Meghalt a Jockey Ewingot alakító Larry Hagman

Hirdetés

Milliók kedvenc karakterét, Jockey Ewing-ot alakító színész 81 éves korában elhunyt. A Dallasból ismert ikonikus színészt pénteken érte a halál. A Dallas Morning News című lap közleményében a színész családjára hivatkozva közölték, hogy Larry Hagman péntek délután halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulatú daganatos megbetegedés okozta szövődmények következtében.

Utolsó pillanataiban családja és közeli barátai is vele voltak. A sorozatban is szereplő Linda Grey és Patrick Duffy a hálaadásra való tekintettel is odautaztak, hogy együtt tudják tölteni az Egyesült Államok egyik legjelentősebb ünnepét.

Hirdetés

 

“Békésen elaludt, éppen úgy távozott, ahogyan szeretett volna” – áll a család hivatalos közleményében.


Egy éve diagnosztizálták a torokrákot. Ám betegségének előzménye, hogy a 90-es években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusának következménye volt. Jó pár műtét következett, 1995-ben májátültetésen esett át, majd 2003-ban új májának egy részét távolították el.


Az egész világot meghódító nyolcvanas évekbeli Dallas sorozat legendássá tette Hagmant, aki hihetetlen gyorsasággal tört a népszerűség csúcsára. A 14 évadot megélt Dallas volt a világ legnézettebb tévésorozata, 57 országban mintegy 300 millióan látták.

Hirdetés


A filmsorozat rajongói évekig vártak a folytatásra. A TNT tévécsatorna megrendelésére a Dallas újabb tíz epizódját leforgatták, amelyben Jockey szerepét ismét Larry Hagman, öccsét, Bobbyt megint Patrick Duffy alakítja, és Linda Gray is feltűnik Jockey volt feleségeként. Az idén bemutatott új epizódokban a legifjabb Ewing-generáció tagjai is színre léphettek.

Larry tavaly hozta nyilvánosságra betegségét. Ám ennek ellenére elvállalta és  eljátszotta élete legnagyobb szerepének folytatását. Bár a sorozatban mindig a gonosz, a cselszövő és gátlástalanul ravasz volt, de a magánéletben jókedélyű és melegszívű emberként ismerték.


Nyugodj békében Jockey Ewing!

Csákó Zsuzsanna 2012.11.24.

 

Mondd el a véleményed

Alakul a Voice mezőnye!

Jockey Ewingtól így búcsúznak kollégái, barátai