Milyen előnyökkel jár egy szerver bérlése?

A bérléstől sokan viszolyognak, mondván, hogy egy rendszeres költség, amit havonta vagy évente fizetni kell, és végül az adott dolog sosem lesz az emberé. A szerverbérlés azonban nem pusztán arról szól, hogy az ember használhat egy adott szervert egy meghatározott díjért cserébe.

 

Amit a dedikált szerver bérlésről tudni kell

Hirdetés

 

A dedikált szerver bérlés esetén maga a vas egy védett központban található. Attól, hogy fizikai károsodás éri, nemigen kell tehát tartani.

 

Az AB Plusznál több különböző szerverbérleti konstrukció érhető el. A legkisebbhez 2, míg a legnagyobbhoz 16 GB RAM jár. Aki dedikált szerver bérlet mellett teszi le a voksát, annak egyaránt biztosítanak távoli használatot és rendszergazdai jogosultságokat.

Kinek jó ez a megoldás?

 

Aki nagy látogatottságú weboldallal rendelkezik, annak mindenféleképpen. Ugyancsak jó megoldás a szerverbérlés, ha valamilyen okból kifolyólag kiemelten fontos a weboldal védelme. Az egyedi programokat használóknak szintén érdemes ezen opció mellett dönteni.

 

A szerverek havi bérleti díja előre meghatározott, de akár éves számlázási ciklust is lehet választani. Utóbbi esetben egy összegben kell kifizetni egy nagyobb tételt, ugyanakkor egy hónapra levetítve ez a kedvezőbb ár. Amennyiben idővel kiderül, hogy az adott szerver nem elég nagy, akkor bármikor lehet váltani nagyobbra. Éppen ez a szerverbérlés egyik legnagyobb varázsa.

 

Sokkal könnyebb maga a váltás

 

Amikor megnő egy weboldal látogatottsága, akkor bérlés esetén nagyon egyszerű a teendő. Csupán elő kell fizetni egy nagyobb szerverre. Aki saját szerverrel rendelkezik, annak ilyen esetben vásárolnia kell egy erősebb vasat, a régit pedig el kell adnia. Egy elavult szerverért kétséges, hogy mennyi pénzt lehet kapni, mint ahogyan az is, hogy mennyi idő múlva fog érte jelentkezni valaki, hogy megvenné.

 

Az AB Plusznál aki nagyobb szerverre fizet elő, annak nagyon könnyű az élete. A cég ugyanis elvégzi még a konfigurálást is, csakúgy, mint az appok telepítését, sőt, azok üzembentartásáról is gondoskodik.

 

A szerverbérlés valójában egy elég komoly csomagra való előfizetés

 

Ahogyan azt már a bevezetőben is említettük, a szerverbérleti díjért cserébe több mindent kap az ember a pénzéért. A fizikai szerver bérlése és hosztolása mellett benne van az árban a szerver hardveres szervizelése is.

 

Ha tehát bekövetkezik valamilyen meghibásodás, akkor nem kell alkatrészekért rohangálni vagy nagy erőkkel csereszervert keresni. Minderről a bérleti szolgáltatást nyújtó cég gondoskodik, így a bérlőnek semmi teendője nincs, ha beüt a krach, hiszen a hibát el fogják hárítani rövid időn belül a szakemberek. Az AB Plusznál a bérelt szervert szüntelenül monitorozzák, és lehet rendszergazdai felügyelettel is kérni. A cég ügyfélszolgálata hétvégén és ünnepnapokon is éjjel-nappal elérhető.

Mondd el a véleményed

Ajánljuk! Lágy dallamok brutalista környezetben

A mese az kell!