PITTI KATALIN KARÁCSONYI KARÁCSONYI KONCERT MEGHÍVÁSA

Hirdetés

Angyali Dvd jelent meg az Idei karácsonyra Pitti Katalintől

“Szolgálni a hazámat, minden itt élőnek szeretettel énekelni és erre megtanítani a szárnyaim alatt nevelkedő növendékeket.” Pitti Katalinnak számos szívügye van, amelyek szerint alkot, éli mindennapjait. A Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művésztől karácsonykor új Zenés Dvd szeretettel teli alkotás született .„ – Szülővárosában, a szentesi Szent Anna-templom karzatán énekelhetett először. Meghatározó szerepet töltött be ez az élmény abban, hogy később az ének, az opera mellett kötelezte el magát.Az idei Szegedi díjátadón Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója “az operaház állócsillagaként” aposztrofálta őt a Liszt Ferenc-díj, Magyarország Érdemes Művésze és most a Csongrád megye díszpolgára címet kapott a sok díja mellé.

Tanít, koncerteket ad és szervez.

Hirdetés

0.jpg

Ügyel rá, hogy ne csak az előző este összekészített dolgok, hanem ő is összeszedett legyen. Van, hogy egy héten át városról városra utazik. Eddig több mint 100 iskolában tartott előadást az opera műfajának szépségeiről, a szöveg és dallam kapcsolatáról nagy sikerrel.

1.jpg

Szabad ideje nagyon ritkán van, talán akkor, ha elmarad egy órája a szombathelyi Zenei Intézeti Tanszéken, a Budai Művészházban, vagy a tatai Menner Bernát Zeneiskolában.

Ha mégis jut egy kis idő magára, akkor tanul, gyakorol a legközelebbi koncertjére. 

Igyekszik minden idejét hasznosan tölteni. Úgy véli, arra nem lehet ideje egy teremtő energiákkal megáldott embernek, hogy unatkozzon.

„Már a jótékonyság, mint kifejezés magában foglalja. Jónak lenni azt is jelenti, hogy jó cselekedetekkel segítesz másoknak, hogy ők is jobbak legyenek. Amikor nemes célért hívnak és a körülmények is megengedik, akkor megyek, hiszen úgy érzem, ott a helyem. Talán eddig két alkalommal kellett nemet mondanom ilyen felkérésnek, ez pedig a mai napig fáj, szégyellem.”

5.jpg

A szívügyei: a színpadon, a tanításban, az ifjúság nevelésében keresendő.

Szolgálni a hazáját, minden itt élőnek szeretettel énekelni és erre megtanítani a szárnyai alatt nevelkedő növendékeit.

tanit.jpg

Minden napba bele kell csempészni ami vagy, ahol tartasz.

Az élete nem a kényelemről szól, egyszerű asszonynak tartja magát.

Az Ő szívügye, hogy szeretetet vigyen és mutasson, hogy rávilágítsa, miben vagyunk mi emberek egyformák.

Hirdetés
4.jpg

„Jelmondata:

Akkor nem éltünk hiába, ha ki tudtuk teljesíteni, amit ránk bíztak.”

 

Mondd el a véleményed

Átadták a Prima Primissima Díjat – a nyertesek névsora

Az NDK Orvosai film bemutató