Odatették magukat a sztárok!

Hirdetés

 

Iszak Eszti megmutatta, hogyan kell szájból szájba lélegeztetni

 

Hirdetés

Hazánk kedvenc hírességei a „Tedd oda!” elnevezésű kampánysorozathoz csatlakoztak, így egy napon keresztül különböző helyszíneken vettek részt jótékonysági akciókban. A sztárok bölcsödét festettek, katasztrófavédelmi gyakorlatban vettek részt és egy paralimpiai sportágban, a vakfociban is kipróbálhatták magukat.

 

Fábián Anita és Ullmann Mónika, a Jóban Rosszban színésznői Keleti Andreával a törökbálinti Szérüskert Bölcsőde tisztasági festésében segédkezett.

 

Köztudott, hogy imádok barkácsolni, jó érzés, hogy nem szorulok idegenek segítségére, ráadásul mindent jobban értékel az ember, ha abban a saját kezének munkája van.  Persze ez nem kötelező, ha nagyon nem megy valami, akkor én sem erőltetem, de az ajándéktárgyaktól kezdve a konyhapultig bármivel megpróbálkozom. Örömmel vállaltam a felkérést, hiszen a kedvenc hobbim ezúttal jótékony célt is szolgál. Ha gyerekekről van szó, bármikor szívesen csatlakozom egy-egy kezdeményezéshez.” – mondta el Ullmann Mónika.

A különleges program részeként a Telenor a Magyar Vöröskereszt közreműködésével katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott. Ada, Iszak Eszti, Szandi és Kamarás Iván így belepillanthatott, hogyan kell szakszerűen elsősegélyt nyújtani egy baleset után, illetve betekintést kaptak abba is, hogyan zajlik a nemrég élesben is megtapasztalt árvízi védekezés.

Nemrég végeztem el a jogosítványhoz szükséges egészségügyi tanfolyamot, így nem volt számomra teljesen idegen terep az elsősegélynyújtás. Ennek ellenére én is tanultam új dolgokat, hiszen korábban sosem próbálhattam ki a defibrillátor használatát, és őszintén bevallom, élesben nem is szeretném kamatoztatni a megszerzett ismereteimet. Nem tudom, hogy reagálnék egy baleset esetén, azt gondolom, biztosan megijednék, de ilyen helyzetben az ember ösztönösen cselekszik, és eszébe jutnak az akár évekkel azelőtt tanult dolgok is. Édesapám sajnos cukorbeteg volt, amikor nála lépett fel probléma, akkor sem estem pánikba, tudtam mit kell tenni” – magyarázta Iszak Eszti, a VIVA TV csinos műsorvezetője.

 

A nap zárásaként a sztárok egy különleges sportágban próbálták ki magukat. A vakfoci paralimpiai sportág, nemzetközi szinten közkedvelt játék, hazánkban a Láss egyesület indította el oktatását saját forrásból. A játékot most a Kamarás Iván, Marenec Fruzsi, Martinek János és Balzsay Károly alkotta alkalmi vakfoci csapat próbálta ki a törökbálinti Telenor Házban.

 

Hirdetés

Sosem játszottam még vakfocit, így az első pár percben nem is éreztem magam túl jól a szemfedő mögött. Aztán egy-két perc után átállt az agyam, elkezdtem érezni a labdát és a pályát. Óriási élmény és tapasztalat volt számomra ez a meccs” – árulta el Balzsay Károly, akinek csapata végül döntetlent játszott a vakokból álló team ellen.

A vakfoci sztárválogatott egyetlen női tagja Marenec Fruzsi a SportKlub riportere volt.

Nem mozogtam valami otthonosan a pályán, amúgy sem vagyok labdazsonglőr, hát még úgy, hogy semmit nem látok. Ennek ellenére nem hátráltattam a csapatomat, és bár a büntetőknél a többiek hatalmas gólokat lőttek, én sajnos nem jártam sikerrel” – mesélte Fruzsi.

A „Tedd oda!” kampány azonban ezzel nem ért véget. A programsorozat zárásaként 06.20-án nagyszabású jótékonysági koncertet szervez a Telenor, amelyen színpadra lép Istenes Bence, Eszenyi Enikő, Tóth Vera és Tóth Gabi valamint Caramel is. A befolyt összeg a Csodalámpa Alapítvány beteg gyermekeit támogatja.

 

Mondd el a véleményed

Cipőre emlékeznek a Sziget nulladik napján

Leesett a feje előadás közben :)