Klippremier: PinkMist – Te maradtál #otthon

Hirdetés

Hamar belopja magát a dallam a fülébe (fejébe?) , s az ember egyszer csak azon kapja magát, hogy egyfolytában – akaratlanul is – azt dúdolgatja. Ismerős az érzés? Nos, hát pont ilyen a PinkMist zenekar legújabb karanténdala, a Te maradtál #otthon is. Papp Peti youtuber kifejezésével élve – PinkMist-karanterjú.

PinkMist
PinkMist


Mit kell tudni a dalról?

Hirdetés

Cseh Dóra: Ez a dalunk körülbelül egy éve íródott, a gitárosunk épp egy se veled se nélküled kapcsolatból tartott hol kifelé hol befelé, amikor átküldte nekem a zenét hogy hallgassam meg van-e rá szöveg ötletem. Én meghallgattam, nagyon tetszett és megihletett az, ami a zene mögött húzódhatott akkortájt, így – tőlem nem megszokott módon – villámgyorsan írtam rá szöveget . Elvittük mindketten a próbára azt, amink volt, összeraktuk a zenekarral, kicsit tovább ötleteltük  és a végeredménye ez a dal lett.

Honnan jött az ötlet, hogy csináljatok egy ilyen videót ?

Cs.D.: Várakozik már pár dalunk egy ideje arra, hogy megmutassuk a közönségnek, csak kevés időnk volt mostanában a felvételekkel foglalkozni, főleg úgy, hogy manapság azt tapasztaljuk, hogy egy új dalhoz, hogy érdekeljen másokat is, kell valami képi anyag, ez pedig megint csak lassította a mi – amúgy sem túl gyors – munkafolyamatainkat. Nekünk így kapóra jött, hogy láttuk, amint sok zenekar, zenész, énekes – kihasználva az otthon töltött időt – készít ilyen felvételeket. Bedobtam hát az ötletet a fiuknak, hogy mit szólnának hozzá, ha mi is csinálnák egy ilyet egy eddig nem hallott dalunkhoz.  Szerencsére tetszett nekik az ötlet, így egyből el is kezdtünk ötletelni azon, hogy mi ezt hogyan tudnánk megvalósítani a gyakorlatban.

Miért épp a TE MARADTÁL című dalotokból készítettek karanténklip-verziót?
Várhatnak Tőletek még valamit a rajongók az előttünk álló nehéz időszakban?

Tóth Ferenc: Az eredeti tervünk az volt, hogy majd ha nagyon ráérünk a karantén alatt, akkor rendszeresen jelentkezünk valami #homeoffice dallal, de ez nem így alakult. Melózni is járunk, mert egyikünk sem a zenélésből él, és szerencsére a munkahelyünket sem szippantotta be a válság egyelőre.
A “TE MARADTÁL” az aktuális kedvencünk, ezért készült erről az első “karanténklip”, amit remélhetőleg hamarosan egy feldolgozás követ. Egy remek magyar énekesnő nem éppen agyonhype-olt daláról van szó, amit azért sokan ismernek, Youtube-on is lejátszották vagy félmilliószor. Mi mindenesetre szeretjük, koncerteken is szoktuk nyomni.
Ezután újra saját szám következik, a “NYŰGÖZZ LE” című DJ dicsőítő dal, erről egy rövid “live video” már látható a facebook oldalunkon.

Milyen volt az alkotói folyamat ?

CS.D.: Nagyon lelkesen vágtunk bele. A tervünk az volt hogy csak úgy önteni fogjuk magunkból a dalokat és videókat de sokkal több munka volt vele mint azt elsőre gondoltuk, így hamar rájöttünk, hogy tucatjával nem fogunk mi ilyeneket gyártani az biztos.

 Ti hogy élitek meg a bezártságot?

CS.D.: Én épp egy 8 hónapos kisfiúval vagyok itthon, (többek között ez az oka annak, hogy ilyen lassan őrölnek a mi malmaink), így az én életemben nem hozott gyökeres változást a mostani helyzet. Ha a régebbi nyüzsgő életemből csöppentem volna bele, biztosan sokkal, de sokkal nehezebben viselném ezt az egészet. Bár őszintén szólva kevés társasági életem volt a baba mellett, azok is főleg vele együtt, pl. baba-mama programok, de az a kevés is őrülten hiányzik. De nemcsak nekem, hanem a kisfiamnak is, mert az utóbbi időben különösen megörül a popsitörlőn lévő baba arcának,  ezzel csak azt akarom mondani, hogy még az ilyen legkisebbeknek is nehéz.

Hol tartanak az EP munkálatai?

T.F.: Hát az megtorpant rendesen. Még kellene pár új dal, de megfogadva Győrfi úr tanácsát az egymás közti személyes kontaktust nullára csökkentettük, így a zenekari próbák szünetelnek. Mondjuk túl sokat a válság előtt sem próbáltunk, de annyit igen, hogy dal ötletek szülessenek, és ne felejtődjenek el azonnal. Lassan, ahogy enyhül a karanténszigor mi is elkezdünk óvatosan próbálni (persze szigorúan maszkban), és akkor remélhetőleg a dalírás is beindul.

Mikor jön ki a medvehagymás dal, amire az április 30-i posztotokban utaltatok?

T.F.: Az csak poén volt, nincs medvehagymás dal… (bár most hogy mondod, akár lehetne is.) Az egész onnan indult, hogy megfigyeltük, ha posztolsz egy dalt vagy ilyesmit, amibe több-kevesebb energiát, időt stb. belefektetsz, az általában keveseket érdekel, de ha kiraksz pl. egy képet egy virágzó medvehagymáról, azt egy csomóan lájkolják. Ezt akartuk a valóságban is igazolni. Sokáig vezetett is a medvehagymás kép, de aztán végül beelőzött a “Te maradtál” karanténvideója.

Ti hogy élitek meg ezt a jelenlegi lehetetlen helyzetet, ami a koronavírus miatt az egész showbusiness-t sújtja világszerte?

CS.D.: Amatőr zenészként nekünk a koncertek és a próbák voltak a kikapcsolódás, ami nekem momentán pótolhatatlan veszteség. Nagyon hiányzik ez a közeg, nemcsak, mint énekes, hanem mint koncerteket és fesztiválokat szerető és aktívan látogató ember, nagyon szomorú vagyok. Egyelőre nem látom a végét, hogy a jelen állás szerint egyáltalán mikor fognak engedélyezni egy ilyen rendezvényt.

Mondd el a véleményed
Hatsband

Édes méreg – újdonság a HatsBandtől

Fotó: Bartalos Jenő

Zenészélet karantén idején – I. rész: Bartalos Jenő (karanterjú)