Kvíz Extra: Karácsony Gubik Petrával!

Hirdetés

 

Az idei X-faktor egyik nagy felfedezettje, alighanem Gubik Petra és a Like. Vajon a nagy nyüzsgésben mennyi ideje marad a gyönyörű énekesnőnek az előkészületekre, és mit gondol a Karácsonyról? Kattanj a cikkre, és megtudod!

Hirdetés

Hirdetés

 

 

 

Mit gondolsz a Karácsony ünnepéről, fontosnak tartod?
A kedvenc ünnepem a Karácsony. Nagyon fontosnak tartom, mert ez az egyetlen biztos olyan nap az évben, amikor tuti, hogy együtt van az egész család. Nekem még hála istennek a dédnagymamám is él, úgyhogy ilyenkor hatalmas családi összejöveteleket tartunk, összes unoka, dédunoka, ez egy igazi szeretetteljes este. Imádom. Anyukám mézeskalácsáról pedig ne is beszéljünk! (mosolyog)

Hogyan készülsz? Jó előre eltervezel mindent, vagy inkább mindent az utolsó pillanatra hagysz? Hogy állsz most az előkészületekkel?
Hú, én imádom az előkészületeket is, hiszen ez egyfajta ráhangolódás magára az ünnepre. Ilyenkor feldíszítem az egész lakást, előkerülnek a gyertyák, fenyődíszek, kis csillagok. Viszont, az ajándékok beszerzése, az a gyenge pontom. Szeretnék mindig mindenkinek olyan meglepetést tenni a fa alá, ami tökéletes számára, ezért viszont napokat barangolnék a különböző bevásárlóközpontokban, vagy a karácsonyi vásárokban. Hátrány: megveszek egy csomó haszontalan, de irtózatosan jó pofa dolgot. És igen az ajándékok végül legtöbbször az utolsó pillanatra maradnak! (nevet)

Mi a helyzet a vásárlási lázzal? Mennyire bírod a hosszú sorokat a plázákban?
Teljesen jól viselem. Főleg, ha van velem valaki, aki tartja bennem a lelket! (nevet) Akire ránézhetek, mielőtt teljesen feladnám a dolgot.

Fontos a csomagolás? Odafigyelsz rá, vagy inkább egy szép zacskóval megoldod a kérdést?
Persze, a csomagolás mindenképpen fontos. Általában, mindig az ajándékhoz illően választom a csomagolást. Szeretem a csomagolópapíros megoldást, amikor egészen rejtve marad a csomag tartalma és fogalma sincs az embernek, hogy mi lehet benne!

Mi az az ajándék, aminek Te mindig örülsz?
Aminek mindig örülök? Jó kérdés! Én mindig mondom a szeretteimnek, hogy ne költsenek sokat, valami apróság, jelképes kis dolog bőven megteszi. Szeretem a praktikus dolgokat és, amit később jól ki tudok használni.

Hogyan képzeled el a tökéletes Karácsony/Szent-estét?
A tökéletes Karácsony számomra mindenképpen a hóval kezdődik, egy gyönyörű hatalmas fenyőfával, aminek az illata beteríti a szobát. Az egész család együtt otthon, aztán indulunk a nagyszülőkhöz, ott az asztal borítva nagymami főztjével, aztán este haza menni és ajándékbontás a fa alatt. Ezt várom minden évben. Nálunk ilyen a Karácsony. Aztán majd egyszer annyira jó lenne, ha nekem is lenne egy ilyen családom. Egy sajátom!

Mi a menü? Mi az, ami nem maradhat el ilyenkor? Kedvenc desszert?
Apukám halászlevet szokott ilyenkor főzni, ez már hagyomány. Nagyon finomat, már most is alig várom, hogy megkóstoljam! (nevet) Meg aztán nagymamám mákos gubája sem maradhat el, a bejglivel együtt!

Vannak emberek, akik ilyenkor képesek túl sokat enni. Veled előfordul? Milyen praktikát szoktál ilyenkor bevetni?
Nahát, igen, ez azt hiszem ez tipikus karácsonyi effektus. Igen, van, amikor velem is előfordul! Főleg amikor kisebb voltam! (nevet) Ilyenkor telítve van az asztal mindenütt, bárhová megy az ember, a szeme mindig megkíván valamit, és márpedig eszik! (nevet) De még ha csak illendőségből is, hamar tele lesz az ember. Persze, ez természetes, utána meg fetreng és “haldoklik” órákig, hogy “Jajjj, miért is ettem ennyit!” Most már ritkán van ilyen, próbálok odafigyelni és csak abból enni, amit csak ilyenkor kaphat meg az ember. Na meg, ami a legjobb taktika, mindenből picit és közben sok vizet inni. (mosolyog)

Ha már Divatikon… Mennyire figyelsz oda ilyenkor magadra? Inkább kényelmes, vagy a csinosabb megoldást választod?
A Karácsony a legszebb ünnep az évben. Odafigyelek, hogy a mindennapoktól eltérően, kicsit elegánsabban öltözzem fel. Szeretem a csini ruhákat ilyenkor, de csak olyan kereteken belül, ami még kényelmes és meleg viselet is tud lenni a téli hidegben.

Karácsonyi nóták… Van kedvenc?
Nálunk Ajakon, még szokás a kántálás, noha már nem olyan formában, mint a régieknél! De például, ha mi nagymamámékhoz megyünk, mielőtt belépnénk a házba, mindig elhangzik:” Hagyják az istent dicsérni?” – aztán érkezik a válasz, hogy “Igen! Hagyják!” Aztán felcsendül egy két dal például Fel nagy örömre, vagy a Mennyből az angyal. Amit hallgatni szeretek az a Csendes éj vagy néhány angol szám, mint például a Last Christmas. Nem a legfrissebb, de én szeretem. Illetve a Reszkessetek betörők c. film betétdalai, na azok abszolút favoritok!!! (nevet)

Írta: Hatos Niki. 2012.12.22.

Mondd el a véleményed

Kvíz Extra: Karácsony a Desperadoval!

Kvíz Extra: Karácsony Angel módra!