Lélegezz együtt Miviana-val!

Hirdetés

Minya Vivien, művésznevén Miviana ebben az esztendőben alaposan beindult, már ami szóló munkásságát illeti.  A fiatal dalszerzőt, énekest több formációból (többek között Audiopoeta, Omega) is ismerheti a zenekedvelő közönség, ám népszerűségét alighanem saját YouTube csatornájának köszönheti, ahová népszerűbbnél népszerűbb cover anyagokat készít. Egyik legkedveltebb feldolgozásával 245 ezer nézőt vonzott erre a platformra. Az énekesnő sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint az,  hogy nem szeretné magát egyetlen stílusba beskatulyázni, bátran kísérletezget, illetve többek között hegedűn, brácsán is játszik.

A kevert hangzásvilággal dolgozó Miviana idén nem tétlenkedett, a karantén alatt kijött a poénból készült Főbérlő saját számával, az elmúlt hetekben pedig két újdonsággal is jelentkezett. Az előadó ugyanis szerencsét próbált a Zenél az utca Odett vezetésével zajló versenyben, amelynek eredménye az O.X.Y.G.E.N dal és az ahhoz forgott klip.

„Ez a verseny a karantén okozta kilátástalan helyzet közepén adott nekem egy közeli célt, erőt, és küzdeni akarást. Egy számomra kevésbé telített, szinte teljesen ingerszegény állapotban kellett, hogy helyt álljak. Az egyetlen dolog, amit akkor éreztem, az nem más volt, mint hogy fulladoztam. Az izoláció, a kötelező maszk viselés, az egymástól való elszigeteltség miatt már nem kaptam levegőt. Innen jött ez az ambivalencia, a kétnyelvűség, a picit mással való kísérletezés, és így született meg az O.X.Y.G.E.N.” – árulta el Miviana. 

Hirdetés

A másik friss és ropogós anyagot egy közreműködés jelenti, amit Várhelyivel készítettek el közösen. A Let You Away is a karantén időszakban, annak a végén született. „Drága zenész barátom Londonban él, és onnan keresett meg a karantén alatt. Eleinte csak beszélgettünk, aztán elmondta, hogy van egy gitár témája, mit szólnék hozzá, ha együtt dolgoznánk. Szeretek inspiráló zenészekkel dolgozni, ebben az időszakban pedig még jobban örültem az ilyen alkalmaknak. Oda-vissza passzolgattuk a dalt, csiszolgattuk, aztán egyszer csak megszületett. Nagyon élveztem a közös munkát, minden akadályt jól vettünk. A forgatáson külön kihívás volt, hogy őt hogyan applikáljuk a videóba, hiszen az nem volt opció, hogy haza tudjon jönni. Hosszú, több helyszínes forgatás volt, viszont remek barátokkal dolgoztunk együtt és nekem így, ez is egy örök emlék marad.” – tette hozzá.

Magazinunk Várhelyit is megkereste, aki az együttműködésről így nyilatkozott:

“Mikor megfogalmazódott bennem, hogy milyen jó lenne egy eredetileg csak szólógitárra írt darabot átváltoztatni ének-központú popdallá, valahogy egyből Vivienre gondoltam. Hallgatgattam a feldolgozásait és pont ilyen hangszínt képzeltem el a számhoz. Nagy örömömre elvállalta, nagyjából egy hónapig nála volt az anyag. Amikor sikerült a darabra hangolódnia, nagyon ráérzett és egyik napról a másikra megírta a dallamot.Mivel Angliában élek, nem tudtam ott lenni a klip felvételekor. Pár nappal előtte jött az ötlet, hogy küldjek felvételeket és legalább pár képkockára bele tudnak illeszteni. Itt jött a különleges pillanat, amikor éppen Doverbe kirándultunk és a semmiből felbukkant egy magyar fotós és meg tudtam vele beszélni, hogy készítsen pár snittet. Ez végül bele is került az áttűnős jelenetbe, a végleges vágásba.”
Mondd el a véleményed

10 Juhász Ferenc vers, amit ma érdemes elolvasnod

StreetROYAL

Csillogó gyémánt – új klippel jelentkezett streetROYAL (klippremier)