PÁNIQ-szoba: Egy órád van!

Hirdetés

 
    A Bazilikával szemben, egy régi óvóhelyen, 10 méterrel a föld alatt indulhatsz egy különleges kalandra, ha kedveled a csapatjátékot, a fejtörőket – és főleg az izgalmakat.

A játékban 2, 3, 4, illetve 5 fős csapatok vehetnek részt. A céljuk, hogy kijussanak egy mély belvárosi pincéből, ahol félhomály uralkodik. A játék kezdetén a csapatra zárnak egy 10 centi vastag acélajtót. 
Nekik pedig meg kell találniuk a bent elrejtett kulcsot, ami szó szerint szabadulásuk kulcsa.
    A kijutáshoz főleg intelligenciára és csapatmunkára lesz szükség, ugyanis a helyiség minden sarka, minden tárgya egy “kulcs”, mely közelebb visz a szabadsághoz. 
Kódokon, számzárakon, rejtvényeken, fejtörőkön, ördöglakatokon keresztül visz az út kifelé.
A logikai feladványokon túl ügyességi feladatok is várnak a játékosokra. 
Lehet és kell is kötelet, falat mászni, létrára felmenni, számítógépet használni.


 
A pince egyébként egy színházi díszletekkel berendezett tér, teli különleges, nem hétköznapi tárgyakkal. A játékot misztikus zene, hanghatások, füstgép, stroboszkóp, villogók teszik adrenalinban gazdaggá. És persze váratlan események, melyeket kintről, a vezérlőből irányítanak a játékmesterek.
A csapat végig láthatja a visszaszámláló órán, mennyi idő van még hátra – ez az izgalom forrása elsősorban. Ha a versenyzők megtalálják az utolsó kulcsot, ami a kijáratot nyitja, megmenekülnek!
A játéktér egyébként is be van kamerázva, így a játékosok minden mozdulatát követik a „vezérlőből” – a móka tehát abszolút biztonságos.

Hirdetés
A PÁNiQ-szoba ajánlható baráti társaságoknak éppúgy, mint cégeknek – ideális ugyanis a csapat összekovácsolására. Ha így nézzük, akár a paintball „beltéri” alternatívája is lehet.
A PÁNiQ-szoba ötlete egyébként – nagy kompjuterjátékosoknak legalábbis  – ismerős lehet a „room escape” típusú játékokból. Ezek lényege, hogy egy adott helyről, helyzetből, ahová játékosként be vagyunk zárva, minél előbb megtaláljuk a kiutat.
Közben használhatjuk a rendelkezésre álló tárgyak egy részét, és meghatározott idő áll rendelkezésünkre. Ha ez alatt nem sikerül kitalálnunk, melyik tárgy mire való, és hol kell felhasználni, vagyis nem sikerül kijutnunk, vesztettünk.

Hirdetés

További részletek:

www.paniqszoba.hu
 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Mondd el a véleményed

Szike alá feküdt az X-faktor sztárja!

Balin sütteti hasát az X-Faktor sztárja