Pereskedésig fajulhat a vita a Fiesta tagjai között

Hirdetés


A tavaly feloszlott Fiesta zenekar tagjai Csordás Tibor és Knapik Tamás már hónapok óta alig beszéltek egymással. A tizenegy évnyi közös zenélés után most úgy tűnik az elválás korántsem nevezhető békésnek. A zenekar nevével kapcsolatban vita támadt köztük és akár perre is mennének a saját igazukért
. A vita tárgya, hogy kinek van joga tovább használni a Fiesta nevet.

Hirdetés

Már korábban is volt nézeteltérésük az albumkészítés miatt. Akkor így nyilatkozott Knapik Tamás: “Évek óta nyaggatnak minket a rajongók, hogy legyen újabb lemez, de Tibit nem tudom rávenni a közös munkára”. Tamás egyedül írta az utolsó albumot is, Csordás pedig csak felénekelte. Odáig fajult a barátság, hogy azon vitáznak ki a jogtulajdonos. Tamás szerint őt illeti, Tibi azonban azt állítja, ez nem igaz, ugyanis mindkettőjük csak a másik engedélyével köthet le Fiesta néven bármilyen munkát.

Hirdetés


Nemrég az interneten találtam egy hirdetést, ahol Tibi Amerikában egy koncertet Fiesta néven hirdetett meg. De ő ezt nem tehetné, a név joga ugyanis az enyém. Ő azért szállt ki a zenekarból, mert rockot akart énekelni, akkor miért nem teszi azt?” – dühöng a zeneszerző-gitáros.


A latin-pop hazai fenegyerekei között az együttes feloszlása óta egyre nagyobb a feszültség. A Fiesta együttes frontembere azóta szólókarrierbe kezdett, és véleménye szerint jogilag nem úgy áll a Fiesta név használata, mint ahogy azt egykori zenésztársa állítja.

 

„Egyik nap Tomi felhívott egy szórakozóhelyet, ahol meg volt hirdetve egy bulim, és közölte velük, hogy én nem játszhatok Fiesta-dalokat. Ez azért fura, mert rengeteg dalnak én vagyok a társszerzője vagy szerzője. A névhasználattal kapcsolatban sincs igaza, én úgy tudom, hogy egyikünk sem használhatja kizárólagosan a Fiesta nevet, csak ha erre a másik engedélyt ad. Azt nem tudom megakadályozni, hogy a szervezők engem úgy emlegessenek, mint a Fiesta énekesét, de én, mint Csordás Tibor koncertezek” – nyilatkozta az énekes. Noha évek óta együtt zenéltek most mégis megdöbbenve tapasztalta, hogy Knapik még a legismertebb közösségi portálon is letiltotta őt a Fiesta lapjáról. Egyelőre a jogi helyzet papírok híján nem tiszta, ezért Csordás Tibor megbízott egy ügyvédet, hogy utánajárjon, kinek is van igaza.

Írta: Csákó Zsuzsanna 2012.03.05.

Mondd el a véleményed

Justin Bieber-t kifigurázta az Apple?

Ők az őszi-téli kifutók sztárjai