Látványos hangzás

Hirdetés

A Sony beletette minden hangerejét az MHC-V7D hangszóróba, hogy megmutassa, Kiesza Hideaway című dala milyen hanghullámok keltette formákat hoz létre

A zene és fizika találkozásából létrejövő ún. Cymatics kísérletekre alapozva a Sony elkészített egy olyan lenyűgöző videót, melyben a fény, a szín és a hang találkozása révén domborodik ki az MHC-V7D hihetetlen hangnyomása és megvilágítási képessége. Ez a nagy teljesítményű audio rendszer a party igazi középpontja, amely bármit megmozgat. Ahogy ez a videóból is jól kitűnik, az ún. Cymatics (hang vizuális megjelenítése) segítségével perdül táncra a homok, a víz és a festékcseppek Kiesza listavezető Hideaway című slágerére, hogy vizuálisan is megtapasztalhassuk az MHC-V7D valódi erejét.

Hirdetés
Sony_MHC-V7D_3.jpg

Ezt a hihetetlen Cymatics hatást, mely a hang vizuális megjelenítésére képes, Robert Hooke fedezte fel 1680-ban. Tanulmányában utal arra, hogy a hang látható, melyet általában a rezgő lemezeken, vagy membránokon szabályosan elmozduló részecskék által tapasztalhatunk meg. Ebben a kísérletben tehát a rezgést az erőteljes hangzású Sony MHC-V7D-je hozta létre.

Hirdetés

Alberto Ayala, a Sony Europe Kép- és hangalkotási üzletágának igazgatója elárulta: „Az MHC-V7D-ben házasságra lép a hihetetlen audio és vizuális megjelenítés, beleértve a gesztikulációs érzékelőt és a LED-es hangszórókat, melyek egyedülálló hangélményt nyújtanak. A Cymatics szépsége abban rejlik, hogy az MHC-V7D hangnyomása szó szerint vizuális élményt nyújt a zene ritmusára, így párosul a hangzás és látvány, melynek köszönhetően a Hideaway című dalt teljesen új megvilágításban láthatjuk, akárcsak ezen a nagy teljesítményű audio rendszeren keresztül hallgatnánk.”

A Unit 9 kreatív produkciós stúdió együttműködésében, Yifei Chai úttörő innovációs fejlesztő és csapata által alkotott Sony videó egyenesen az

MHC-V7D szívéig hatol, ahol a rezgő homok, a táncoló festék, a zenére mozgó vízszobrok és ferrofluid (mágneses térben polarizált folyadék) magával ragadó vizuális élményt teremtenek. A videó egy lenyűgöző utazáson vezet végig az MHC-V7D belsejében, amely a hangszóró bekapcsolásának pillanatától indul, és a nézőt olyan közel viszi a hangzás misztikus világához, amennyire az csak lehetséges.

A videóban a mélynyomó ereje különböző vizuális hatásokat generál, amelyeket úgy alkottak meg, hogy koordinálja a Hideaway-ben megszólaló hangszerelést, hanghullámokat és éneket, majd ennek a némajátéknak köszönhetően végig utazhatunk a számon a sötét és csendes mélynyomótól, a végleges vizuális kiteljesedésig, amely életre kelti a zenét.

A zenére mozgó vízszobrokat úgy alkották meg, hogy egy Petri-csészébe vodkát töltöttek, majd az MHC-V7D mélynyomójára helyezték, a zene láthatatlanságát vizuálissá téve a folyadékban látható koncentrikus körökkel, amelyek megháromszorozódtak az ének hatására.

A hangzás ezután a magával ragadó Chladni lemez által válik láthatóvá – egy vékony homokkal borított fémlemez, a hangszóró fölé csatlakoztatva – amelyen a Hideaway hangsávjai gyönyörű hatást keltenek a homokban, és sorozatos mintákat hoznak létre a dal rezonanciájának megfelelően.

A ferrofluidot használták arra, hogy az MHC-V7D által vezérelt gyönyörű mozdulatokat bemutassák. A szilárd mágnes kicsi (kb. 10 nm átmérőjű) részecskéi egy folyékony közegben lebegnek, mivel a ferrofluid rendelkezik a folyékony anyagok cseppfolyós tulajdonságával és a mágnes szilárd tulajdonságával is. Az elektromágnesességet használva szinkronizálja a Hideaway ritmusát, a ferrofliud ritmusosan torzul a kijelzőn absztrakt tüskékké, amelyek időben reagálva a zenére a szám lenyűgöző basszusát mutatják be. Miközben azt is ábrázolja, hogyan lehet a kezünk használata nélkül is kapcsolatba kerülni az MHC-V7D-vel ezeken a csodálatos mozdulatokon keresztül. Ezután a ferrofluidot megvilágítják fényekkel, amelyek megegyeznek a hangszóró állítható terével, és a világító party fények is szinkronizálva vannak az ütemmel.

Sony_MHC-V7D_5.jpg

Végül pedig a hangszórókban rejlő okos, nagy teljesítményű technológia bemutatására (Smart High Power Technology), – amely 1550 wattos teljesítményre és igazi, mélyre hatoló basszusra képes, – három táncoló festéket használtak, közvetlenül a mélynyomóra helyezve. Ahogyan a Hideaway megszólal, a zene ritmusára „felugró” festékeket ultra lassú technológiával filmezték le, a festékek összekeverednek, és festékgolyókként hullanak vissza, így rajzolnak vizuális képet az MHC-V7D erejéről és hangnyomásáról.

A végső képen a kamera visszavonul a hangszóróból, ezzel párhuzamosan pedig a zene is lekapcsol.

Cole Paviour, a Unit 9 igazgatója, –  akit a Sony kiválasztott erre a vizuális kalandra, amely a történetmesélés pszichológiáján keresztül hozza létre a lenyűgöző filmes képeket, – az újgenerációs digitális filmkészítés egyik vezető alakja. Az előremutató gondolkozású művész a projekttel kapcsolatban elmondta:

„Igazi megtiszteltetés volt a Sonyval való együttműködés, és egy remek lehetőség a felfedezésre, illetve kísérletezésre a Cynematics-szal, a Sony hangszóró végtelen erejének és technológiájának életbe való átültetésével.

A célunk az volt, hogy a közönségnek egy olyan érzéki élményt nyújtsunk, mint senki más; olyat, ami tükrözi azokat az érzéseket, amit akkor éreznének, ha egy szobában lennének a termékkel.

Az eredmény hihetetlen: a speciális audio frekvenciák rezgései geometrikus formákat hoztak létre, a víz pontosan utánozta az ének dinamikatartományát, a ferrofluid táncolt és lenyűgöző alakzatokká állt össze a basszus által keltett elektromágneses térben.”

A Sony MHC-V7D-t úgy tervezték, hogy otthonunkat igazi táncparketté varázsolja – az új nagy teljesítményű audio rendszernek (High Power Audio) az a célja, hogy a lehető legjobb hangminőséget és hangerőt biztosítsa, amivel úgy jár át bennünket a zene ereje, mintha barátainkkal a világ egyik legjobb szórakozóhelyén táncolnánk.

A Hideaway című számhoz készült videó itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=3JJjT7rOFnM&feature=youtu.be

 

Termékinformációk

MHC-V7D – házrengető basszus és izgalmas, új party kiegészítő, kompakt kialakításban

Az MHC-V7D igazi mély basszust és 1550W-os teljesítményű hangerőt ad (RMS 1440W 105.5dB SPL), a Sony új, okos nagyteljesítményű technológiájának (Smart High Power Technology) köszönhetően, melyet a megnövelt hangteljesítmény érdekében fejlesztettek ki. Továbbá rendelkezik a Sony Clear Audio+™ technológiájával, mely beállítja az optimális hangot egyetlen érintéssel úgy, mint pl. a Football módnál, amely fokozza a sport közvetítések hangulatát. Az MHC-V7D megteremti az eseménynek megfelelő hangbeállítást, akár bulit szervezünk, sportközvetítést nézünk, vagy csupán otthon lazítunk este.

Turbózza fel kedvenc számait a könnyen irányítható DJ és Hangminta effektek segítségével, mint a közönség éljenzése vagy a kürthang, illetve adja hozzá saját hangját a kedvenc dalához a 2 mikrofonos Karaoke bemenet révén. Az MHC-V7D basszusai emelik az otthoni tánctér hangulatát, hiszen bulis fénypöttyöket vetít ki a szobában az állítható party fényekkel, ami összeszinkronizálható a zene ritmusával.

Az MHC-V7D új mozdulatérzékelő technológiája (Gesture Control Technology) lehetővé teszi, hogy gond nélkül úgy irányítsuk a zenét és a fényeket a kezünk mozdulataival, akár egy DJ.

Csatlakoztassa az okostelefonját, tabletjét, vagy laptopját a hangszórórendszerhez az NFC™ és Bluetooth® segítségével, így vezeték nélkül stream-elhet, vagy hallgathatja a lejátszási listáját az MHC-V7D-n. Legyen ura a zenének és a fényeknek a DJ effektekkel és a hangrögzítővel akkor is, amikor éppen elvegyül a barátai között a Fiestable alkalmazás segítségével. Csak töltse le az alkalmazást a Google Play™-ből, vagy App Store-ból, és csatlakoztassa az MHC-V7D-hez okos eszközét, mely ezután távirányítóként funkcionál.

Ez a fantasztikus DJ élmény egyetlen, helytakarékos doboz alakú eszközben összpontosul. Ha a szomszédokat is fel akarjuk ébreszteni, akkor használjuk a Party kapcsolódás módot (Party Chain Mode), és az MHC-V7D szinkronizálódik az összes kompatibilis nagy teljesítményű audio rendszerrel, mint a SHAKE-X3D, vagy a SHAKE-X1D.

 

Technikai specifikációk

 

Modell kód MHC-V7D SHAKE-X3D SHAKE-X1D
Energiaszükséglet AC220V-240V, 50/60Hz AC120V-240V, 50/60Hz AC120V-240V, 50/60Hz
 Teljesítmény 1550W 2300W 1850W
  Funkciók Funkciók CD, DVD, USB (x2), FM, Audio bemenet (x2), NFC, Bluetooth (iAP át BT) CD, DVD, USB (x2), FM, AM, Audio bemenet (x2), NFC, Bluetooth (iAP át BT) CD, DVD, USB (x2), FM, Audio bemenet (x2), NFC, Bluetooth (iAP át BT)
 Be- és  kimenetek Analóg Audio Bemenet(ek) 2 2 2
Analóg Audio Kimenet(ek) 1 1 1
Kompozit Videó Kimenet 1 1 1
USB Port(ok) 2 : 1 lejátszó + 1 felvevő  2 : 1 lejátszó + 1 felvevő  2 : 1 lejátszó + 1 felvevő 
Hangszóró kimenet(ek) Első 1 2 2
Mikrofon bemenet(ek) 2 (6φ) 2 (6φ) 2 (6φ)
Hangzás Bass Boost funkció MEGA BASS MEGA BASS MEGA BASS
Hangfokozó DSEE(AUTO) DSEE(AUTO) DSEE(AUTO)
Football mód IGEN (OFF/NarrációON/Narráció OFF) IGEN (OFF/NarrációON/Narráció OFF) IGEN (OFF/Narráció ON/Narráció OFF)
Party kapcsolódás IGEN IGEN IGEN
Dolby Digital IGEN IGEN IGEN
Szórakoztató kiegészítők DJ Effektus és mintavevő IGEN IGEN IGEN
Hangszóró fény IGEN (VAKU) IGEN  (TÖBB SZÍN) IGEN  (TÖBB SZÍN)
Party Fény kivetítés Igen (RBG/felülre és padlóra)
Hangulati vezérlés Igen Nem Nem
Általános kiegészítők Első hangszórórendszer 3 irány 2irány 2irány
Első hangszóró mennyiség 1 2 2
Támogatott alkalmazások Alkalmazások Igen(SongPal & Fiestable) Igen(SongPal & Fiestable) Igen(SongPal & Fiestable)
Főegység Paraméterek (szé.x mélys.x mag. mm)(kb) 340mm x 924mm x 320mm 455 × 165 × 330 mm 455 × 165 × 330 mm
Súly(kg)(Approx.) 19kg 5.9 kg 5.9kg
Első hangszóró Paraméterek (szé.x mélys.x mag. mm)(kb)   368 × 585 × 358 mm 315 x 490 x 355 mm
Súly (kg)(kb)   14.5 kg/db 11.5kg/db

 

 

Mondd el a véleményed

Jóban Rosszban – 2655. epizód – 1. rész

Romkocsmák falain mutatkoznak be a Sony World Photography Awards pályaművei