Premierfilmek a nőnapi hétvégén

Hirdetés

Nőnapi premierfilmek a hazai mozikban:

Hirdetés

1.: Az ajtó (The Door)
Szabó István megnyerte magának az amerikai film egyre nagyobb hírnevű, Oscar-díjas diváját, Helen Mirrent, aki Budapesten is tiszteletét tette és akinek nagyon szimpatikusak vagyunk mi, magyarok.
Adott egy írónő, Magda (Martina Gedeck). Bejárónőt keres, így találkozik az öntörvényű, makacs, szigorú Emerenccel (Helen Mirren). A két nő eleinte rideg, bizonytalan, gyanakvó kapcsolata a film során egyre oldottabb, bizakodóbb hangulatba csap át, melyben nagy szerepe van a bejárónőnek, aki egyre-másra megkedvelteti magát az írónővel. A kezdeti munkaviszony két ismeretlen ember között az idő múltával megváltozik, a jég felenged és a két asszony egyre jobban megismeri egymást.
A Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült filmet hosszú várakozás előzte meg. Sokak szerint az Abigélen kívül nem készült jó filmfeldolgozás műveiből. Mindenki döntse el maga, hogy tetszik neki Az ajtó!
Főbb szereplők: Helen Mirren, Martina Gedeck, Eperjes Károly, Börcsök Enikő, Andorai Péter, Jíri Menzel, Marozsán Erika, Szirtes Ági

2.: Rém hangosan és írtó közel (Extremely Loud & Incredibly Close)
Átlagos amerikai család 2001. szeptember 11-én ugyanúgy kezdi a napot, mint máskor. Gyerkőc suliba, apa és anya munkába mennek. A katasztrófa miatt a kisfiút hamarabb hazaengedik az iskolából, de otthon még nincs senki.
A film Oscar, a család legfiatalabb tagján keresztül mutatja be, mi is történt a 9/11 hatására egy családban. Az apa halála mindent megváltoztat, az anya befelé fordul, a fiú viszont kíváncsi, miért kellett apjának meghalnia, ezért egyfajta kutatást indít ennek kiderítésére, amiben segítségére lesz nagyapja.
Főbb szereplők: Tom Hanks, Sandra Bullock, Max von Sydow, John Goodman, Viola Davis, Jeffrey Wright, Thomas Horn
Rendezte: Stephen Daldry

Hirdetés

3.: Krízispont (Margin Call)
Egy igencsak aktuális témával foglalkozik a film: a gazdasági világválság előtti 24 óra eseményeit dolgozza fel egy olyan banknál, mely közvetlenül kapcsolatba hozható az ezutáni eseményekkel. Kozkázatelemzők, kereskedők, főnökeik kétségbeesett  lépései, hajsza az idővel, könyörtelen döntések meghozatala, rengeteg financiális adat és remek alakítások egyvelege a Krízispont.
Főbb szereplők: Zachary Quinto, Kevin Spacey, Jeremy Irons, Stanley Tucci, Paul Bettany, Simon “A mentalista” Baker, Demi Moore, Mary McDonnell
Rendezte: J.C. Chandor

4.: John Carter
A XIX. században élő, polgárháborús amerikai veterán, John Carter nem találja a helyét a világban. De egy másik világban megtalálja, amit keresett. A vörös bolygóra csöppent hős központi alakja lesz egy idegen fajok közti háborúnak, mellyel eldöntheti a harc kimenetelét.
Az Edgar Rice Burroughs könyvei alapján készített látványos sci-fi-kalandfilmet 3D-ben is megnézhetitek a mozikban.
Főbb szereplők: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe, Samantha Morton, Thomas Haden Church, Dominic West, Ciarán Hinds, Mark Strong, James Purefoy, Polly Walker, Bryan Cranston

Jó szórakozást kívánok az új filmekhez!

Bártfai Balázs, 2012.03.09.
Mondd el a véleményed

Divatikon Girls: Nikkk kedvencei

Divatikon Kvíz Dér Henivel