Levegőt – a párkapcsolatok haldoklásáról szól az Ink my mind legújabb klipje

Fotó: Szőke Balázs
A párkapcsolatokban a problémák elhallgatásáról, a szemrehányások lenyeléséről, az úgynevezett kegyes hazugságok spiráljáról és az ezekből kiégésről szól  az Ink my mind zenekar  legújabb, Levegőt! című klipje. A srácokkal ennek apropóján beszélgettünk.
Hogyan született a dal?
Egy rossz élethelyzetre adott reakció költői hiperbolákkal megtűzdelve, hogy könnyebb legyen feldolgozni a problémákat. 1 nap alatt íródott meg a dal váza, később már csak díszítettük.
Hogyan inspirálódtatok?
 
Post-hardcore és shoegaze dalokat hallgattunk, merítettünk stíluselemeket belőlük. A szöveg írása közben Szabó Lőrinc és Vad Fruttik pörgött a leginkább.
 
Milyen volt az alkotói folyamat?
 
Hosszú és frusztráló. Mindenen sokat ülünk, de ezen a dalon hatványozottan. Az elefántok előbb borjaznak, mint ahogy a Levegőt elkészült. Na jó, nem, de nehéz szülés volt. Hosszasan rakosgattuk össze még a kockákat, többször újra kellett venni részeket, de végül itt van, ahogy itt kell lennie.
 
Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt?
 
Azoknak ajánljuk, akik már többszörösen visszaeső elhallgatók egy kapcsolatban. Ha problémád van, mondd ki, mert előbb-utóbb bele fogsz fulladni a szeméttengerbe, amit a játszmázással, a kegyes hazugságokkal és a hallgatással halmozol fel magadban. A klippel ezt is próbáltuk visszaadni, hogy egyszer ez a sok dolog elönt, és onnan egyenes út vezet a kiégéshez. Szimbolika nem volt tervben, hogy összekapcsoljuk. Az egyik egy verbális, a másik pedig egy vizuális reprezentációja a fullasztó kapcsolati dinamikáknak. Két levezetés ugyanarra az egyenletre.
 
Hogyan jött a gasztroklip ötlete?
 
Nem akartunk egy tizedik, “zenekaros-zenélős” videót forgatni, mi több, szerepelni se szerettünk volna benne. Így bajban voltunk, hogy egyáltalán miről fog szólni a klip. Aztán volt egy olyan ötlet, amit tovább lehetett vinni. Itt a sakkjátszma volt az alap, azzal próbáltuk szemléltetni a kapcsolatot, ami egyrészről szórakozás, de benne van, hogy nyerni akarsz minden áron. A saláta, a bor már csak körítés volt, ami megteremtette a romantikus hangulatot, és szebb, izgalmasabb képi világot adott a klipnek.
Fotók: Szőke Balázs
Rendező és vágó: Király Zsolt  (zenekar egyik gitárosa)
Operatőr: Németh László.
Mondd el a véleményed

Nem érnéd fel – új klippel jelentkezik az Ego Sum (klipajánló interjú)

Swearsate

Ötdalos EP-vel jelentkezett Swearsate, a feltörekvő rapper (EP és klippremier)