Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – vasi zenészduó a Palotai Csokoládén

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik a Palotai Csokoládén
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik a Palotai Csokoládén - Hegyes Anett grafikája
Hirdetés
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik a Palotai Csokoládén – Hegyes Anett grafikája, Váradi Tímea és Bozi Árpád fotói alapján

 

Végy két remek zenészt (Kóbor Zsóka, Polgár Patrik), egy tehetséges grafikust (Hegyes Anett) és egy magas minőségű, nagy gonddal,odafigyeléssel készített, különlegesen gazdag, intenzív ízvilágú csokoládét (Palotai Csokoládé).

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – korábbi, zenekaros felállások után – duóként 2018 óta dolgoznak együtt. Valamiért című daluk bekerült A Dal 2020 műsorába, amelyből idén ugyan sajnos  már nem vezetett út  a győztes számára az Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi ismertséget, és ezzel együtt nemzetközi ismertséget hozó, világot jelentő deszkáira, viszont jelentős népszerűséget, rádiós játszási lehetőséget, rotációba kerülést és számos online megjelenést eredményezett.A zenészpárost érte ugyanis az a dicsőség, hogy egy különleges, 70%-os kakaótartalmú,  mézes-málnás étcsokoládé, valamint egy 40,7%-os kakaótartalmú málnás tejcsoki arcai lehessenek.

Hirdetés

Mindkét csokoládé közös különlegessége, hogy liofilizált málnát tartalmaz.  A liofilizált (köznyelven fogalmazva: fagyasztva szárított) gyümölcsök különlegessége, hogy megtartják eredeti, természetes színüket, formájukat, ízüket és méretüket, hozzáadott cukrot pedig nem tartalmaznak.


Hegyes Anett (grafikus, a csokoládé ötlet megálmodója és grafikai alkotója)

Hegyes Anett vagyok, 24 éves. A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnáziumba végeztem, grafika szakon. Az egyik projekt feladatunk volt egy csokoládépapír megálmodása. Ám nem csupán egy jó designú terméket szerettem volna létrehozni, hanem egy mögöttes tartalmat is hozzáadni. Hiszen úgy vélem, a művészettel hatni az érzelmekre, adni és üzenni lehet az embereknek. Akkor jött az ötlet… „üzenni is lehet”. Így a fő vonal, amin haladtam, az volt, hogy egy szöveg kerüljön a csomagolásra. Ez több szempontból is kedvező egy vásárló számára. Akár önmaga hangulatát, érzelmi világát tudja tükrözni a csokin fellelhető felirat, vagy ajándékozáskor egy kedves gesztus, hiszen jelentéstartammal is fel van ruházva a termék, így az még személyesebbé válik átadáskor. A következő lépés az volt, milyen szöveg is kerüljön a designra. Habár jó humorúnak tartom magam, nem szerettem volna saját szöveget viszont látni rajta. Így továbbmentem. Legyen még egy hasznos dolog, amit az édesség biztosít, ez pedig a merchandise. Nagyon szeretem Kóbor Zsóka és Polgár Patrik akusztikus duójának örömzenei világát és mindazt, amit a zenekar képvisel. Egy kedvelt dalom pedig a Valamiért volt. Így arra gondoltam, mi lenne, ha a dalszövegből kerülne rá valamely sorrészlet?! Hát elkezdtem tervezni. Az első vázlatokat elküldtem a duónak, akiket nagyon megragadott az ötlet.

Polgár Patrik (zenész)

Izgalmas és egyedi ötletnek tartottam a csokoládé ötletét és első vázlatait. Saját magunkat viszont látni a csokipapíron igazán különleges érzés. Azontúl, hogy hatalmas öröm ez nekünk, egyben egy komoly megtiszteltetés is. A kezdeti ötletekben, vázlatokban láttam fantáziát, elhatároztam, hogy keresek egy partnert, akikkel forgalomba hozhatjuk a kis álmunkat. Több céggel, vállalkozással, manufaktúrával tárgyaltam, a Palotai Csokoládé volt az, aki első szóra pozitívan, partnerként állt hozzánk és vállalta, hogy alkossunk valami közöset.

Kóbor Zsóka (zenész)

Emlékszem a pillanatra, amikor Anett megmutatta a terveket, nagyon jól esett, hogy ránk gondolt. Akkor még egyikünk sem tekintette reálisnak azt, hogy ez sikerülhet, viszont jó volt eljátszani a gondolattal. Nem is igazán hagyott minket nyugodni, gondoltuk egy próbát megér, hiszen történtek velünk váratlan dolgok az évek során. Nem sokkal később a Palotai csokisoktól választ is kaptunk, de talán egyikünk sem tudta még feldolgozni, hogy sikerült. Ez számunkra azért is volt meglepő, mert csupán nagy zenekarokról tudjuk, hogy az arcuk termékekre került, mi pedig a próbálkozások idején még bőven  ADal2020 előtt jártunk. Természetesen nem csak annak örültünk, hogy borítóra kerülünk hamarosan, hanem a bizalomnak, amely Daniék felől érkezett.

Palotai Dániel (Palotai Csokoládé)

2019 őszén találkoztunk először Patrikékkal, az Őrségi Tökfesztiválon. Egy új csokoládéval, a pörkölt sós-tökmagossal jelentünk meg akkor a rendezvényen. Ők akkor vásároltak, és pár nappal később kaptam egy levelet, hogy gondolkoznak egy saját zenekaros csokoládén, és nagyon örülnének, hogy ha össze tudnánk dolgozni. Mi abszolút nyitottak voltunk a koncepcióra, örültünk neki, így hamarosan egy személyes találkozó alkalmával megbeszéltük a nagyjábóli körvonalakat, ki mit szeretne, mire van lehetőség.

 

Mi 2013-tól foglalkozunk csokoládéval, kis családi manufaktúra vagyunk. Feleségem szokott besegíteni a nagyobb munkáknál, de szeretnénk idén majd valakit alkalmazni is, mert szerencsére nő a kereslet az általunk megálmodott, mézzel édesített csokoládékra és persze a többi egyedi kézműves termékre is. A Palotai Csokoládé neve vezetéknevemből adódik, ezt a brandet építgetjük jelenleg. 

Különleges termékekkel foglalkozunk, amik főleg egyedi, saját receptúrával készülnek, mint a mézzel édesített étcsokoládé, a forró csokoládé, vagy éppen a csokoládékrémeink. Minőségi alapanyagokkal dolgozunk és azokat az alapanyagokat, amiket lehet, itthonról szerezzük be. Ezek belföldi beszerzése, bár nem hangzik az ötlet nehezen megvalósíthatónak, sok élelmiszeripari szabály miatt sokszor nehezen kivitelezhető. De szeretjük a kihívásokat.

Mindig fejlesztünk, tervezünk valamit. Jó látni a mosolyt az arcokon amikor valaki megkóstol egy terméket, sok a pozitív visszajelzés. Nagyon szeretjük csinálni, amit csinálunk, és ezek mindig plusz lendületet adnak a következő lépésekhez.

Kóbor Zsóka (zenész)

Amiből mi ketten a leginkább ki tudtuk venni a részünket, az az ízek kiválasztása volt. Három íz között hezitáltunk: narancsos, tökmagos és málnás. A választás során természetesen az volt a legfontosabb, hogy figyelembe vegyük, mégis melyik lehet az az íz, amit majd szívesen fogyasztanak a vásárlók. Úgy gondolom a narancsos egészen szezonális és megosztó, a tökmagos pedig túl egyedi ahhoz, hogy ahhoz nyúljanak. Ezzel szemben a málnás talán megszokottabb íz. Így annak egy tej- és étcsokoládés változatára esett a választás.

Palotai Dániel (Palotai Csokoládé)

Patrikékkal sokat ötleteltünk a csokoládék ízesítésén, hogy egyáltalán hogyan is nézzen ki a végleges termék, már ami a beltartalmat illeti, mert a borítógrafikát Hegyes Anett készítette. A táblás mézes étcsokoládé volt csak az elején biztos, hogy az alap az lesz. A kezdeti étcsokis verzióhoz hozzátettünk még egy nagyon finom, magas kakaótartalmú tejcsokoládét is, hogy az étcsoki és a tejcsoki rajongók is egyaránt hozzájuthassanak majd a termékekhez. Sok ízesítő meg lett versenyeztetve, amiből a liofilizált (fagyasztva szárított) málna került ki nyertesen. A málna pici savanykássága miatt nagyszerűen harmonizál a csokoládéval, ellensúlyozza a tejcsoki édességét és az étcsokoládé kesernyésségével is nagyszerű összhangban van.

Hegyes Anett (grafikus, a csokoládé ötlet megálmodója és grafikai alkotója)

Az íz kiválasztását a design tökéletesítése követte.  Két fajtát hoztunk piacra. Egy tejcsokoládés málnás, valamint egy étcsokoládés málnás ízt. Mindkét ízhez hasonló design tartozik. A különbség a termék színvilágában és a rajta található szövegeken mutatkozik meg. Az étcsokoládé egy markánsabb bordós színt kapott, mely tükrözi az étcsokoládé erőteljesebb ízvilágát. A tejcsokoládé pedig egy könnyedebb kékes színt kapott. 

Már az első terveken megtalálható volt egy szlogen, amely végig kísérte a designt. Ez a „Kóbor gondolatok minden Polgár számára” sor. Számomra azért is jelentős, hiszen szerettem volna, ha a szlogen, tükrözi az üzenet, üzenni másoknak jelleget. Ami pedig még érdekes és frappáns az egészben, hogy a zenészek vezetékneveit felhasználva alkottam meg mindezt. Ezzel utalva arra is, hogy dalszövegeik felhasználásával tudunk gondolatokat, érzelmeket közölni. 

A termék tervezése során fontosnak tartottam megjeleníteni milyen ízű is a termék, így a háttérben egy málnabokor ágát fedezhetjük fel telis-tele az érett gyümölccsel. A gyümölcsök és az emberalakok is egyaránt vektorgrafikával készültek. A csomagolásnál ragaszkodtam a Palotai csokoládé szellemiségéhez, hogy a csokoládét védő papír réteg, hasonlóan a brand-hez, kikandikáljon a csomagolás tetején és alján. Így a tervezett rész egyszerűen körbetekerve jelenjen meg a csokoládén, úgy ahogy azt Dani termékein is viszont láthatjuk. Nem volt ez másképp a vállalkozás logójának elhelyezése és az alatta fellelhető termék ízvilágának megjelölése során sem. Ezek hasonló elrendezésben készültek, mint az termékcsalád többi tagján, ezzel is ragaszkodva a Palotai csokoládé egységes jellegéhez. A csomagolás részét képezi még egy kétoldalas infókártya, amin a csokit alkotó tagokról tudhatunk meg pár érdekességet, valamint azok elérhetőségeit. Eme kártyácskát a csomagolás alól tudjuk kihúzni. 

Számomra ez az egész projekt egy óriási élmény és kihívás volt, hogy a résztvevőknek és a vásárlóknak egy egyaránt tetsszen a termék. Mindezek mellett pedig, hogy az lényegi rész is megmaradjon. A gondolatok, érzelmek közlése. Az, hogy üzenni tudjunk egymásnak egy szerethető, kedveskedő formában. 

 

Kóbor Zsóka (zenész)

Még mindig nehéz elhinni azt, hogy az arcunkat egy borítón láthatjuk viszont, de ez nem csak rólunk szól, hiszen mi csak magunkat adtuk a projekthez. Nem szabad megfeledkezni Hegyes Anettről, aki elkészítette a terveket és aki nélkül ez nem jöhetett volna létre, illetve a Palotai Csokoládéról sem, akik láttak annyi fantáziát az ötletben, hogy segítettek a megvalósításában. Roppant hálásak vagyunk Nekik és reméljük minél több csokoládészeretőhöz eljut majd ez a finomság.

Polgár Patrik (zenész)

A csokoládékat tőlünk a [email protected] illetve a +36307018985 telefonszámon kívül, természetesen személyesen is meg lehet vásárolni minden koncertünk előtt, után. Az ára nálunk is csak úgy, mint a gyártónál: 950 Ft.

Palotai Dániel (Palotai Csokoládé)

A csokoládék elérhetőek lesznek több helyszínen is. Egyrészt személyesen Kóbor Zsóka és Polgár Patrik koncerteken, fellépéseken lehet megvásárolni majd őket, valamint az országban most már több mint harminc viszonteladóval dolgozunk, közülük bizonyára sokan fogják majd értékesíteni ezeket a csokoládékat. A pontos lista megtalálható lesz a weboldalunkon, melyet folyamatosan frissíteni fogunk, ahogy az értékesítői bázis bővül. Tőlünk személyesen az Őriszentpéteri Termelői Piacon lehet a csokoládékat megvásárolni, melyre szeretettel várunk az érdeklődőket minden szombaton 8-12 óráig az őriszentpéteri focipálya mellett. A csokoládékon kívül, itt rengeteg minőségi kézműves és termelői portékát lehet találni. október elejétől pedig webáruházat is tervezünk nyitni, ennek elérhetőségéről majd a social média csatornáinkon keresztül lehet értesülni és a weboldalunkon is jelzünk majd róla.

A Palotai Csokoládé Facebook oldala:
https://www.facebook.com/palotaicsokolade

A Palotai Csokoládé weboldala:
http://palotaicsokolade.hu/

Hegyes Anett Facebook oldala:
https://www.facebook.com/hegyesanett

 

Mondd el a véleményed

Divatos rockzenészek 2020-ban – A Dirty Slippers srácok

Megjelent a „Leszek én a hangod…” könyv