“Zene nélkül mit érek én?!”- Interjú Rózsás Viktóriával

alt
Hirdetés

Hirdetés
alt


Mesélnél nekem arról, hogyan kezdődött a te esetedben az éneklés?

 

Hirdetés

Az egész úgy kezdődött, hogy négy éves voltam, amikor meghalt Zámbó Jimmy, és akkora hatással volt rám, hogy akkor eldöntöttem, hogy énekes leszek. Folyamatosan az ő dalait énekeltem. Aztán megszerettem a musicaleket és a  rockoperákat is, és 2011-ben, az  év elején elindultam a Szécsényi tehetségkutatón, ahol azzal jutalmaztak, hogy Tolvai Renáta és Kökény Attila előtt énekelhettem életemben először nagyszínpadon, 14 évesen. Ott meghallott valaki, aki meghívott Magyarnándorba a falunapra.

 

A későbbiekben az év vége felé jelentkeztem Bátonyterenyében is egy énekversenyre, ahol Oláh Gergővel (- az idei X-Faktor későbbi győztesével, a szerk.) is versenyeztem. Ott is ő nyert természetesen, és ott is visszahívtak a döntőbe Kökény Attila elé énekelni.

 

Utána pedig a tavalyi év folyamán sorra elkezdtek hívni különböző falvakba énekelni, és azóta is folyamatosan hívnak…

 

Boldog vagy? Vagy inkább úgy kérdezem: elégedett vagy?

 

Nagyon örültem,hogy a Megasztárosok előtt énekelhettem, de remélem, hogy egyszer MÁZS, és Dolhai Attila előtt is sor kerülhet erre. 

alt


Említetted Oláh Gergőt és Kökény Attilát. Van bennük egy közös pont: mindketten televíziós tehetségkutatóban bukkantak fel, és váltak országosan híres énekessé. Elképzelhetőnek tartod, hogy egyszer te is elindulj egy ilyen vetélkedőn?

 

Igen, elképzelhetőnek tartom, de csak a Csillag Születikben esetleg. De ahhoz még fejlődni szeretnék, énekben és mozgásban is. Cegléden voltam a Gigasztár énekversenyen, és Pintér Tíbortól is hasznos tanácsokkal lettem gazdagabb! Emellett egy fantasztikus lehetőséget kaptam Ádori Pétertől, aki egy dal feléneklésére adott lehetőséget a Ceglédi Rádióban! Ő is hasznos tanácsokkal lát el, és mindezekből is tanulok!

 alt

Dalszövegírással nem próbálkoztál?

 

Egyszer megpróbáltam, és egy meg nem valósult szerelemről szólt. Sok embernek tetszett, de valószínűleg az utam nem e felé fog vezetni.

 

Bécsben is módod volt énekelni. Mesélnél erről?

 

Patakon ahol lakom (- ez egy apró, mindössze 980 lelket számláló település Nógrád megye nyugati részén, a szerk.), felkértek augusztusban, hogy képviseljem a falut idén a Szent István-napi, magyaroknak rendezett rendezvényen. Még soha nem jártam ezelőtt Bécsben, így hatalmas élmény volt számomra! Amikor hazafelé jöttünk a CD-n lévő összes dalt elénekeltették velem. Szóval az egész felejthetetlen élmény volt, és nagyon remélem, hogy idén is megkapom ezt a lehetőséget!

 
 

S hogy fogadták a bécsiek az éneklésedet?

 

Sajnos csak egy dalt énekelhettem, mert rengeteg fellépő volt, és nagyon szerették volna, ha folytatom, tehát úgy gondolom tetszett nekik. Népviseletbe öltöztek az emberek és mindenki fényképeket szeretett volna készíteni. Bécs ugye a zene városa és a kint élő magyaroknak énekelni különleges, és nagyon jó érzés volt. A közönség soraiban sok magyar volt, de azért nagyon sok külföldi is megnézte a produkciókat.

 
{youtube}HGxvuJoe9Q8{/youtube}


Visszamennél énekelni, ha úgy hozná az élet?

 

Természetesen igen! Remélem mielőbb sor kerül erre! Azt mondták, hogy szeretnék, ha Maczkó Máriától tanulnék valamilyen dalt, és esetleg majd azt énekelném.
 

Maczkó Mária népdalénekes. A népdalok felé is kacsintgatsz?

 

Az énekórákon nagyon sok népdalt énekelek, és a Balassagyarmati zeneiskolában is volt verseny, ahol különdíjat kaptam tavaly.

Maczkó Mária nagyon szépen énekel, így szívesen tanulnám a dalait. Lehetőségem van rá, hogy személyesen tanítson, mert a falunkban élő atya személyesen ismeri őt, és sokat énekelt már Patakon is.


Hol láthatnak, hallhatnak téged legközelebb a rajongóid és mindazok, akiknek most a veled készült interjút olvasva felkelted majd az érdeklődését?

 

Február 1-jén Balassagyarmaton az orvosbálon, a Svejk étteremben fogok fellépni, és február 15-re pedig elvállaltam egy óvodában való éneklést is! Nyárra pedig Szlovákiába hívtak énekelni. A fellépéseket folyamatosan kapom. Általában a fellépés napja előtt egy-két nappal, esetleg egy héttel.


Mennyire és meddig van tele a naptárad?

Nyáron az összes hétvégém foglalt volt, remélem, hogy idén is hasonlóképpen lesz.

 

Országos ismertségre nem vágysz?

 

Szeretném, hogyha az országban egyre többen megismernének. Nógrád megyében nagyon sok helyen megfordultam már, és most Cegléden is minden rendezvényre meghívást kaptam az összes döntős társammal együtt. Tehát egyre jobban haladok az ismertség felé.

Széles Gábor
2013. 01. 06.
Mondd el a véleményed
alt

A legstílusosabb sztárok 2012-ben

Django Rómában