Nincsen szerencsém – új klippel hasít az éterbe a Mudfield

Mudfield
Mudfield
Hirdetés

Nincsen szerencsém címmel új klippel jelentkezett nemrégiben a sárréti Mudfield zenekar. A srácokkal és a klip szereplőivel ennek kapcsán ültünk le beszélgetni.

 

Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat?

 

Hirdetés
Kovácsovics Máté: A dalt 2020 nyarán írtuk és rögzítettük, a szöveget és a zenét egyaránt én írtam, amit a srácok zeneileg továbbszíneztek. Februárban jelent meg a második lemezünk (Kelet Népe), így idejét láttuk már annak, hogy új dallal jöjjünk ki ennyi idő és a vírushelyzet okozta nehéz időszak után.

 

 Honnan inspirálódtatok?

 

K.M.: Sok kellemetlenség és csalódás ölelte körül az utóbbi hónapjaimat a balszerencsével együtt, így dalba foglaltam gondolataimat ezekkel az érzésekkel kapcsolatban – ez lett a Nincsen Szerencsém. A vágy nagy szerepet játszik a nótában, hiszen egy olyan emberhez íródott, aki a dal megszületése után elérhető lett számomra és akiben megtaláltam a szerelmet is. Végülis szerencsém lett.

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klippet?

 

K.M.: Motiválni szeretnénk az embereket, hogy soha ne adják fel a céljaikat és az álmaikat, mert a balszerencse csak átmeneti. Minden sablontól mentesen: bátraké a szerencse, ahogy mondják.

 

Milyen volt a forgatás? Hogy éltétek meg ti, és hogy élte meg azt a klipben látható párt alakító Macsári Dzsenifer, illetve Juhász Kristóf?

 

K.M.: Roppant jó hangulatban telt a forgatás, nappal forgatta a stáb a sztori-vonalat a két főszereplővel, a zenélős részt pedig este rögzítettük a szeghalmi sportcsarnokban. Egy nap alatt letudtunk mindent és nagyon gyors volt az utómunka is, hatalmas respekt érte Pozojevich Miki barátunknak, aki készítette a videót.

 

Hogyan akadtatok rájuk? Casting volt? Vagy baráti társaság tagjai?

 

K.M.: Mi kutattunk szereplőkért, majd közös ismerősők által bukkantunk Dzsenire, aki szintén szeghalmi, majd ő Kristófot ajánlotta a másik szerepre, mert már ismerték egymást korábbról. Mindketten nagyon tehetségesek, borzasztóan jól mutatnak együtt a klipben, nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy elvállalták a dolgot.

 

Hol forgattátok a klip kültéri jeleneteit?

 

K.M.: Az volt a koncepció, hogy a szülőföldünk és otthonunk, Szeghalom nevezetes és különleges helyeit is bemutatjuk, mint ahogy azt tettük a korábbi klipjeinknél is. Nagyon büszkék vagyunk erre a vidékre, a Sárrétre, így mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy megjelenjen a végeredményen a Berettyó-híd és a gátoldal, a 100 éves Ambrus Mozgó moziterme, a belváros egyik fontos eleme, a fákkal körülölelt park, vagy éppen városunk sportlétesítménye. Imádunk itt élni és erre büszkék is vagyunk.

 

Macsári Dzsenifer az alábbi gondolatokat osztotta meg a forgatással kapcsolatban:

Számomra ez a forgatás több szempont miatt is különleges volt. Adott volt a kedves kis szülővárosom, egy fiú, aki fontos része volt a diákéveimnek, és még mindig jó barátomnak mondhatom, valamint a szeghalmi zenekar, amely előtt rengeteg lehetőség áll. A klip soraiban megbújt a gyermekiesség gondolata, és azt hiszem ez összekötött a Mudfield zenekarral. Több forgatáson jártam, rengeteg emberrel találkoztam, de ezt éreztem magamhoz a legközelebbinek, mivel nem kellett semmilyen szerepet felvennem. Számomra ez a kisváros maga a tiszta gyermekkor. Mindegy, hogy már felnőtt vagyok, ha hazamegyek, valamilyen módon mindig felbukkan az a kislány, aki régen voltam. Otthon előjönnek az emlékek ahogy suli után ugyanígy szaladgáltam, és a szerelem is legfeljebb egy kézfogás volt:) Azt hiszem a forgatáson is előjött belőlem ez a kislány, és egyszer sem kellett minket arra utasítani, hogy nevessünk. Mert tettük anélkül is.

 

 

Juhász Kristóf az alábbiakat osztotta meg a Mudfield klipjének forgatásával
kapcsolatban a Divatikonnal:

Nekem ez az egész forgatás egy kellemes csalódás volt. Amikor megérkeztem a forgatás helyszínére, két életvidám, jófej, vicces emberrel találkoztam, Miklóssal és Renátóval. Pár perccel később Dzseni is megérkezett, akivel 5 évig egy osztályban koptattuk a padokat, szóval vele nem is volt kérdés, hogy hogy fogunk majd együtt dolgozni. Egy gyors kávé, és már kezdtük is a forgatást. Igazán felszabadult, gördülékeny forgatás volt. A fiúk jól kommunikálták, hogy mit szeretnének látni, mi pedig így azonnal meg tudtuk valósítani azt. Olyan volt, mint egy nagy flow-élmény, az idő repült, mindenki élvezte a közös munkát, rengeteget nevettünk, és mindeközben remekül haladtunk. Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem benne.

 

Magazinunk természetesen Pozojevich Miklóst is megkereste, aki a klippel kapcsolatban így nyilatkozott:

Részemről egy tökéletesen összehangolt, profi munka volt a forgatás, amit a megfelelő előkészületeknek és a kiváló stábnak köszönhetek. Mindenki a megbeszéltek szerint végezte a dolgát. A forgatási ütemtervet tartva tudtunk haladni, így mindenhol időben végeztünk. Azt gondolom sikerült a zenekarnak ismét egy új arcát megmutatni a klipben, így nem ismételtük önmagunkat. Ez a hetedik klip, amit én készíthettem el a zenekarnak, ezért különösen fontosnak tartottam azt, hogy ismét valami újat hozzunk létre. A zenekar tagjai régi barátok és a csapat menedzsmentjével is nagyon jó kapcsolatban vagyok, de ettől függetlenül mindig hálás vagyok, amiért újra és újra rám gondolnak egy-egy zenei videó megvalósítása esetében. Ami szinte minden klipnél jellemző, hogy nagyon rövid határidő alatt készülnek el. Sokszor csak pár nap van a forgatás és a megjelenési időpont között. Hamar kell ütős koncepcióval előállni és alaposan meg kell tervezni a forgatás menetét. A Nincsen szerencsém videóra például 1 nap forgatási és 1 nap vágási idő jutott. A feszített tempó ellenére is azt gondolom, hogy erre a klipre is büszkék lehetünk, mert megvalósítottuk az elképzelésünket, így méltó módon mutatkozhat majd be a zenekar az országos médiumban.”

 

 

A Mudfield Facebook oldala:
(1) Mudfield | Facebook
Mondd el a véleményed

Vörös Rébék musical próbája 2018.10.24.

Myrkalfar

Aldar Rök – new EP of Myrkálfar