Nyár + fesztivál = szerelem?

Hirdetés

Szerelembe eshetünk-e egy fesztiválon? Nem úgy és nem annyira, mint mikor reggel próbáljuk kitalálni, hogy előző este milyen hülyeségeket csináltunk vagy, hogy kinek a sátrában ébredtünk fel. (Persze ilyen még sose fordult elő velünk!) Lehet-e komolyan ismerkedni, akár tartós párkapcsolatot találni a forgatagban?
 
Hirdetés
Legtöbben a zene, a buli és a kikapcsolódás miatt látogatunk el a nyári rendezvényekre, de azért sokunkat erősen motivál a másik nem alaposabb vagy legalábbis testközelből való megismerése. Ilyenkor rengeteg ember gyűlik össze, nagyobb a szórás, jobbak az esélyeink, hogy hasonló érdeklődési körrel bíró személyekkel fussunk össze. A hétköznapok gondjait hátrahagyva sokkal oldottabban viselkedünk, nyitottabbak vagyunk, közvetlenebbek, könnyebben megy minden. Nem is kell nagyon keresgélnünk az ellenkező nem képviselői  közt, elég csak válogatni a felhozatalból, ami ilyenkor remek, hiszen van kikből szemezgetni. Ami még nagyon kellemes, hogy a melegben gyakran erősen alulöltözve, szinte félmeztelenül járkálunk, tehát legalább ezen a téren nincs zsákbamacska.
Könnyed ismerkedés
A megszokottnál oldottabb légkör mellett az is nagy előnye a fesztiváloknak, hogy ilyenkor rengeteg olyan helyzet van, amikor beszélgetésbe tudunk elegyedni a nekünk tetsző idegennel. Ha koncerten ismerkedünk, a közös zenei érdeklődés is jó témául szolgálhat, persze csak akkor, ha mindkét fél szereti azt a zenét. A kiszemeltünk kedvéért eljátszani, hogy imádjuk az éppen játszó zenekart vagy énekest, miközben 1 számukat se ismerjük, kellemetlen szituációt tud eredményezni. Ezt érdemes elkerülni, adjuk önmagunkat és legyünk őszinték.
A pultnál sorbaállás közben is jó az esély arra, hogy találkozik a tekintetünk egy másik szempárral. Emellett számos olyan programon vehetünk még részt, ahol könnyűszerrel megláthatunk valaki olyat, akire éppen vágyunk.
Hogyan tovább?
Addig a pontig eljutni, hogy valakivel elkezdünk beszélgetni és flörtölni, nem olyan nehéz, hála a körülményeknek. Az, hogy utána mi lesz a dologból, már bonyolultabb kérdés. Lehet- e komolyan venni egy ilyen módon született „kapcsolatot”, vagy csak kergetjük ezt a gondolatot? Mindenki hallott már (vagy élt át) olyan sztorikat, amikor a zene és a tánc hevében megtörtént a nagy egymásra találás, de vajon naivság azt remélni, hogy másnap is lesz még belőle valami? Mert milyen romantikus is, amikor egy frissen zsákmányolt személlyel kéz a kézben mászkálhatunk nap közben, várva az estét és a további kellemes élményeket.
Azonban, ha visszatérünk a valóság talajára, be kell ismernünk, hogy nem annyira jellemző, hogy fesztiválon szövődött szerelemből komoly kapcsolat lesz. Akadnak kivételek, rájuk irigykedhetünk (és persze reménykedhetünk, hogy mi leszünk a következő szerencsések)- de ez a példa inkább urban legend lenne?
Rám talált egy érzés
Ha az isteni gondviselésnek köszönhetően az előző este begyűjtött telefonszám tényleg létezik, ráadásul ahhoz tartozik, aki megadta nekünk és még van kedve is velünk továbbhaladni az ismerkedés útján, akkor nagyszerű óráknak- napoknak nézünk elébe. Jól eső beszélgetések, kellemes érintések várhatnak ránk. Vagy csak az erőlködés és a megbánás: „Tényleg vele partiztam hajnalig és miatta ráztam le a barátaimat?”
Használjuk az eszünket
Attól még, hogy meglátunk egy csodás valakit, ne felejtsük el, hogy kik is vagyunk valójában és habár csábító a gondolat, hogy olyat is megengedhetünk magunknak, amit egyébként nem szoktunk, nem árt óvatosnak lennünk. Ne legyünk sokkal bevállalósabbak, mint amúgy, ne gazdagítsuk olyan élményekkel magunkat, amikre később nehéz majd büszkének lenni.
Flörtológia
Vadászni a másik nem képviselői között nagyon jól lehet fesztiválon, csak jó szem és persze mázli kell hozzá. Sokan vannak és sokfélék, és ha még a szerencse is mellénk szegődik, akkor találhatunk valakit, aki nyitott a mélyebb ismerkedésre is. Elvégre sose tudhatjuk, hogy mikor és hol botlunk abba a személybe, aki igazán felkelti az érdeklődésünket és mi is az övét. Persze nem árt résen lenni és nem nagyon elfelejteni az igazi énünket.
Fesztiválok országszerte:
2012. június 15- 22, Pécs- Világegyetem Fesztivál
2012. június 27- 30, Sopron- Volt Fesztivál
2012. július 3- 8, Velence- EFFOTT Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
2012. július 12- 15, Zamárdi- Balatonsound
2012. július 13- 15, Kunfehértó- Kunfehértói Sörfesztivál
2012. július 17- 22, Balatonlelle- Babel Sound Világzenei Fesztivál
2012. július 18- 22, Tokaj- Hegyalja Fesztivál
2012. augusztus (6-7) 8- 12, Budapest- Sziget Fesztivál
2012. augusztus 22- 26, Szeged- Szegedi Ifjúsági Napok

Írta: Linda 2012.06.15.
Mondd el a véleményed

EFOTT: Strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel

Viva Comet 2012: A győztesek!