Kovács Áron a Nagy Táncválasztón szeretne megszabadulni önbizalomhiányától

Hirdetés

Kevesen mondanák meg, hogy a nagydumás, vagány Kovács Áron zavarban van a színpadon, amikor táncra kerülne sor. Nem érzi jól magát, ha mozognia kell nagyközönség előtt, ezért inkább eltereli a figyelmet egy rögtönzött show-val. Május 7-én, a Lurdy Ház rendezvényén, a III. Nagy Táncválasztón is igyekszik leplezni félelmét. Két éves kislánya, Luca azonban sokkal magabiztosabban mozog, sőt a kilenc éves fia sem örökölte apja rémültségét.

family_1

– Ha úgy adódik, simán felpattanok, és táncolok egyet a magam módján a Nagy Táncválasztón, hiszek az improvizatív történések erejében. Van egy táncmozdulatom, a funky-kígyó, amely teljesen hozzám tapadt, általam kitalált mozdulatsor. Még semelyik táncos nem tudott leutánozni, mert annyira idióta mozgás, hogy aki életében két lépést tanult táncolni, az nem tudja átvenni. Több táncos ismerősömnek beletört már a bicskája, mert túl szépen csinálják. Ők nem tudnak úgy mozogni, ahogy én, ami viszont nagyon szórakoztató – kezdte öniróniával Áron, aki már a korábbi rendezvényeken is igyekezett legyőzni magában gátlásosságát, amikor táncolnia kellett.

Hirdetés

– Mindig is nagyon féltem a színpadon táncolni, ez azóta sem változott. Szeretek a feleségemmel táncolni, idén is kipróbáljuk a különböző stílusokat. Bár ő nem szeret velem táncolni, mert én állandóan szórakozok, ő pedig komolyan venné, de azt velem nem lehet. Mindig az van, hogy két normális tánclépés után idiótává válok, és elkezdek szólózni. Nagyon nehéz lehet neki, de ő választott engem, nem tudok mit tenni, egye meg, amit főzött – nevet a jó humoráról ismert műsorvezető, aki örül, hogy ismert énekesek szórakoztatják a közönséget a Lurdy Házban.

– Fellép majd Kasza Tibi, akivel nagyon jó barátságban vagyok. Ő az életben is nagyon szórakoztató figura, nemcsak a színpadon, úgyhogy örülök, hogy jön, előtte egy kicsit bandázunk is. Fenyő Miklós is a profizmusával biztosítja majd a jó hangulatot. Alapvetően a zene és a tánc összeforr, de legmarkánsabban a rock&roll-nál érhető ez tetten. Azért jó, hogy ő is elfogadta a meghívást, mert annyira együtt él, és mozog a tánc a zenével, hogy nagyon emblematikussá teszi az eseményt – mondta a rádiós-műsorvezető, aki családját is elviszi a rendezvényre, sőt sajátos stílusában megpörgeti feleségét és lányát is.

family_133804

– A kislányom egyre komolyabb táncművész, most már énekel, és táncol megállás nélkül, ahogy zenét hall. Nagyon muzikális, él a zenére. Hallgatja a gyerekdalokat is, a „Tavaszi szél vizet áraszt” című dalt is együtt énekeljük. A kilenc éves fiam, Máté pedig hip-hop táncol, vannak fellépései is, és nagy élvezettel nézem, mert elképesztő tűz ég a gyerekben. A barátaival szokott nálunk táncolni, és amikor Lucika is beáll a nagyok közé, rázza a kis fenekét, megzabáljuk, annyira aranyos. Elvisszük a feleségemmel őket a Nagy Táncválasztóra, ahol a fiam biztos, hogy nem száll le rólam, mert a színpadon akar majd tombolni velem. Mindig az a baj a kisgyerekekkel, hogy amikor elfáradnak, akkor képesek menet közben elvágódni. Ez mindig kicsit megnehezíti a programot. Teljesen más az élet gyerekekkel, régebben ez egyszerűbb volt, hiszen fogtuk magunkat, és elmentünk bárhova. Mostanában nagyon ritkán mozdulunk ki, már örülünk, ha beszélgetni tudunk egymással. Gabi viszont eljár a barátnőivel táncolni, én a barátaimmal inkább a táncos lányokra mentünk korábban, az úgy volt normális – mosolygott Áron.

– A táncot túlságosan tisztelem. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon komoly hivatás. Számomra kellemetlen az, hogy beálljak, és bénán elkezdjek próbálkozni 43 évesen, az az önérzetemet meggyilkolná. Természetesen az egót félre lehet tenni, és félre is kell. Az a helyes, ha az ember el tud határolódni, viszont nekem ez nem megy. Nincs elég önbizalmam a tánchoz, és az is bennem van, hogy ismert emberként bemegyek egy helyre, mindenki engem néz. Nem tudok eltűnni a tömegben, hogy bachatázzak a magam módján. Nyilván az emberek kedvesek, és nem gúnyolódnának, de azért bennem van, hogy nehéz valamit tanulni, valamiben bénának lenni a közönség előtt, szóval ezzel van bajom. Ilyenkor elkezdek hülyéskedni, mert abban jó vagyok, és öt perc múlva mindenki röhög, csak akkor nem lehet táncot tanulni. Majd kinövöm előbb vagy utóbb. A feleségem nagyon szereti a latin táncokat, és terveztem tavaly, hogy beiratkozom egy kurzusra, hogy a születésnapjára latintáncossá avanzsáljak, vagy legalább az alaplépéseket ismerjem meg, amiket már tudnék cifrázni. Ám aztán valamivel felbosszantott, és lemondtam róla, mert nem érdemelte meg. Viszont idén tervezem, hogy jelentkezek, mert novemberben van a születésnapja, és addig még van időm. Szerintem ez szép ajándék lenne. A körülményeknek viszont megfelelőnek kell lenni, hiszen könnyű lebukni, mondjuk amikor kijönne a fürdőszobából, én meg ott bachatázok magamban. Viszont azt tudom, hogy őrült jó lassúzó vagyok. Aranyat ér az a tanár, aki jól kezeli ezt a gátlásosságot, a bolondságba menekülést, ami engem jellemez – nevet Áron.

Hirdetés
family_2

– Idősek és fiatalok is táncolhatnak, arról nem is beszélve, mennyire egészséges a tánc. Ráadásul energiák csapódnak emberek között, a vibrálással mindenkiben van egy kis izgalom, test a testhez ér, ami a vérnyomást megdobja, és felfrissíti a vért, úgyhogy mindenféleképpen jót tesz a szervezetnek. Ha választani lehet, akkor én még mindig a zenei oldalon állok, azt csinálom, amire az emberek táncolnak. Ez nekem nagyobb biztonságot és örömet okoz, de ez még változhat.

– Minden évben egy új kihívás a Nagy Táncválasztó, hiszen a Lurdy Házban évről évre váltakoznak a területek. El kell helyezni nagyon sok tánccsoportot a megfelelő helyre, hogy meg tudják mutatni, hogy kik ők, mivel foglalkoznak, és a közönségnek lehetősége legyen választani közülük. Házigazdaként két oldalra kell megfelelni, egyrészt a közönségnek, másrészt pedig a tánccsoportoknak, akik elviszik a munka dandárját. Szeretnénk olyan körülményt biztosítani, hogy örömmel jöjjenek. Az, hogy három éve vagyunk, önmagáért beszél, visszajárnak hozzánk, és ezek szerint nekik is egy virágzó dolog, és nekünk is egy élvezetes program.

Mondd el a véleményed

Sztárok cukrászszerepben

Ez lesz ma a Kuplungban – Szerda esti bulirahangoló