokból érkezik révén, hogy alapvetően különböző a zenei ízlésünk.

Alapvetően számos hazai előadó inspirál. Szinte minden zenei stílust meghallgatok, legyen az pop, rock, rap. Kedvenc hazai előadóim: pop kategóriában Pápai Joci, Orsovai Reni, rap kategóriában: Tkyd, Deniz, rock kategóriában: Bikini, Leander. Kedvenc gitárosom Lukács Peta (Bikini). Ezen előadók mindenképp inspirálnak. Külföldi előadók közül legnagyobb kedvencem a Linkin Park együttes, illetve Eminem zenéit hallgatom gyakran.

Kovács Misi (basszusgitáros) kifejezetten Motörhead rajongó, míg Porczió Tibi, a dobosunk inkább metálosabb vonalon érzi otthon magát. Jómagam nagyon sokféle zenét hallgatok, ska zenétől egészen a jazzig, ezért nem is igazán tudok megnevezni kifejezetten egy előadót.
Ami egészen biztos, hogy imádjuk a Dubioza Kolektivet, Arch Enemy-t, Motörheadet. 🙂

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a SÁRKÁNY című klippet?

Az új klipet mindenképp azon hallgatóinknak ajánljuk, akik rendelkeznek minimális humorérzékkel.Feministák nem biztos, hogy szeretni fogják az új dalt!

Milyen volt az alkotói folyamat?

Az alkotói folyamat számunkra sokkal több, mint egyszerű alkotás. A hétköznapok kemény munkával telnek, ezért relatíve ritkán tudunk találkozni. Általában hétvégén szoktunk összeülni egy üveg jófajta bor mellett és persze szeretett hangszereink társaságában.
Mindig nagyon jó hangulatban telnek ezek a percek, hiszen a szürke hétköznapok után, végre együtt lehetünk és azzal foglalkozhatunk, ami igazán boldoggá tesz. A zene és egymás társasága, ami színt visz az életünkbe!

Mondd el a véleményed

Zamárdi – a HEATLIE újdonsága

A rozsda lelke – vadonatúj albummal jelentkezik a Sub-Zero (lemezpremier-interjú)