Klippremier: Z – Engedd el

Tóth Zoltán
Tóth Zoltán
Hirdetés

Tóth Zoltán – Z  live act formában is feldolgozta Engedd el című dalát. Az énekessel ennek apropóján beszélgettünk.

Honnan jött az ötlet, hogy készíts egy ilyen változatot ebből a dalból?

Hirdetés
Tóth Zoltán

Eredetileg egy szál gitárral íródott a dal. Riz Olivér (zeneszerző,zongorista előadóművész) barátommal írtuk meg, végül Baki Józsi dobolásával és Mackó Miki gitárjátékával vált egésszé a dal. Olivér beleegyezésével, de végül nélküle született meg a produkció. Arra gondoltam, hogy ebben a lelassult, bezárt állapotban amiben jelenleg vagyunk a COVID-19 idején, jó egy ilyen csöndesebb, békésebb hangvételű, akusztikus dal, ami reményt adhat, bíztathat egy fényesebb jövő bekövetkezéséről, amiben személy szerint abszolút hiszek.

Miért épp erre a dalra esett a választásod?

Az az igazság, hogy ebből a szempontból teljes mértékben az ösztöneimre hagyatkozom. Most egy ideje ez a dal szólt a legtöbbet a fejemben, úgy éreztem, ez most adhat, átmehet, eljuthat az emberekhez érzelmileg.

Milyen volt, hogy élted meg a forgatást?

Óriási dolog, hogy a SoundCam Productions biztosít ilyen lehetőséget fiatal előadóknak, hogy megmutathassák magukat nagyobb közönség előtt is. Így én nagyon örültem a lehetőségnek és éltem is vele. A forgatás jó hangulatban, pörgősen és produktívan telt. Külön örültem annak, hogy egy rövid interjú is készült velem (amely ide kattintva tekinthető meg), ahol elmondhattam miért is foglalkozom a zenéléssel, milyen céljaim vannak mindezzel.

Tóth Zoltán
Tóth Zoltán

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalnak ezt az acoustic live változatát?

Mindenkinek ajánlom ezt a dalt, aki nyitott a zenei világom, mondanivalóm megismerésére. Első sorban a helyünkről szól ez a dal. Arról a helyről, ahol boldogan és szabadon élhetünk. A mennyországról. Csak ezt én nem egy másik helynek érzem. Ez itt van, rajtunk múlik mikor lépünk be ide. Ez egyfajta testi-lelki-tudati állapot, aminek az elérésén én magam is dolgozom. Ugyanakkor közvetíteni is ezt szeretném. Nagyon röviden úgy tudnám ezt leírni, hogy tedd meg ami tőled telik, a többit pedig engedd el, mert sok minden nem a mi kezünkben van. Ugyanakkor ami rajtunk múlik, például, hogy milyen világot, milyen jövőt, bolygót és életet teremtünk MOST a saját életünkkel, abban abszolút felelősségünk van.

Milyen visszajelzéseket kaptál a dallal és a klippel kapcsolatban?

Sok sok pozitív és negatív, de építő kritikát, véleményt és visszajelzést kaptam a dallal kapcsolatban, aminek nagyon örülök! Ezek rendkívül jól esnek, és úgy érzem, épülök és tanulok ezekből a visszajelzésekből.

Z közösségi csatornái:
Facebook oldala – https://www.facebook.com/tothzoltanmusic
Instagram oldala: https://www.instagram.com/tothzoltan_zmusic/
YouTube csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCwvAAgyTcqPc_Gu51zELDCw

Mondd el a véleményed
Big D

Őszinte – új klippel jelentkezik Big D (klippremier)

Rövid karácsonyi versek