Nem állok meg – sebességmámoros klip Gotthytól (klippremier)

Gotthy
Gotthy

Új klippel jelentkezett Gotthy. A gokartozás élménye, az aszfalton súrlódó gumik füstje, a használt gumikból épített pálya, a sebesség, a száguldás, és az adrenalin – ezek, és a csodás gokartok hatják át a klippet, amiről Gotthy-val beszélgettünk.

Gotthy
Fotó: Ugray Adrián – https://www.facebook.com/ugrayphotography

Mit kell tudni a dalról?

A dal az első saját dalaim között szerepel még 2015-ből. Akkoriban többet is írtam pár hónap alatt, de – ezzel együtt – még csak 2 jött ki. Mindenképp vártam egy olyan producerre, aki úgy hangszereli meg ezt a dalt, ahogy azt én is elképzeltem. Hollóval egy rugón járt az agyunk és számomra tökéletesen „kiszínezte” a dalomat.

Írtad, hogy 2015-ös dal a Nem állok meg! Adódik a kérdés, hogy miért most, 5 évvel később gondoltad, hogy ehhez klipet forgass?

Azért, mert nekem csak egy adott dallam volt a fejembe, és mindenképp kerestem egy producert, aki úgy hangszereli meg, ahogy azt én is elképzeltem. Többen is megpróbálták, de Holló verziója győzött meg igazán. Ez tartott 4 évig, és mivel tavaly ősszel készült el a teljes dal, így mindenképp megvártul a jó időt a klippel. Tavasszal akartuk, de hát beütött a korona. Így lett belőle nyár.

Hogyan született?

Nagyon egyszerűen. Talán épp bevásárolni voltam, mikor elkezdtem dúdolni egy dallamot. Ezt felvettem és egy pár nap múlva visszahallgattam. Ezt megmutattam egy akkori kollégámnak, akivel együtt zenéltünk és készített egy egyszerű DEMO verziót. Az a dallam, amit dúdoltam akkor, végül fúvós szerepet kapott ebben a DEMO-ban és végül ebbe, az 5 évvel későbbi végleges verzióba bele se került.  (de tervben van, hogy azt a verziót is kiadom nemsokára).

Gotthy
Fotó: Belovics Attila – https://www.facebook.com/2BPictures

Van valami különösebb, jó sztorija?

A jó sztorija talán a forgatási nap. Zseniális volt! Kellett volna egy werkfilmet forgatni, de sajnos későn jutott eszünkbe.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Izgalmas. Imádom ezeket a folyamatokat. Nem szeretem megerőszakolni a zenét, azt szeretem, ha megcsókol a múzsa és csak úgy jön. Nálam sajnos ez nem egy folyamatos dolog, úgyhogy mindig kiélvezem, amikor épp történik.
Ennél a dalnál – ahogy az összes többinél is –  az általam megtapasztalt, megtörtént eseményekből merítek és próbálom minél egyszerűbben, minél közérthetőbben leírni. Igazából ez az egyik számomra legnehezebb része az alkotásnak, ezzel megy el a legtöbb időm, a szöveggel. Szeretném mindig úgy megfogalmazni a mondandómat, hogy ne lépjem át a „közhely” határát, de nem is akarom túlgondolni a dolgot.

Kinek és milyen gondolattal ajánlod a dalt és a klipet?

Azoknak ajánlom, akiknek most több türelemre és kitartásra van szükségük.
„Küzdeni kell, megéri, hidd el, mert ha végig kitartasz, eléred az álmod!”

Hol forgattátok a klippet?
A klipet Balatonfüreden az OSZI GO-KART-nál forgattuk.

https://www.facebook.com/oszi.gokart
https://www.facebook.com/oszi.gokart

Milyen volt a forgatás?
Pogány Zsaninak köszönhetően (aki a gokart pálya tulajdonosa és üzemeltetője) egy egész napos forgatási lehetőséget kaptunk a srácokkal és hát nem kell mondanom, hatalmas élmény volt. Sokat röhögtünk, sokat gokartoztunk, és rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Hatalmas hálával tartozunk Zsaninak és az OSZI Go-Kartnak! Teplán Gáborral, Schneck Balázzsal és Malasits Károllyal versenyeztem, illetve Reider Zita volt az a hölgy, aki indította a versenyt. Őket megemlítenem mindenképp ha lehet.

Honnan jött az ötlet, kinek az ötlete volt a kliphez és miért épp a go-kart?
A klip ötlete Belovics Attiláé volt. A szöveg és a „lüktetés” valahol adta magát, ezért is volt először autós, cabriós image klip, amit akartam, de végül leszavaztuk. Nagyon sokan csináltak már olyan és hasonló klipet és ezért – bár a tavalyi eurovíziós szereplésem után nem lenne meglepő, ha klisés dallal és klippel jönnék ki – nagyon közhelyes lett volna a képi világ. A go-kart pedig valahol vissza adja ezt az autós ötletet, de mégis valahogy máshogy. Valahol talán nem annyira tucat. Valahol talán egyedi.

Fotók: Ugray Adrián – https://ugrayfoto.hu/

Mondd el a véleményed

Versek augusztus 20-ai ünnepre

Latency

Angyal – új klip a Latency-től (exkluzív interjú)