Kosárlabda, női Európa-bajnokság közvetités: Szlovákia-Magyarország – live stram, online

Hirdetés

Kosárlabda, női Európa-bajnokság közvetités: Szlovákia-Magyarország – live stram, online

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint kulcsfontosságú lesz a nyitómérkőzés a magyar női kosárlabda-válogatott számára a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságon.

A nemzeti csapat az első napon a szlovákokkal csap össze, amely az elmúlt 15 Eb-meccséből csak négyet nyert meg.

Hirdetés

“Jó felkészülésen vagyunk túl” – mondta az MTI-nek Ljubljanából a szakvezető. “Az eredményeink mindenképpen ezt mondatják velem, elvégre öt győzelem mellett csak egyszer kaptunk ki, ráadásul a favorit spanyolokat is megvertük. Mégis úgy érzem, nem ebből kell kiindulnunk, sokkal okosabbak leszünk, amint túlvagyunk az első mérkőzésen. Annyi bizonyos, hogy jó úton járunk.”

A kapitány kifejtette, az első találkozó kulcsfontosságú lesz, a nemzetközi szövetség (FIBA) előzetesen kiadott erősorrendjében csak a szlovákok állnak a magyarok mögött a csoportellenfelek közül.

“Csütörtökön pontosabb képet kaphatunk a válogatott állapotáról, a szlovákok hozzánk hasonló csapatot alkotnak, és valamennyien nagyon várjuk már a meccset” – tette hozzá Székely Norbert.

A magyarok csütörtökön 12.15 órakor csap össze az északi szomszédokkal a szlovén fővárosban, majd a folytatásban a törökök és a címvédő szerbek következnek. A FIBA erősorrendjét Spanyolország vezeti, a magyarok a 10., Szerbia a harmadik, Törökország a hatodik, Szlovákia a 15. helyre került a 16 csapatos mezőnyben.
Az Eb-n a négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna. A magyarok továbbjutás esetén maradnak Ljubljanában – a csoportküzdelmek másik helyszíne Tel-Aviv -, mivel a végjátéknak is a Stozice Arena ad otthont. Az Eb-ről az első öt csapat – ha a franciák köztük vannak, akkor hat – utazhat majd olimpiai selejtezőtornára.

A válogatott februárban négy győzelemmel és két vereséggel, második helyezettként zárta szereplését selejtezőcsoportjában, így jutott ki a 39. női kontinenstornára.
A magyarok legutóbb, 2021-ben nem jutottak ki az Eb-re, előzőleg pedig hetedikek lettek 2019-ben Szerbiában.

Csütörtök
12.00: Kosárlabda, női Európa-bajnokság, Szlovákia-Magyarország

A meccset az M4 Sport közvetíti:
Szlovákia-Magyarország női kosárlabda 2023 live stream
Szlovákia-Magyarország női kosárlabda 2023 közvetités

A Kosárlabda, női Európa-bajnokság közvetités: Szlovákia-Magyarország – live stram, online bejegyzés először a Spórolj naponta! oldalon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Kutyatáp vagy BARF etetés? Érvek és ellenérvek

Skandináv lottó nyertes szàmai – 24. hét: 2023.06.14