Kvíz Extra: Karácsony Spirit Kingával!

HirdetésKarácsonyi Kvíz sorozatunkat tegnap Spirit Petivel töltöttük ki, ma pedig Kinga válaszait olvashatjátok! Vajon mi náluk a menü? És milyen dalokat szeret hallgatni ilyenkor az énekesnő? Cikkünkben kiderül!

Hirdetés

Hirdetés


Mit gondolsz a Karácsony ünnepéről, fontosnak tartod?
A Karácsony számomra nagyon fontos. Igaz a családommal egész évben szeretetben élünk, de ilyenkor valahogy minden más. Nincsen rohanás. Csak mi vagyunk együtt, a házat a fenyőfa és a bejgli illat lengi be. Nagyon sokat beszélgetünk, társasjátékozunk és filmezünk.

Hogyan készülsz? Jó előre eltervezel mindent, vagy inkább mindent az utolsó pillanatra hagysz? Hogy állsz most az előkészületekkel?
Általában szeretem előre megvenni az ajándékokat, de idén sajnos nagyon le vagyok maradva. Még nem volt időm beszerezni őket. Szeretek készíteni kis apróságokat a szeretteimnek. Tavaly például főztem chilis csokit és bonbont készítettem mindenkinek.

Mi a helyzet a vásárlási lázzal? Mennyire bírod a hosszú sorokat a plázákban?
A vásárlási láz nálam mindig elmaradt. A plázákból menekülök, mert rengetegen vannak és lökdösődnek. A Karácsony elveszti az értelmét. Éppen ezért a bevásárlóközpontokat ilyenkor már igyekszem nagy ívben elkerülni. Idén sajnos ez másképp lesz, mert, ahogy mondtam az előbb, még nem vettem meg minden ajándékot.

Fontos a csomagolás? Odafigyelsz rá, vagy inkább egy szép zacskóval megoldod a kérdést?

Nagyon szeretem az ajándékokat én magam becsomagolni. Általában natúr papírt veszek és feldíszítem madzaggal és termésekkel, szárított narancs karikákkal, fahéj és vanília rudacskákkal.

Mi az az ajándék, aminek Te mindig örülsz?

Mindig minden ajándéknak nagyon örülök.

Hogyan képzeled el a tökéletes Karácsony/Szent-estét?
Nálunk minden Karácsony tökéletes volt, hiszen együtt volt a családom. Idén sajnos a nővérem nem lesz velünk, mert Londonban él és ott tölti az ünnepeket a szerelmével. Ez lesz az első Karácsony, hogy nem öten, hanem négyen leszünk Szenteste. Nagyon furcsa lesz nélküle fát díszíteni. Hiányozni fog, de tudom, hogy boldog és ez a legfontosabb!

Mi a menü? Mi az, ami nem maradhat el ilyenkor? Kedvenc desszert?

Hú, a menü nálunk évek óta ugyanaz. Első fogás a nagymamám által készített mennyei halászlé. Ő főzi a világ legjobb halászlevét! Utána ropogósra sült kacsacombot eszünk krumplipürével és lilakáposztával, majd jöhet a bejgli és a sok aprósütemény. Én a sütikből nem szoktam enni az ételallergiáim miatt, de idén készítek rizsfelfújtat rizstejből és akkor azt majd én is fogyaszthatom!

Vannak emberek, akik ilyenkor képesek túl sokat enni. Veled előfordul? Milyen praktikát szoktál ilyenkor bevetni?
Nem szoktam túl sokat enni. Alapból nagyon odafigyelek az étkezésemre és ilyenkor is a “többször keveset” elv híve vagyok. Nem szabad megterhelni a pocakot, mert annak rossz vége lesz. Ilyenkor is sok vizet és zöld teát iszom.

Ha már Divatikon… Mennyire figyelsz oda ilyenkor magadra? Inkább kényelmes, vagy a csinosabb megoldást választod?
Karácsonykor mindig elegánsabban öltözünk fel a családommal. Nem úgy kell elképzelni, hogy uszályos estélyiben állunk a karácsonyfa elé, de csinosan öltözünk fel.

Karácsonyi nóták… Van kedvenc?
John Lennontól a Happy christmas (war is over) az egyik kedvencem, és nagyon szeretem a White christmast Louis Armstrong előadásában.

Írta: Hatos Niki. 2012.12.21.

Mondd el a véleményed

Gyurcsík Tibi karácsonykor is rázendít!

Kvíz Extra: Karácsony Bedhyvel!