Bennünk él – Tóth Dani újdonsága (klippremier)

Hirdetés
Új klippel jelentkezik Tóth Dani. A fiatal szombathelyi énekes ikonikus szombathelyi helyszíneken forgatta vadonatúj klipjét első dalához, amely a Divatikonon debütál.
Hirdetés
Hogy született? Mi ihlette?

 

A dal néhány éve született. Eredetileg is zongorára írtam, és ezen most sem akartam változtatni. Fél éve kezdtem el a felvételen dolgozni, és úgy éreztem, hogy jó, ha meghagyom a hangulatát. Szomorú szerzemény, a szavak mégis lendületet adnak neki. Néha van, hogy el kell engedni a másikat, ez az élet rendje. A sok emlék pedig megmarad és “bennünk él”. Szerintem ez így szép, hiszen ezek a tapasztalatok formálják az embert. Ez a dal fő mondanivalója, ezért nem is tartom annyira szomorúnak.

 

Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről?

 

Hirdetés
Mindig közel álltak hozzám a lassú, zongorával kísért dalok. A Bennünk él című szám annyiban más, hogy a sajátom, így én leszek az első, aki énekli. Ez motivál az alkotói folyamat során, és segít abban, hogy a maximumot hozzam ki belőle.

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt és a klipet?

 

Mindenkinek ajánlom, aki kedveli az akusztikus popzenét. A klip pedig azért különleges, mert több légi felvétel is készült Szombathelyről.

 

Hol forgattátok a klippet?

 

Szombathelyen, több helyszínen. Egyes jeleneteket a Székesegyház mögötti hídon, de az Emlékmű előtti dombon is készültek felvételek.
Honnan jött az ötlet, hogy ikonikus szombathelyi helyszíneken forgassátok a klipet?

 

A Székesegyház mögötti híd volt az egyik alapötlet, az emlékmű környékére és a Gayer parkra már a klip forgatása közben esett a választásunk.

 

Milyen volt a forgatás?

 

Nagyon jól éreztem magam a forgatáson. Volt egy terv, de hagytunk teret az új ötleteknek is. Németh Richárd volt az operatőr, a klipet pedig én vágtam.

 

Mit lehet tudni az albumról?

 

Terveim szerint augusztus közepén jelenik meg kislemezként és 5 angol nyelvű dalt tartalmaz majd. A popzene, mint stílus marad, viszont kicsit elektronikusabb, “maibb” lesz a hangulatvilága. Spotify, iTunes és további zenei áruházak kínálatában elérhető lesz, a YouTube-ra pedig folyamatosan kerülnek majd fel a számok.

 

Lesz fizikai példány is?

 

Fizikai példány is tervben van, amin az említett 5 dalon kívül a Bennünk él című dal,  valamint egy másik magyar szerzemény is szerepel majd.

 

Hol lehet majd hozzájutni az új albumhoz?

 

Az elérhetőségeimen megrendelhető, illetve a fellépéseim után megvásárolható lesz.
Mondd el a véleményed

Lisszabonban forgatta vadonatúj klipjét Lacko&Gabe d.u.b. Taylor (klippremier)

Wass Albert versek A-tól Z-ig