Nem érnéd fel – új klippel jelentkezik az Ego Sum (klipajánló interjú)

Hirdetés

Nem érnéd fel címmel új klippel jelentkezett nemrégiben az Ego Sum. Az erdélyi banda új muzsikája abban próbál segítséget  nyújtani, hogy felül tudjunk emelkedni azokon néha kifejezetten idegesítő apró-cseprő bosszúságokon, amik kapcsán hiába berzenkedünk, úgysem tudunk segíteni.

Honnan jött ennek a különleges imidzsklipnek az ötlete?

Hirdetés

Korábbi videóanyagaink mind saját rendezésben készültek, ez volt az első olyan alkalom, hogy másra bíztuk ezt a munkát. Régóta szerettünk volna hasonló anyagot kihozni, az ötlet a rendezőtől, Lung-László Zsolttól származott, aki miután megmutattuk neki a dalt egyből konkrét elképzeléssel érkezett. Az ő javaslatára Nagy Szabolcs (Whiteeffect Studiohttps://www.facebook.com/WhiteeffectStudio), lett a klip operatőre és vágója, aki jó ötletekkel, és technikai rálátással is segített.

Milyen volt a forgatás?

 

A forgatás nagyon jó hangulatban zajlott, annak ellenére, hogy mindössze egy napunk volt rá, köszönhetően annak, hogy párunknak nagy távot kell megtenni, azért, hogy együtt legyen a csapat. A forgatás alatt úgy éreztük, hogy senki nem görcsöl, mindenki felszabadult, poénkodott és ez nem az idő rovására történt. Volt egy forgatókönyvünk a dalhoz, viszont a felvétel napján nagyon sok új ötlet született, és ezek a jelenetek adhatják a klip természetességét.

Mit kell tudni a dalról?

 

Ha megkérdeznéd, hogy miről szól a dal, vagy mi a mondanivalója, a zenekar minden tagjának egy pillanat ugrana be, a tavalyi zenekari alkotótáborunk, amikor pont felmerült ez a kérdés és Ákos belekezdett elmagyarázni, mi meg szinte egyszerre vágtuk rá, hogy ez olyan, mint amikor belerúgsz a szekrény sarkába, vagy billeg a kerti asztal lába és leborul minden, ilyen hétköznapi ballábas dolgok, ami akkor poén csak, ha mosollyal viseled, és elfogadod, hogy így történt és ez van. Persze benne van a kisördög is, aki el akarja hitetni veled, hogy mindez azért van, mert úgysem vagy képes jobbra. Van egy játékos köntöse a dalnak, talán ez a legvidámabb dallamvilág, amit írtunk.

 

Hogy született?Van valami különösebb sztorija? Milyen volt az alkotói folyamat?

 

A születése érdekesen alakult, mivel Ákos megírta zenét és egy szakaszt, kezdtünk foglalkozni vele és összeállt a dal csonka szöveggel. A csavar benne az, hogy a már egy szakaszból éreztük, hogy miről szól majd a dal, egy rugóra járt az agyunk. A 2019-es Vigadós koncertre teljesen összeállt a dal, de még mindig nem volt teljes szövege, ezért úgy éreztem bele kell kontárkodjak Ákos munkájába, megírtam még egy szakaszt és egy refrént, majd még háromszor újraírtam, mert nem jött be a többieknek, de igazuk volt, mert így lett kerek.

Kinek és milyen gondolatok kíséretben ajánljátok a dalt és a klipet?

 

Ha rossz napod van és semmi se jön össze, mindig próbálj meg egyet nevetni a bosszantó dolgokon. Ezért ajánljuk azoknak, akik ki akarnak szakadni a megszokottból, aki akar egy jó dalt hallani, aki szereti a szokatlant, annak aki nem akar csendben ülni, és mindenki másnak is.

 

Maga a klip- ahogy látom – egy hete jelent meg. Milyen visszajelzéseket kaptatok ezidáig? Milyen a klip fogadtatása?

 

Elég sok visszajelzést kaptunk, eddig szerencsére mind pozitívak. Izgatottan vártuk a fogadtatást, hiszen a dal készítése során több olyan dologgal is kísérleteztünk, ami eddig kevésbé volt hangsúlyos zenénkben. Szerencsére úgy látjuk, hogy a közönség is jól reagált rá.

 

Most, hogy egyelőre az 500 fő alatti koncerteket meg lehet tartani, hol találkozhatnak Veletek a közeljövőben rajongók?

 

Sajnos a koncertjeink nagy részét lemondták idén őszre. Egy időpontunk maradt, amit még nem mondtak vissza: a Partiumi Magyar napokon játszunk 2020.augusztus 22-én.
Mindenképp érdemes követni a Facebook oldalunkat és a weboldalunkat, amint sikerül újabb időpontot egyeztetni, azonnal értesítjük a közönségünket. Nemcsak ezért érdemes követni ezeket a platformokat, ugyanis új dalokkal jelentkezünk hamarosan.

Köszönöm szépen az interjút!

A dal borítóképét pedig Nagy Szabolcs a klip operatőre és vágója.
Felvétel, mixing: Ego Sum zenekar.
Master: Szabó Szebasztián Miracle studio
Rendező : Lung László Zsolt
Operatőr, vágó: Nagy Szabolcs whiteefect stúdió
Fotó: Kátai Jocó
Mondd el a véleményed
Dorchipelago

Napsugár – 10 dalos nagylemezzel jelentkezik a Dorchipelago

Levegőt – a párkapcsolatok haldoklásáról szól az Ink my mind legújabb klipje