Prometheus

Hirdetés

Hirdetés

Világszerte Alien-rajongók milliói várják tűkön ülve Ridley Scott legújabb filmjét, amely előzményfilmnek lett meghírdetve. A Prometheus azonban egy összetettebb prehistoric. Erich Von Daniken és a Nyolcadik utas: a Halál merültek fel, mint alapötletek. A film választ szeretne kapni az emberiség eredetére. Az ősemberek, a sumérok és még megannyi korai civilizáció ugyanazon formákat, alakokat ábrázolták kultúrájukban, és most, azaz a jövőben játszódó eseményekben a galaxis egy távoli szegletében kiderülhet a nagy titok: honnan származunk, mi a forrás?
A Weyland vállalatot nem kell bemutatni, mindenki hallott már az általa gyártott androidokról. Egyikük meghibásodása közvetve 6 ember halálát okozta, a másik “élete” kockáztatásával emberibbnek bizonyult, mint sokan a legénységből.
Most egy David (Michael Fassbender) nevű szintetikus az űrhajó egyetlen éber lakója, aki, míg a többiek alszanak a két évnyi repülőút alatt, végzi mindennapi feladatait: ismerkedik a kultúrákkal, megannyi (több, mint 36) nyelvet sajátít el, és nem mellesleg nagyon izgatják társainak álmai.
Dr. Elizabeth Shaw (az eredeti svéd krimi, A tetovált lányból megismert Noomi Rapace) és társa, valamint élettársa, Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) egy skóciai sziget egyik barlangjában megtalálják azon jeleket, melyek útmutatást és mégtöbb eltökéltséget adnak az expedícióra a távoli űrben.
Ridley Scott elmondása szerint minden részletet a filmben gondosan eltervezett, aprólékos munka előzött meg. Erre jó példa a látványtervezés 4 hónapos hosszú folyamata, melyet Arthur Max és maga a rendező eszközöltek ki végső formájára. Lények megalkotásáról már ne is beszéljünk. Mr. Scott elmondása szerint nagyon ritkán fordul elő egy olyan ikonikus lény megteremtése, mint az Alien. Mivel a szörnyről már elég sok bőrt lenyúztak, ezért valami újat szerettek volna alkotni, de úgy, hogy az mégse menjen az eredeti rovására.
Charlize Theron (a Hófehér és a vadász ugyan csupán 1 hete nyitott a hazai mozikban) is szerepet kapott a filmben, mint a Weyland Corp. jelenlegi igazgatója, bár erről nincs mindenki meggyőződve. Ezenkívül az idős Peter Weyland szerepében Guy Pearce (Monte Cristo grófja, Memento) ölthetett maszkot.
Tehát a Prometheus egy új Alien-film mindenek kezdetéről, legyen az az Emberiség megszületése vagy a savas vérrel lyukat a padlóba égető szörny. Aprócska csavarokkal teszik még izgalmasabbá a helyszínt, mint a légkör összetevői által csupán 2 percnyi túlélési arány szkafander nélkül, a sokféle területen szakosodott tudósok, akik résztvesznek a kutatásban, holott munkásságuk alapján már rég eltörpültek a megoldás keresésének fényében. Olyan dolgok tanúi lesznek, melyek felülmúlják legvadabb képzeletüket is. És talán a nézőkét is

A film egyedi élmény volt számomra, eddig nem láttam Alien-filmet moziban. A folytatás lehetősége benne van a pakliban…nagyon is

Hirdetés

Prometheus Amerikai sci-fi (2012)

Rendezte: Ridley Scott
Producerek: Walter Hill, Ridley Scott, Tony Scott
Írók: Jon Spaihts és Damon Lindelof
Fényképezte: Dariusz Wolski
Látványtervező: Arthur Max
Zene: Marc Streitenfeld
Vágó: Pietro Scalia
Jelmeztervező: Janty Yates

Főbb szereplők:

Noomi Rapace / Dr. Elizabeth Shaw

Michael Fassbender / David

Charlize Theron / Meredith Vickers

Idris Elba / Janek

Logan Marshall-Green / Charlie Holloway

Guy Pearce / Peter Weyland

Mozistart: 2012.06.07.

Jó szórakozást!


Bártfai Balázs, 2012.06.08.
Mondd el a véleményed

Baricz Gergőnek elege lett! Inkább énekel!

X-Faktoros sztárparádé a Csillag Születik fináléjában