Ne hagyd! – Eat at Joe’s klippremier

Ne hagyd című vadonatúj klipjük megjelenése apropóján az Eat at Joe’s zenekarral, egy feltörekvő budapesti formáció tagjaival beszélgettem. Tádám, avagy klippremier-interjú!

Mit kell tudni a zenekarról?

Az Eat at Joe’s egy friss, budapesti feltörekvő formáció, ami az alapító, Imrefi József gitáros-dalszerző egyszemélyes projektjeként indult, és jelenleg a tagkeresés fázisában tart. Az eddig elkészült saját szerzemények életre keltésében Joe zenész barátai és ismerősei segítettek.

Ki a célközönség?

A dalok írásakor alapvető cél, hogy minél szélesebb rétegek tudják befogadni a fülbemászó, slágeres dallamokat.

Ha kellene fogalmazni, hogyan határoznátok meg, milyen műfajban alkottok?

Az alapvetően pop-rock stílusú zenékben előfordulnak még olykor raggies és punkos elemek is, és a pörgősebb daraboktól a líraibb számokig minden megtalálható a repertoárban.

Honnan merítitek az inspirációt?

Joe szerzeményeire nagy hatással volt többek között a Zanzibár zenéje. A dalszövegeket többen jegyzik, sokszor közös, együttes munkával készülnek, és a komoly mondanivaló mellett fontos bennük a humor megjelenése is, olykor akár szóviccek formájában.

A dalok Joe pesti házi stúdiójában kerülnek felvételre és a Hangforrás Produkció közreműködésével zajlanak az utómunkák.

Honnan kapta a nevét a zenekar?

A formáció nem csak az alapító után kapta a nevét. Az Eat at Joe’s felirat a 30-50-es évek amerikai rövid rajzfilmjeiben (pl. Droopy, Tapsi Hapsi) neonreklámként, kesze-kusza kémcsőként, vagy repülő kondenzcsíkjaként rejtetten jelent meg, és a fiktív reklámszöveg a rajzfilmesek belső poénjává vált.

Mit kell tudni a Ne hagyd című, frissen publikált nótáról?

Az Eat at Joe’s most megjelenő új dala, a Ne hagyd! első gyökerei régre nyúlnak vissza: alapjai még 2001 körül keletkeztek, igaz, akkor még instrumentális műnek készült. Sok-sok évvel később vette elő a fiókból és porolta le a szerzeményt Joe, hogy az Eat at Joe’s projekt keretében új köntösben jelenhessen meg. Ennek apropójából teljesen át lett hangszerelve, ekkor készült hozzá dalszöveg is és kapta a Ne hagyd! címet. A dal arról szól, hogy a múltunknak ne fordítsunk hátat, mert azt nem tagadhatjuk le. Üzenete, hogy ha szálka van benned, akkor is bocsáss meg, nyisd ki a szíved és térj vissza, térj haza a szeretteidhez.

Joe régi barátja, Gondos Gabriella énekelte fel a dalt, akinek előadásában már több nótát is hallhatott a közönség. A Hangforrás Produkció hangtechnikusa, Lovas András is közreműködött a felvételek során vokalistaként.

A klip “stop motion”-szerű hatása ugyan egy számítógépes szoftverrel – VideoScribe -készült, de a képek nagy része tényleg saját kezűleg lett megrajzolva papírra. Majd a beszkennelés után kapták meg a programban a rajzolást imitáló effektet.

A dalnak készült egy modernebb átdolgozása is Lovas András jóvoltából, amit később ismerhet majd meg a közönség. Cél, hogy más zenei stílusok kedvelőihez is eljuthassanak ezek a szerzemények.

A Ne hagyd! már az Eat at Joe’s hetedik premierje olyan dalok után, mint például a Szabadon járj,

a Nézlek 

vagy a Lepereg a perc.

Mit lehet tudnia  terveitekről?

A munka nem áll meg, hamarosan további, már elkészült dalokkal bővül a repertoár, amiket az Eat at Joe’s közösségi oldalán és Youtube csatornáján kísérheti figyelemmel az, aki nem akar lemaradni róluk.

A formáció jövőbeli tervei között szerepel a színpadi felállás megtalálása után a saját számok élő előadása közönség előtt.

Mondd el a véleményed

Anyák napi játékkal készül a FICSAK

Reményik Sándor versei a szeretetről