Legyenek sztárok a hazai állatok is!

Hirdetés

 

2013. augusztus 21-én megjelent a SPAR negyedik matricás albuma, amely a hazai növény- és állatvilágot mutatja be. Az albummal a vállalat természetvédelmi és oktatási célokat is kitűzött, hiszen segítségével a gyermekek játékos formában ismerhetik meg saját környezetüket. Atársadalmi felelősségvállalás jegyében a SPAR minden értékesített kék matricacsomag árából 1 forintot ajánl fel az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek.

 

Hirdetés

Hirdetés

 Nézd meg Ördög Nóra állatkerti sétájának fotóit! Klikk ide!

 

 A cégcsoport Magyarország című matricás albumasaját ötletből, teljes egészében magyar fejlesztésként, holland licensz felhasználásával valósult meg. A kiadvány 65 oldalas és 200 matricának ad helyet. A benne szereplő szinte valamennyi magyarországi állat- és természetfotót a hazai élővilágot évtizedek óta fotózó, elismert magyar fotográfusok készítették. Az album szakmai mentora a Fővárosi Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán volt, aki segített kiválasztani és bemutatni az itthoni élővilág szereplőit. A kiadvány attól is különleges, hogy a SPAR matricás albumainak főhősét, Garfieldet magyar betyárnak rajzolta meg szerzője, Jim Davis – kifejezetten ebből az alkalomból. Ehhez hasonlóra eddig még nem voltpélda.

 

A SPAR rendkívül büszke arra, hogy egy-egy ilyen promóción keresztül ismereteket tud átadni olyan értékek mentén, mint a tudásvágy, a kitartás és a természetszeretet – mondta Saltzer Kornél, a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat sajtótájékoztatóján, amelyet a Fővárosi Állatkertben tartottak. Hangsúlyozta: a társadalmi felelősségvállalás jegyében a SPAR minden értékesített kék matricacsomag árából 1 forintot ajánl fel az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek. Az adomány a hazai állatvilág és a természeti környezet javát szolgálja. A választás többek között azért esett erre az alapítványra, mert a fotókon szereplő állatok megismertetésében és az album szakmai összeállításában nagy segítséget nyújtott a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely évtizedek óta az egyik legfontosabb intézménye a hazai flóra és fauna bemutatásának.

 

A Magyarország című matricás albummal a SPAR arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a hazánkban található állatvilág ugyanolyan értékes és sokszínű, mint a messzi tájak élővilága, mellyel a Szafarimánia, a Dzsungelmánia és az Óceánmánia albumon keresztül már korábban találkozhatott a közönség.Az album segítségével a gyermekek játékos formában ismerhetik meg saját környezetüket, az élővilágot, s jobban megértik, miért olyan fontos a környezetvédelem, a természet szeretete és tisztelete.

 

Ördög Nóra, az RTL Klub népszerű televíziós személyisége évek óta felbukkan a SPAR reklámjaiban, s ő lett a hazai állatok védelme és megismerése érdekében szervezett SPAR-kampány szóvivője is. Nóra nemcsak munkahelyi kötelességének tekinti a természetvédelmet, édesanyaként is elkötelezett támogatója minden olyan programnak, ami segíti környezetünk megóvását, illetve a gyermekek képzését, fejlődését.

 

A Magyarország album promóció részleteit a http://magyarorszag.spar.hu/oldal tartalmazza

 

 Zsiráf, elefánt, orrszarvú és oroszlán – a világ legismertebb állatait Magyarország állatkertjeiben, vadasparkjaiban mind meg lehet tekinteni. A joggal népszerű külföldi élőlények mellett azonban hírnévben eltörpülnek a Magyarországon, a természetben is fellelhető állatok, pedig a hazai állatvilág is rendelkezik érdekes és különleges sztárokkal!

 

  1. Miért a hazai állatvilágot mutatja be a SPAR negyedik matricás albuma?

Az album szövegei, fotói a hazai állat- és növényvilágot, illetve a magyarországi tájakat mutatják be a Balatontól a Hortobágyon át a Mecsekig. A Magyarország című matricás albummal a SPAR arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a hazánkban található állatvilág ugyanolyan értékes és sokszínű, mint a messzi tájak élővilága, melyeket a Szafarimánia, a Dzsungelmánia és az Óceánmánia albumon keresztül korábban már megismerhetett a közönség. Mivel az emberek nagy része ma már városok lakója, számukra ezek a hazánkban honos élőlények kevés kivétellel ugyanúgy egzotikumnak számítanak. Ráadásul a bemutatandó fajok gondos kiválogatása, és a nagyszerű fotográfusok látványos képei nyomán az album esztétikailag is van olyan látványos, mint a trópusi élővilágot bemutató korábbi kiadványok. Ezzel az albummal a SPAR természetvédelmi és edukációs célokat is kitűzött, hiszen segítségével a gyermekek játékos formában ismerhetik meg saját környezetüket, az élővilágot, s jobban megértik, miért olyan fontos a környezetvédelem, a természet szeretete és tisztelete.

  1. Milyen tapasztalatokat szerzett a SPAR a korábbi albumok kiadása és forgalmazása során?

Nem mindennapi érdeklődés, szeretet és rajongás vette körül a SPAR korábbi matricás albumjait. Osztályok, csoportok, családi és más közösségek – fiatalok és idősek – álltak össze, hogy közösen rakjanak össze 1-1 albumot, illetve számos fórum, találkozó jött létre áruházakon belül és kívül, ahol a rajongók cserélgetni tudták a matricákat. A SPAR rendkívül büszke arra, hogy egy-egy ilyen promóción keresztül ismereteket tud átadni generációknak olyan értékek mentén, mint a tudásvágy, a kitartás és a természetszeretet. Nemcsak a matricák és az albumok okoztak azonban örömöt a gyerekeknek, hanem Garfield is, aki több alkalommal is felbukkant áruházakban, közösségi területeken. Jelmezes munkatársaink visszajelzései alapján soha nem tapasztalt szeretet és rajongás ölelte körül őket.

  1. Hogy készült az album? Mitől egyedi?

A Magyarország matricás album teljes egészében magyar fejlesztésként, holland licensz felhasználásával valósult meg. A kiadvány 65oldalas és 200 matricának ad helyet. Az album összeállításánál magyar fotósok munkái kaptak döntő szerepet. A benne szereplő szinte valamennyi magyarországi állat- és természetfotót a hazai élővilágot évtizedek óta fotózó, elismert fotógráfusok készítették, név szerint Bagosi Zoltán, dr. Kalotás Zsolt és Tökölyi Csaba. Az album szakmai mentora a Fővárosi Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán volt, aki segített kiválasztani és bemutatni az élővilág hazai szereplőit. A kiadvány attól is különleges, hogy a SPAR matricás albumainak főhősét, Garfieldet magyar betyárnak rajzolta meg szerzője, Jim Davis – kifejezetten ebből az alkalomból. Ehhez hasonlóra eddig nem volt még példa.

  1. Milyen szempontok szerint állt össze az album élővilága?

Mivel az album Magyarország élővilágával foglalkozik, kivitelezésének különlegessége, hogy nem egy külföldi anyag magyar fordítása, hanem kifejezetten magyar szerző, magyar fotósok készítették a hazai vásárlóknak. A szerkesztés során fontos alapelv volt, hogy a legnépszerűbb, leglátványosabb és legérdekesebb fajok mindenképpen kerüljenek bele, de egyúttal a kiadvány minél szélesebb keresztmetszetet adjon a hazai élővilág sokféleségéről, sokszínűségéről. A szöveg úgy készült, hogy a különböző korú vásárlók számára egyaránt közérthető, ugyanakkor szakszerű is legyen, és a megfelelő helyeken említésre kerüljenek az adott fajhoz kapcsolódó természetvédelmi, illetve kulturális vonatkozások is.

  1. Hogyan lehet hozzájutni az albumhoz és a matricákhoz?

A SPAR 350.000 példányban jelenteti meg az albumot 2013. augusztus 21. és október 16. között, ez egyben a matricagyűjtés időszaka is. A SPAR-csoport mintegy 400 üzletében minden 2.000 Ft értékű vásárlás után egy ötdarabos, állatos matricákat tartalmazó zöld színű matricacsomagot kapnak a vásárlók ajándékba. A gyűjtés gyorsítható a 99 Ft-ért megvásárolható kék színű matricacsomagok megvásárlásával. A matricás album ára: 490 Ft. Az akcióban részt vevő áruházak: INTERSPAR hipermarketek, SPAR szupermarketek, City SPAR egységek, SPAR partner és SPAR express üzletek

  1. Hogyan kapcsolódik a Fővárosi Állatkert a SPAR Magyarország albumhoz?

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a SPAR minden értékesített kék matricacsomag árából 1 forintot ajánl fel az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek. Az adomány a hazai állatvilág és a természeti környezet javát szolgálja. A választás többek között azért esett erre az alapítványra, mert a fotókon szereplő állatok megismerésében és az album szakmai összeállításában nagy segítséget nyújtott a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely évtizedek óta az egyik legfontosabb intézménye a hazai flóra és fauna megismerésének. A SPAR nagyvonalú támogatása az eladott matricacsomagok számától függ, de a korábbi albumok mutatószámai alapján várhatóan mintegy 3 millió kék matricacsomag kerül értékesítésre, amivel a SPAR az alapítvány Platina fokozatú támogatójává válhat.

  1. Milyen tevékenységeket végez az Alapítvány a Budapesti Állatkertért?

Az alapítvány 1992-ben kezdte meg működését, céljául tűzve ki a Budapesti Állatkert támogatását. Ebben az időszakban Magyarországon még újdonságnak számító projektet indítottak el, külföldi minta alapján, amely lehetőséget nyújt az állatbarátok számára az állatkertben található állatok örökbefogadására. Most már évi 3-4000 örökbefogadó támogatja az Állatkertet, amiről díszes oklevelet is kapnak a nevelőszülők. Az alapítvány saját közhasznú szervezetén keresztül támogatja és összefogja az állatmentést: a Magyar Madármentők Alapítványa 2009 óta évente több ezer vadon élő madarat, kisemlőst és hüllőt mentett meg a biztos pusztulástól. Az avarégetésben megperzselt sünik, a fészekből kiesett madarak, az elgázolt vagy mérgezett állatok az alapítvány segítségével ellátást kapnak és visszakerülnek természetes élőhelyükre.

  1. Hol találkozhatunk a hazai állatokkal a Fővárosi Állatkertben?

Az Állatkertben a Nagytónál és a Parasztudvaron, illetve annak környékén találkozhatunk hazai állatokkal. A Nagytónál főként a madárvilágot ismerhetjük meg, míg a Parasztudvarnál a háztáji állatokat. Itt van gémeskút, baromfiudvar, istálló karámmal, kutyaól, disznóól és juhkarám hodállyal. A legismertebb hazai háztáji állatok közé tartoznak az erdélyi kopasznyakú tyúkok, a cigája juhok, a mangalica sertések, a hucul lovak, a magyar tarka marhák. A tapsifüleseket külön nyúllakban találjuk. Nem messze a Parasztudvartól található az állatsimogató, mely 1989 óta létezik az Állatkertben. Itt például törpekecskéket is megismerhetnek testközelből a gyerekek. Az Állatkertben még uhut, kárókatonát, vadászgörényt, mókust, sündisznót, fehér gólyát és mocsári teknőst is gondoznak.

9. Az Állatkertben milyen hazai állatokhoz kapcsolódó napi programokat nézhetünk meg?

A Varázshegyben naponta kétszer állatbemutatóra kerül sor, mely nem csak a közönség szórakoztatását és ismeretszerzését szolgálja, de az állatok és gondozók kapcsolatát is erősíti, illetve az állatokat is egy folyamatos tanulási folyamat elé állítja. A látogatók érkezésére a legtöbb állat túl van a reggeli etetésen, így kifutójukon nyugodtan pihennek, de az állatbemutatók remek alkalmat nyújtanak arra, hogy megismerjék az állatok mozgását, szokásait. Az uhu, a kárókatona és a vadászgörény képviseli a magyar állatvilágot a bemutatókon. Az uhu bemutatja rendkívüli vadásztehetségét, miközben a kihelyezett zsákmányokra rendkívüli sebességgel csap le, a közönség feje felett elrepülve. A kárókatona artista módjára képes elkapni a neki dobott halakat és szinte korlátlan mennyiséget meg tudna enni belőlük, míg a vadászgörény hajlékonyságát bizonyítja, és bohókásságával varázsol jó hangulatot.

10. Ördög Nóra milyen szerepet vállal a hazai állatok támogatásában?

Ördög Nóra, az RTL Klub népszerű televíziós személyisége évek óta felbukkan a SPAR reklámjaiban, de ő a hazai állatok védelme és megismerése érdekében szervezett kampányunk szóvivője is. Nóri nemcsak munkahelyi kötelességének tekinti a természetvédelmet, édesanyaként is elkötelezett támogatója minden olyan programnak, ami segíti környezetünk megóvását, illetve a gyermekek képzését, fejlődését.

 Nézd meg Ördög Nóra állatkerti sétájának fotóit! Klikk ide!

Mondd el a véleményed

Köszönet Vastag Tamás módra

Divatikonkvíz Temesi Bercivel