Óriási bulit lett a  Hanz Zimmer Live Budapesten

16 ország közül végre újra Magyarországra is ellátogatott a világ talán legkeresettebb filmzeneszerzője, az Oscar, Grammy- és Golden Globe díjas Hans Zimmer, kinek nevéhez köthető számos Hollywoodi produkció, több mint 100 mozifilm soundtrack-je, mint például A sötét lovag, Az oroszlánkirály, Csillagok között, és a nagysikerű Eredet betétdala.

Ezen a koncerteseményen volt szerencsém fotózni a rendezvény első 20 percében.  Hatalmas tömeg gyűlt össze a Papp László Sportarénában, teltházas eseménnyel lehetett számolni. A helyszínen a színpad elé leeresztett függöny már sejtetni vélte, a háttérben komoly munkálatok zajlottak mind hang, mind pedig fénytechnika tekintetében. A koncert kezdete után mikor lement az est első száma, Hans Zimmer tartott egy néhány perces beszédet, melyben kifejtette mennyire boldog, hogy a hosszú idő után ismét Budapesten léphetnek föl a zenekarral a magyar közönség előtt, amit sajnos sokáig a COVID helyzet miatt nem tehettek meg. Sajnálatát fejezte ki, hogy ugyan márciusban Hamburgban az Odesszai Opera Zenekarával kezdte meg európai turnéját, az orosz-ukrán helyzet miatt kialakult háborúnak köszönhetően hozzánk már egy másik zenekarral tudott érkezni.

Az este folyamán egymás után érkeztek az ismertebbnél ismertebb filmzenék, melyekhez  hihetetlen hangzás és káprázatos fények párosultak. A hang és fénytechnika hibátlan volt. Azt kell, hogy mondjam, egy igazán pazar, élményekkel teli, hangulatos estét adott ez a produkció az eseményre látogató  vendégek számára. ”

Fotó/ szöveg: Hliva Ádám

Mondd el a véleményed

Itt a jó idő, irány a természet!

Hallottad? Leander Kills – Szállj fel, szabad madár