Mint egy család – új klippel jelentkezett KESKENY x Kollányi Zsuzsi

Keskeny feat. Kollányi Zsuzsi
Keskeny feat. Kollányi Zsuzsi

A család fontossága inspirálta KESKENY x Kollányi Zsuzsi duó Mint egy család című közös dalát. Keskeny Róberttel ennek apropóján beszélgettünk.

Hogyan született az új dal? Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről?

 

A dal születését illetően, az első és egyik legfontosabb dolog, amit megemlítenék a család fontossága. Rendkívül családcentrikus embernek tartom magam, így nem is volt kérdés, hogy mi legyen az első dalom témája.
Az életem egyik meghatározó része a család már gyerekkorom óta, beleértve a közeli illetve távoli rokonokat egyaránt. Nagyon sok időt töltöttem nagyszülőkkel, illetve a dédmamámmal, akiknek a szeretete is nagyban hozzájárult a dal megszületéséhez.

 

Honnan inspirálódtál?

 

Már régóta fontos szerepet tölt be nálam a zene, az általános iskolát zenei tagozaton végeztem, bár ekkor még nem gondoltam volna, hogy valaha saját dal megírására szánom el magam. Ahogy telt az idő, egyre inkább a zene irányába sodort az élet, így kötöttem ki egy, nagybátyám által vezetett karaoke esten, ahol életemben először mikrofont adtak a kezembe. Félénk voltam az elején, de idővel egyre bátrabban álltam ki az emberek elé valamit énekelni a hozzám közel álló rap stílusban…Ezen a helyen sok pozitív visszajelzést kaptam, és páran azt javasolták, csináljak saját zenét.

 

Mit jelent számodra a család?

 

Véleményem szerint nemcsak vérrokon tartozhat a családunkhoz, amennyiben a szívünkben úgy érezzük. Pár évvel ezelőtt megismertem édesanyám új párját, akivel azóta férj és feleséget alkotnak. Nagyon sok mindent tanultam tőle, és ő is nagyban hozzájárult a dal születéséhez, mint inspiráció.
Továbbá lehet a családunk még egy jó barát és egy barátnő is, akik szebbé teszik a mindennapokat és elfeledtetik velünk a rosszat. Az ő irántuk érzett szeretet is inspirálóan hatott rám.

 

Milyen volt a közös munka Kollányi Zsuzsival?

 

Kollányi Zsuzsi a családunk egy jó barátja, és egyben egy fantasztikus énekesnő a szememben, aki szintén családcentrikus, és most már 3 gyermek csodás édesanyja.
 Hálás vagyok neki, amiért szívesen elfogadta a felkérésemet, és ilyen szép dallamot írt a szövegemhez, ami sok embert meghatott. Nagyon jó volt vele a közös munka, és szívesen dolgoznék még vele a jövőben.

 

Hol forgattátok a klipet? Milyen volt a forgatás?

 

A videoklipet azon helyen forgattuk, ahol felnőttem. A forgatás témája egy családi összejövetel volt, barátok kíséretében. A jelenetek többsége spontán volt, mint ahogy egy kamera nélküli születésnapi ünneplésnél. Büszke vagyok arra, hogy kizárólag családtagok és barátok vettek részt forgatáson, amit ezúton is köszönök nekik. Jó érzéssel töltött el, hogy majdnem mindenki szerepelt benne, akit szeretek, beleértve a nagyszüleimet, ami sok év múlva egy maradandó emlék lesz számomra. Szerepelt még benne sok barát és családjuk, édesapám és párja, édesanyám és férje, illetve barátnőm, valamint végül, de nem utolsósorban testvérem.

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a klipet?

 

Ajánlom a dalt azoknak akik kedvelik ezt a zenei műfajt, és  nyitottak egy olyan zenére, aminek mély mondanivalója van. Úgy gondolom, mindenkinek van olyan ember az életében, akit családjaként szeret. Remélem sok emberhez eljut, akik hasonlóan kötődnek a szeretteikhez.
Mondd el a véleményed
Ubigee

Életképek – Ubigee feat Zabos Regina újdonsága

Megható versek nagymamáknak