Klippremier: WolfLex – Csak játék

WolfLex
WolfLex


Új klippel jelentkezett WolfLex. A békéscsabai születésű, Gyomaendrődön felnőtt, jelenleg pedig Budapesten élő énekessel ennek apropóján beszélgettem. Mint azt elárulta: Rengeteget tanult a nagypapájától, aki nagyszerű zenész volt. Gyerekkorában folyamatosan figyelemmel kísérte az otthoni próbáit, hallgatta a játékát. Biztosan csak akkor tudta magáról, hogy az élete lesz a színpad, amikor középiskolába került, s ott az intézmény magyartanára színjátszó szakkört is vezetett. Egy alkalommal megkérdezte tőle, hogy járna -e az ő általa irányított színjátszó körbe.
Igent mondott, hamar szerelmes lett a színpadba. Elkezdte képezni az hangját énektanároknál, emellett pedig érettségi után, Békéscsabán elvégezte a színi iskolát. Három év elteltével sikeresen levizsgázott, megszerezte a színész és filmszínész képesítést, ám a színházban is inkább az éneklés érdekelte.
WolfLex öt éve Budapesten él, mint mondja, előadóként rengeteg tapasztalatot gyűjtött, jelenleg azon munkálkodik, hogy minél több emberhez jussanak el a  dalai. Sokáig az volt a gond, hogy maga sem tudtam, mi állna jól neki, milyen stílust kellene képviselnie, ezért sokáig csak feldolgozásokkal foglalkozott. Visszajelzések, illetve saját tapasztalatok alapján lassan kezdett körvonalazódni a kép. 2019 októberében megismerkedett Ribár Géza ( GZOO ) zenei producerrel, aki betekintést nyújtott zeneszerzés, előadóművészet fontosabb aspektusaiba. Hamar megtalálták a közös hangot, a mai napig gördülékenyen tudnak együtt dolgozni. Így, közös munkák gyümölcseként készülhetett el 2019 október 26-án  készülhetett el WolfLex első saját dala. Számos visszajelzést kaptak, így eldöntötte, hogy hosszú távon szeretne ezzel a csapattal dolgozni. Október óta három másik dal is megjelent, nemrégiben pedig “kijött” a legújabb szerzemény,  Csak Játék címmel, amit az online magazinok közül nálunk, a Divatikonon hallgathatnak meg először olvasóink. WolfLex-szel szel beszélgettem.

WolfLex
WolfLex

Mióta foglalkozol énekléssel?

Igazából gyerekkorom óta körül vesz a zene, hiszen zenész családból származok.
Komolyabban 8 éve éneklek, képezem a hangom.

Milyen stílus áll hozzád közel?

A lírai dalok állnak hozzám közel, de nagyon megszerettem a pop, és reggaeton stílust is, amelyek hasonlóan közel állnak hozzám.

Hogy született a dal, illetve a hozzá készült klip?

Nálunk minden dal úgy születik, hogy előtte van egy gondolatom, elképzelésem, amit szeretnék hallani, átadni a következő dalomban. Ezt közvetítem Ribár Géza zenei producerem felé, s mivel jól működik a “zenei kémia” közöttünk, érti, mire gondolok, így zeneileg könnyen meg tudja valósítani a gondolataim, s mindezt extraként megfűszerezi az ösztönös tehetségével és amolyan GZOO-san megkomponálja. Majd az elkészült zenére megírom a szöveget, az elképzelt dallamvilágot, és utána irány a studióba felénekelni, összerakni a dalt.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Általában akkor állunk, állok neki alkotni, amikor úgy érzem, hogy tele vagyok energiával, ötletekkel, ilyenkor rengeteg elképzeléssel bombázom a producerem. Néha le kell állítani, hogy “nyugi ennyi mindent nem lehet egy dalba bele tenni”. Sokszor megesik az is velem, hogy eszembe jut egy dallam, azonnal feléneklem telefonra és máris küldöm a Gézának . Ez a szám is így “fogalmazódott” meg először. Mindent összevetve azt tudom mondani, hogy ez a dal már régóta érett bennem és különös helyet foglal el a szívemben.

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlod a klipet?

Olyan embereknek ajánlom a dalt, klipet, akik átérzik ezt a helyzetet. Az embernek egy idő után elege van abból, hogy nem őszinte vele a párja. Kicsit olyan “se veled, se nélküled” ez a téma.

Annyit mondanék még, hogy nagyon fontos az őszinteség, ha valakit megcsalnak vagy hazudnak az illetőnek, akkor legalább akit becsapnak ő legyen őszinte és merje kimondani amit tud és érzékel. Őszinteség nélkül nem él meg semmilyen kapcsolat.

Mi inspirálta?

Személyes tapasztalatból inspirálódtam, hiszen én is voltam ebben a helyzetben, amit a dalban megírtam.

Hol forgattad a klipet?

Budapesten, és Dunakeszin forgattuk le a klipet.
Budapesten a Filatorigátnál is forgattunk, nekem ez a helyszín nagyon tetszett.
Keszin pedig a Duna egyik csodálatos homokos partján forgattunk.

Milyen volt a forgatás?

Nagyon hamar leforgattuk a Csak Játék című dal klipjét, kb. 3 óra alatt végeztünk is.
Számomra ez is egy élmény, hiszen minden elképzelést amit szerettem volna, azt megvalósította nekem Ribár József ( művésznevén Selecta Joe – Z ), aki a klipet készítette és rakta össze.
Nagyon szeretek Jocival is együtt dolgozni, nagyon jó ötleteket tudunk kitalálni és a mostani klip forgatása során már megfogalmazódott bennünk pár ötlet a következő munkánkra, mindig próbálunk előre gondolkodni.

Milyen volt a fogadtatása? Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Merem azt mondani, hogy 98%-ban csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Volt olyan is a privát üzenetek között, aki megköszönte nekem, hogy megszületett ez a dal, inspiráltam őket arra, hogy kiálljanak saját magukért.
Kaptam olyan üzenetet, hogy az illetőt is megvezették, becsapták egy kapcsolatban, tudott róla, de nem mert erről beszélni. Viszont meghallgatta a dalomat, magáénak érezte, így el tudta mondani a párjának, hogy mindenről tud és nem kell hazudni. Ezzel a lendülettel a párja be is vallott mindent, meg tudták beszélni a problémát.
Szóval, amit szerettem volna közvetíteni a dallal, az átment a hallgatóságnak – és számomra ez a legfontosabb.

Köszönöm szépen a beszélgetést!

WolfLex Facebook oldala:
https://www.facebook.com/wolflexofficial/
WolfLex YouTube csatornája:
https://www.youtube.com/channel/UCWFOYxe_sK1EeGkFOAL3W2g

Mondd el a véleményed

Klippremier: UVRL x SV – Szakadék

Megható dal született Magyarországért