A koronavírus ihlette az Ezüst-Patak Nélküled című feldolgozásának videóklipjét – klippremier

Hirdetés

A koronavírus, valamint személyes érintettség miatt duplán is szomorú aktualitást és egyben az Ezüst-Patak jóvoltából különlegesen szép, egyedi feldolgozást kapott az Ismerős Arcok slágere. A dalban – annak hangszerelőjeként –  közreműködött Demko Gergő, aki így vall a produkcióról magazinunknak: “Gabrieli Richárd, a zenekar frontembere keresett meg, hogy mi lenne, ha készítenénk egy feldolgozást. Igazi kihívás volt ez számomra, hiszen ikonikus dalra esett a választás. Maga a hangszerelés már hosszú hónapokkal ezelőtt készült, akkoriban több dalon, illetve lemezen dolgoztunk a zenekarral. Szeretek az Ezüst Patakkal dolgozni, minden alkalommal gördülékenyen haladt a munka, maximálisan jó hangulatban!”.


A klippel kapcsolatban a zenekar elárulta: “A klip – amelynek elkészülte Gabrieli Richárd felkérése nyomán Ráduly Károly nevéhez fűződikapropója valóban a vírus volt, a bezártság és a csend, zene nem igen hallatszott, mindenki írt egy dalt, de igazából úgy gondoltuk a képek magukért beszélnek, végül Károlyt megkértük készítsen egy rövid videót, ami bemutatja a helyzetet. Életszerű videót szerettünk volna, és a hétköznapi embereket kívántuk megszólítani, mert ezt a helyzetet mindannyian ugyanúgy éltük meg.”

Hirdetés

Magazinunk az Ezüst-Patak csapatát is megkereste, akik így vallottak a produkcióról és a közös munkáról: “A munka Gergővel és Károllyal már összeszokott volt, hiszen Gergővel már több dalunkat hangszereltük át közösen, a Richárd instrukciói alapján. A klipben mi is benne vagyunk maszkban, illetve ismerősök is, valamint Károly által készített drónfelvételek láthatók. A dal átdolgozásánál  a legfontosabb szempont az volt, hogy a szöveg mondanivalóját ne a kemény ‘Ismerős Arcok‘ stílusával támasszuk alá, hangsúlyozzuk, hanem az érzelmi oldalát szerette volna megközelíteni.Ezért lágyabb finomabb a hangszerelés, és nemcsak zongora-ének, hanem egy teljes zenekari verziót késztettünk (dob, gitár, basszusgitár, billentyűk, vonósok)

A produkcióban közreműködött:
 Rémi Tünde – ének,
Dudinszky Gabriella és Dudinszky Balázs – vonósok
Héri Attila – dob,
Balázs Gábor – basszusgitár,
Gabrieli Richárd – ének, gitár

 

A dal hangszerelését Demko Gergő készítette.

Mondd el a véleményed
Fazekas Béla

Klippremier: Fazekas Béla: Apám

Dalpremier: Kiss Gina: One Last Night