Mel Gibson-t lesittelték

Hirdetés


Így igaz, rendkívüli hírek a pletyka- és bulvárlapok számára amúgy is kelendő sztárról. Mel Gibson-t és társát bohócjelmezben üldözték a rend korrupt őrei az amerikai-mexikói határon. A színész azonban úgy gondolta, délebbre melegebb fogadtatásban lesz részük, ezért átérve a spanyol nyelvterületre azonnal őrizetbe is vették, már halott társával és nem mellesleg a 2 millió lopott dollárral együtt. Sajnos a mexikói oldalon is dúlt a korrupció, így a jól megérdemelt zsákmányt 2 mexikopó elkobozta, majd a lehető legnívósabb lakosztályban helyezték el Mr. Gibson-t: a központi börtönben.
De a viccet félretéve, valójában így kezdődik a Börtönregény című akciófilm, mely sötét humorral rendesen el van látva, nem utolsó sorban Mel Gibson dicsőségét visszahozandó, ő az abszolút és egyedüli sztárstátuszú színész  a produkcióban. Ráadásul régi cége, az Icon Productions keze alatt, valamint az első filmes Adrian Grünberg rendezésével készült a mozi, amit bizonyos helyeken eléggé unalmasnak tituláltak. Személyes véleményem szerint viszont jobb lett, mint aminek ezen kritikák kikiáltották.

A mexikói börtön nem gringóknak való hely, de a névtelen és ujjlenyomat híján teljességgel azonosíthatatlan amerikai nem törik meg egy könnyen (amúgy ez egy kicsit sántít, mivel vérvizsgálat útján is ki lehetne deríteni a személyazonosságot, de aki élvezni akarja a filmet, az ne törődjön ilyen bakikkal). Olyannyira nem, hogy a hierarchiában egyre feljebb és feljebb küzdi magát, piszkos kis fondorlatok, cselszövések és lopások révén. Segítője is akad egy 10 éves fiú személyében. Felmerül a kérdés: mit keres egy kiskorú egy kemény börtönben? Ráadásul ez a börtön inkább hasonlít egy lepukkant városnegyedhez. A fiú egyébként egy kincs, úgy védik, mint egy aranytojást tojó tyúkot.

Hirdetés

Hősünk jó viszonyba keveredik mindenkivel (de főleg a fiú anyjával), akiről kiderül, hogy a magasabb kaszthoz tartozik. A gengszterek uralta intézményben a rendőrök csupán jól lefizetett bábok, de mindennek van határa, és ezt a határt túl is lépik.

Hirdetés

Egy nagyon laza Mel Gibson-t láthatunk újra a vásznon, akiről sajnos úgy hírlik, nem igazán kapkodnak utána a filmvállalatok és producerek, sem rendezők, ez a filmje azonban ad némi okot arra, hogy meggondolják magukat, és az egykori ausztrál macsó újra a csillagok közt érezhesse magát.

Börtönregény – How I Spent My Summer Vacation / Get the Gringo (2012)
Főbb szereplők: Mel Gibson, Peter Stormare, Bob Gunton
Hazai premier: 2012. június 21.

Írta: Bártfai Balázs, 2012.06.22.
Mondd el a véleményed

Vajon létezhet a nagy Ő? Ki-kinek a másik fele?Hogyan vélekednek a nagy sztárok az igaz szerelemről?

A legmenőbb “Öribarik”: Rihanna és Katy Perry