Páros – új klippel jelentkezik GOODDAY (klippremier)

GOODDAY
GOODDAY - Fotó: Kukliš Péter https://www.facebook.com/peter.kuklis.5 https://www.instagram.com/fotopeterkuklis/
Hirdetés

Páros címmel új klippel jelentkezett GOODDAY. Ennek apropóján beszélgettünk.Klippremier a Divatikonon!

https://www.facebook.com/thegooddaymusic/

Hol forgattad a klippet? Milyen volt a forgatás? Ki mindenki vett még részt abban hogy ez a klipp összejöhetett?

Imádtam, imádtuk a forgatási napot. Ez volt az első forgatásom. Bevallom, mélyen legbelül tartottam tőle, hogy esetleg nem leszek a legjobb színész, illetve nem úgy teljesítek majd forgatás közben, mint elképzeltem. Szerencsére kiváló partnerem, Vanko Tímea és tehetséges videós kollégáim, a  DigitalBrothers feledtettek velem minden efféle gátat és
ilyen téren problémamentesen zajlott a nap minden órája és perce. Alig várjuk a következő forgatást, amire remélhetőleg októberben kerül majd sor. Eredetileg 2020.július 13-ra volt kitűzve a forgatás napja, de a rossz idő közbeszólt, így 21-re sikerült egyeztetnünk időpontot. Kiváló napos időnk volt, ami a nap végén meg is látszott a bőrszínünkön. A klippet Bécsben forgattuk. Jelenleg itt dolgozom, egy csodás város, nem volt kérdéses a forgatás helyszíne. Magát a sztorit én találtam ki, megírtam a jeleneteket, de közel sem volt ilyen egyszerű mint ahogyan ez hangzik. Voltak jelenetek, amiket idő szűkében nem sikerült lencsevégre kapni, és voltak olyanok is amiket aztán teljesen másképp vettünk fel és átíródott pár jelenet. Itt viszont mindnyájan szerepet vállaltak a forgatókönyv írásában így összességében mondhatom, hogy közösen egy jó csapatként oldottuk meg a problémákat ott a helyszínen.

Hirdetés

Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogyan élted meg belülről?

Tudni kell, hogy a Goodday music egyenlőre egyszemélyes projekt. All in one. Ez azt jelenti, hogy magam írom a zenét a szöveget, én hangszerelem és jómagam keverem meg a zenéimet is. Elvégeztem egy hangmérnöki sulit még 2018-ban Budapesten, így az alkotói folyamat külön ajándék számomra, hisz ilyenkor tudok kikapcsolni és eggyé válni mindennel, ami a zenéhez kapcsolódik. Itt aztán nincs, ami megállít. Minden új számomat úgy fogadom, mintha a saját kis gyermekem lenne és büszke vagyok rájuk. Nem volt ez másképp a Páros című számmal sem, nagyon izgatott voltam, mikor végre stúdióba kerültem a felvett sávokkal és sor kerülhetett a szöveg felvételére is. Nagyon sokszor újraformálódott a zenei alap és maga a szöveg is, de ez általában így van, ettől szép a folyamat és a világ is így működik, folyamatosan mozgásban, változásban van.

Honnan inspirálódott?

Nálam mindig először a zenei alap az, ami elkészül. Aztán hallgatva az alapot egyszer csak elkap a flow és megjelennek képek, illetve szöveg, ritmikák. Igazából behívja saját magát a téma is és sok esetben a szöveg is pár sor erejéig. Nem volt előre kitalálva, hogy milyen
szövegvilága és témája legyen a számnak. Aztán mikor körvonalazódni látszott a téma, saját tapasztalataim, érzéseim, megmaradt képeim alapján megírtam hozzá a szöveget és azonnal tudtam, hogy a mondanivaló harmóniában van a zene által kiváltott érzésekkel.
Remélem ezt mások is így hallják.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt és a klippet?

Mivel a dal nem egy bizonyos párosról szól, ez a páros lehet bárki. Biztos vagyok benne, hogy sok páros került már hasonló élethelyzetbe, mikor senki nem diktál és csak haladnak a flow-val, csak csinálják, amit jónak látnak. Valahogy próbáltuk átadni ezt az életérzést. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ugyanis mindenki járt már ebben a cipőben, a fiatalok pedig majd fognak.

Mit kell tudni a dalról? Hogyan született? Van valami sztorija?

Az első pár sor szinte ráfolyt a papíromra, és ahogy már írtam, körvonalazódott a mondanivalóm témája. Ezt követően tudtam, hogy egy kapcsolatot szeretnék előadni és azt megformálni. Szokatlan módon azonnal jött is a cím és a kezdetektől a Páros volt a DAW rendszeremben a különböző fájlok elnevezése. A dal pont arról szól, mint ami a forgatás alatt is történt. Újraéltem a saját magam által megírt dalomat. A lánnyal egy párt alkottunk egy nap erejéig és átéltük a 70 százalékát annak, ami a szövegben elhangzik, és élveztük. Legyen az a sztorija, hogy újra és újra ugyanazokat a dolgokat éljük át, csak épp lehet más a köret és a társaság, de a lényeg nem változik. Az érzések hasonlók, a Férfi – Nő páros pedig mindig a legjobb páros marad.

Mondd el a véleményed
Tandi Flora

Az életmentés fontosságát népszerűsíti új dalában Tandi Flóra

Pál Péter - fotó : Turáni Gergely

Klippremier: Pál Péter – Hogyha lejönnél