Klippremier: Eat at Joe’s: Celeb leszek

Eat at Joe's
Eat at Joe's

 

A celebeket állítja pellengérre új klipjében az Eat at Joe’s zenekar. A csapattal ennek apropóján beszélgettem.

Mit kell tudni a dalról?

A Celeb leszek c. dal egy paródia, mely célja, hogy egy kicsit görbe tükröt állítson a mai celebvilág elé. A történet középpontjában álló lány eljátszik a gondolattal, hogy milyen lenne, ha ő is celebbé válna, ez minden vágya.

Eat at Joe's
Eat at Joe’s

Hogyan született?

A zene eredetije körülbelül 2009-ben született, a szöveget pedig néhány évvel később írta meg hozzá Imrefi József (Joe) és Müller László közösen, Joe ötletéből kiindulva.

Honnan inspirálódtatok?

A “celebség” manapság teljesen körülvesz minket, mindenhol ebbe botlunk: a tévében, az újságokban, a mindennapi életünkben. Ezt a túlzott médialufit akartuk kicsit pellengérre állítani ezzel a történettel.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klippet?

A dalban nincsenek magvas, mély gondolatok, egyedüli célja a könnyed szórakoztatás. Azoknak ajánljuk, akik ki akarnak kicsit szakadni a mindennapokból, rámosolyognának a világra annak visszásságaival és furcsaságaival együtt, azzal a gondolattal, hogy azt nem feltétlenül kell mindig véresen komolyan venni.

Ki a nagymama? Róla mit kell tudni?

Ő a való életben is a főszereplő nagymamája. Nagyon nyitott az ilyen felkérésekre, a kliprendező (akinek szintén a nagymamája) több korábbi munkájában is szerepelt már, úgyhogy mondhatni, rutinosnak számít már ezen a területen.

Hol forgattátok a klippet?

A klip több felkapott budapesti turistacélpontnál forgott (pl. Szent István tér, Hősök tere, Deák tér), valódi járókelőkkel, valamint egy elhagyatott gyártelepen (korábbi acélgyár és vasöntöde).

Milyen volt a forgatás?

A film rendezőjének, Zátonyi Dánielnek és az operatőrnek, Rattner Richárdnak nem ez az első közös munkája, többek között egy egész estés filmet is forgatnak együtt jelenleg (amelyben egyébként az Eat at Joe’s egy korábbi, Szabadon járj c. nótája betétdalként szerepel), így egy összeszokott csapatról van szó. A felvételek gyorsan, pár nap alatt elkészültek. A táncos részeknél steadicamet használtak. Segítségével sínrendszer és bonyolult állványzat kiépítése nélkül sikerült bonyolult kameramozgásokat elérni.

Hogy akadtatok rá Zátonyi Dorkára?

Dorka a klip rendezőjének, Zátonyi Daninak a húga, aki profi táncos. A dal témájához a táncos vonal adta magát, ezért kérte fel őt a főszerepre. Dorka örömmel mondott igent a felkérésre, mert ez neki is jó referencia.

A zenekar Facebook oldala:
https://www.facebook.com/eatatjoes.hu/
Mondd el a véleményed

Sokak szerint ez Áprily Lajos legszebb verse

Kalucza Roland

Minden jóra egy kicsit várni kell – Kalucza Roland újdonsága (klippremier)