Pied Piper – japán, álarcos klippel jelentkezett az All Out Band

Hirdetés

Fotó: All Out Band

Pied Piper címmel különleges, álarcos, Ázsia, közelebbről pedig Japán hangulatát idéző klippel jelentkezett nemrégiben az All Out Band. A csapattal ennek apropóján beszélgettünk.

Fotó: All Out Band
Fotó: All Out Band

Honnan jött ennek a maszkos klipnek az ötlete?

Hirdetés

A klip készítői találták ki, mert a CD és a klip is a varázslatról szól, és a klipet kicsit a japán színház stílusával kötötték össze. Ott vannak ilyen maszkok.

Miért pont a japán színház? Úgy értem, járt valaki a stábból Japánban? Vagy honnan ered ez a Japán-hatás a klipben?

A klipkészítők szabad kezet kaptak a megformálásban és úgy gondolták, ez a leginkább kifejező. Egyébként a klip nemrég Londonban kapott egy Laurelt egy fesztiválon, ahol a világ összes tájáról érkeztek klipek, kisebb világbajnokságnak tekinthető.

Milyen volt a forgatás? Kaphatnánk egy kis betekintést a kulisszák mögé?

Nagyon nagy élmény volt mindannyiunk számára, pl. az operatőr az Oscar-díjas Maly Róbert volt, akit a klip készítői kértek fel, és nagyon nagy megtiszteltetés volt mindannyiunk számára, hogy elfogadta. A forgatásról készült egy werkfilm is, rövidesen felrakjuk a Facebookra, YouTube-ra és a honlapra is. A klipben a zenészek soraiban a csapat tagjaként pozanon Gőz László is szerepelt egy fantasztikus szólóval.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klipet?

Azoknak ajánljuk ezt a zenét, akik szeretik a rock zenét és a jazzt is és ezek egyedi, izgalmas keverékét.

Tervezitek-e, hogy még további más versenyekre is nevezitek a klippet?

A klipet készítői már több fesztiválra is nevezték  világszerte.

Milyen volt a közös munka Gőz Lászlóval és Maly Róberttel? Hogy jött velük az együttműködés lehetősége?

Maly Róbertet a filmkészítők kérték fel és megtiszteltetés volt, hogy elfogadta. Maga a zenekar is egy all star zenekar, a legjobb magyar zenészekből, akik egyben showman-ek is. Gőz Laci is ilyen, és ezek az egyéniségek nem gátolják a másikat, hanem még segítik a produkciót, ezáltal tényleg “varázslat” történik.

Egyelőre engedélyezettek az 500 fő alatti koncertek. Hol találkozhat veletek a nagyérdemű?

Miután egy all star zenekarról van szó, csak akkor lesz koncert, ha erre igény lesz és össze tudjuk egyeztetni az időpontokat próbára, koncertekre. Ez nem könnyű, pl. az egyik klipre (7 db készült el 4 különböző stábbal) 3 hónap alatt csak egy nap volt mindenkinek megfelelő, akkor is csak délután. A supergroup, all star zenekar címkét azok adták, akiknek felsoroltam a tagokat. Én csak olyan zenekart álmodtam meg, akik nemcsak világszínvonalon zenélnek, de olyan showmanek, olyan kisugárzásuk van, hogy a színpadon bármely másik zenekarban játszik, magára vonja a figyelmedet. Egyben úgy játszanak, hogy nem zavarják a többit, sőt. Most egyelőre várjuk, hogy milyen hatást vált ki a produkciónk itthon és külföldön egyaránt és nem zavarja a rock kedvelőket, hogy egy kicsit jazz-es és a jazz kedvelőit, hogy egy kicsit rockos. Igyekeztem mindkét ízlésnek megfelelni, hogy valamennyire populáris is legyen. Úgy kezdődött, hogy írtam kb. 80 számot, amiből kiválasztottunk Alapi Pistivel tizenkettőt, amiket kidolgoztunk és Pistinek az az ötlete is volt, hogy a koncerten a színpadon mögöttünk egy film is menjen, így a számok közé összekötő részeket is írtam, így lett a CD-n 24 szám. Ha lesz koncert, akkor filmmel együtt igyekszünk egy komplex élményt adni.

Köszönöm szépen az interjút!

Fotók: All Out Band

 

Mondd el a véleményed
Swearsate

Ötdalos EP-vel jelentkezett Swearsate, a feltörekvő rapper (EP és klippremier)

Jakuza Ritual

Felvidéki nyomor – Jakuza Ritual X Veko újdonsága (klippremier)