Licitre bocsátják Szilágyi István szobrát

Hirdetés

Elárverezik azt a szobrot, amelyet az ismert színészről készített felesége, még fiatal korában. A bevételből a művész özvegyének, Jolika néninek a hátra lévő életét szeretnék biztosítani, amikor kiengedik a kórházból.

Az aukciót Baricz Dezső, a 78 éves asszony támogatója indította el, az alkotást a tragikusan elhunyt Lópici Gáspártól kapta ajándékba.

– A licit 500.000 Ft-tól indul, és február 17-ig, Jolika néni születésnapjáig tart. A bevételből szeretném Jolika néni hátra lévő életét megoldani, hogy méltó körülmények között éljen egy otthonban, ahol biztonságban, egészségügyi felügyelet alatt lehet. Természetesen mindezt Jolika nénivel egyeztetve és a beleegyezésével. Nem az én feladatom lenne ez, de a lelkiismeretem nem hagy megnyugodni. Biztos vagyok benne, hogy a művész úr is örül a döntésemnek. Ha valakit érdekel, és komolyak a szándékai, a Facebook oldalamon kereshet meg. A szobrot még a művész úrtól és Jolika nénitől kaptam ajándékba, nem sokkal István halála előtt, ezzel is megköszönve azt az időt, amit velük töltöttem, és segítettem.

Hirdetés

Az asszonyt jelenleg kórházban kezelik súlyos tüdődaganat miatt.

Mondd el a véleményed

Jelmezverseny gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében

Dearbones

I, Lucifer – latest music video of Dearbones