“Háborúzz, ne szeretkezz!” avagy a Kémes hármas szlogenje

Hirdetés

Kémes hármas (2012)
Amerikai akció-vígjáték
McG (teljes nevén James McGinty Nichol) a Charlie angyalai 1-2, a Terminator-Megváltás, és jó pár sorozat producerelése után végre rendezett egy mindkét nem számára szórakoztató filmecskét Reese Witherspoon,Chris Pine és Tom Hardy főszereplésével. Hangsúlyoznom kell, nem kell sokat használnunk a fejünket, mialatt popcornt (a bátrabbak nachos-t) és kólát fogyasztva bámuljuk a vásznat. Vérbeli pörgős mozi ez, mind a vígjátéki (már-már romkomos), mind az akció területen, bár nekem úgy tűnt, az akciószál mintha kissé mellőzve lenne, csupán a romantikus, vicces részek kiegészítésére szolgálna. Chris Pine adja az új Star Trek-ben megismert laza, könnyed figurát, Tom Hardy kissé idegesebb, megfontoltabb az imidzse, de benne is ott lappang a kisördög, míg Reese Witherspoon-ra egy rossz szavam nem lehet, talán ennyire lehengerlő még sosem volt.
Két vérprofi CIA-ügynök. Egyikük igazi macsó csajozógép, a másik egy 7 éves kisfiú apja, emellett elvált. De! Mindketten férfibőrbe bújt kamaszok, legalábbis ezt mutatják a balul elsült akciók. Ugyan sikerül megszerezni a céltárgyat, a bibi ott kezdődik, hogy az akciónak titkosnak kellett volna lennie, mindenfelé szertehagyott holttestek, összetört berendezések és autók. Ja igen, nem említettem még? Ráadásul ugyanarra a nőre hajtanak. És innentől legjobb barátokból szép lassan törtető ebekké válnak, akik egymás elől akarják elmarni a csontot. Már a legelején felállítják a szabályokat, de mint tudjuk, szerelemben, háborúban mindent szabad.
Hirdetés
Az áhított célszemélyt, Laurent az interneten ismeri meg Tuck (Tom Hardy), és randevút beszél meg vele egy étteremben. Tuck legjobb barátja és munkatársa Frank (Chris Pine) felajánlkozik, hogy a közelben lesz a randi alatt, ha bármi balul sülne el. A közel pedig a sarki DVD-kölcsönzőt jelenti, ahová Lauren is bemegy a rövidre sikerült találka után. Többet nem írok, mert még lelőném a legjobb poénokat, de egy biztos: akik szeretik az akció-vígjáték combo-t, azoknak a moziban a helyük

This Means War – Kémes hármas
(Magyarországi mozipremier: 2012. február 23.)

Főbb szereplők:

Hirdetés

Reese Witherspoon (Lauren)
Chris Pine (Frank)
Tom Hardy (Tuck)
Til Schweiger (Heinrich)
Angela Bassett (Collins)

Rendezte: McG

Bártfai Balázs, 2012.02.29.
Mondd el a véleményed

Kocsis Tibor megélte a csodát!

Carrie Bradshaw tiniként a mozivásznon