Már nem akarunk megfelelni senkinek!

Hirdetés

 
  Mint azt a Glamour díjátadón készült riportban is láthattátok, Janicsák Vecával a változásokról és az önismeretről beszélgettünk kicsit. 

   Nagyon szimpatikus Veca gondolata, ami nem egyik napról a másikra született meg benne, hanem egy folyamatként. Külső és belső átalakulása, pontosabban eredeti önmagához való visszatérése jó példa arra, mennyire tudatos ez a lány, mennyire nem hagyta “bedaráltatni magát”.
 
A sportcipős hétköznapisága, a “rocker-szív”, bár közelebb áll hozzá, azért nem zárja ki a nőiességet, a letisztult eleganciát. “Ez is Én vagyok!” felkiáltással a Világgal szemben! Már nem akarunk senkinek sem megfelelni, hiszen az a bizonyos kör, amely befogadott és elismeréssel adózik személyünk irányába, nem is vár el többet saját egyéniségünknél. 

Hirdetés

Hirdetés

 

 
Olyan jó látni, hogy a női szerepkörök túlmisztifikálása kezd eltűnni, hogy egyre több Nő mutatja meg hányféle személyiség is lakik benne. Bár odáig fajulnánk, hogy a Férfiak is így lássanak bennünket, ahogy az Paulo Coelho soraiban áll:
 
“Mi, Nők, amikor az életünk értelmét vagy a megismerés útját keressük, mindig a négy klasszikus archetípus valamelyikével azonosulunk.
A Szűz (és itt most nem a szexualitásról beszélek) az a típus, aki a teljes függetlenségen keresztül keresi az utat, és mindent, amit tanul, annak köszönhet, hogy képes egyedül szembenézni a kihívásokkal. A Mártír a fájdalomban, az odaadásban és a szenvedésben találja meg az önmegismerés módját. A Szent a határtalan szeretetben találja meg élete értelmét, és abban a képességben, hogy úgy adjon, hogy nem kér cserébe semmit. A Boszorkány pedig a teljes és határtalan gyönyört keresi, hogy ezzel adjon értelmet létének.”

(A portobellói boszorkány)

 
 
“Én három személy vagyok, attól függően, hogy épp kivel vagyok. Az Ártatlan Kislány, aki csodálattal bámulja a férfit, és úgy tesz, mintha lenyűgöznék hetvenkedő történetei a hatalomról és a dicsőségről. A Végzet Asszonya, aki azonnal lecsap azokra, akik bizonytalanok, átveszi felettük az irányítást, és kielégíti a vágyaikat, hiszen nekik már semmi mással nem kell törődniük. Végül pedig a Megértő Anya, aki gondját viseli mindazoknak, akik vigaszra és törődésre szorulnak, úgy tesz, mintha megértené őket, de a panaszok egyik fülén be – a másikon ki. 
Maga melyiket szeretné megismerni?”

(Tizenegy perc)

 
 
Clarissa
Mondd el a véleményed

Janicsák Veca már nem akar megfelelni senkinek!

Cápák közt vezettek műsort Balázsék