Sebestyén Katja közös klipje Napsugár Annával a Divatikon.hu-n premier

Sebestyén Katja (Sebestyén Katalin, Budapest, Újpesten, 1982. április 6.) énekesnő, zeneszerző, dalszövegíró, okleveles bölcsész és tanár, költő, festő, tolmács, játszóház-vezető, karvezető.  Forrai Katalin-díjjal kitüntetett pedagógus. Tanár szülők gyermeke, de édesanyja révén zenész családból származik. Mára már két gyermek édesanyja. Gyerekként szüleivel és testvéreivel Moszkvában élt, ott ismerte és szerette meg az orosz kultúrát. Kiskora óta foglalkozik, furulyázással, zongorázással, gitározással és énekléssel. 16 éves kora óta rendszeresen vannak fellépései. Magyarországon a Hriszto Botev Bolgár–Magyar Általános Iskola és Gimnáziumba járt, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult bolgár-orosz szakon nyelvészetet és irodalomtudományt, ahol 2017 januárjában szerezte meg bölcsész diplomáját. A Sztárban Sztár Leszek tehetségkutató első évadának legtehetségesebb leghiperaktívabb döntőse.  Hiperaktív, de igyekszik a sok energiájával pozitív szeretettel teli értéket teremteni. Napsugár Anna siket dalszövegíró énekessel közös klipjük született, ami itt debütál a Divatikon.hu oldalon. Terve van 2020 évre gyerek zene, szlovákiai turné, Guinness- rekord-kísérlet, és reményei szerint sok-sok fellépés vár rá.

– Hogy és mikor szeretted meg a zene világát, milyen fellépő ruhákban és mennyire fontos esténként, dalonként az öltözködés, a stílus, ki öltöztet?

Azt hiszem, elmondhatom, hogy beleszülettem a zene világába, hiszen édesanyám gyönyörűen énekel, gitározik. Mikor kicsik voltunk gitár szóra keltünk, gitár szóra feküdtünk. Kiskorom óta fellépő ruháim többségét édesanyám varrja, sőt még a mennyasszonyi ruhám is az ő keze műve volt. A stílusomat igyekszem magam összetenni, kicsit különc is vagyok a ruháim terén, de azért túlzásokba nem megyek át az öltözködésemmel.

 

– Igazi átváltozó művész vagy a Sztárban Sztár leszek műsorból kiderült. Mik életedben a legnagyobb zenei és színházi szerepeid, amire nagyon büszke vagy?

Büszke vagyok az összes Sztárban Sztár Leszek!-es átváltozásomra. Színházi szerepen nem volt még soha, hiszen én nem vagyok színész, de egy amatőr operakedvelőkből álló operastúdióba, az Erkel Operastúdióba, eljárok énekelni, a kis társulatunkkal fellépni. Van, hogy több felvonásos operetteket dolgozunk fel, talán a Denevérből Orlovszky herceg/nő szerepemre vagyok a legbüszkébb, ahol egy részeges, bajszos orosz férfinek adom ki magam, ez is egy szuper kis átváltozás, élvezem.

– 2019-ben a Sztárban sztár leszek! című televíziós tehetségkutató műsorban, aminek a döntőse voltál, amihez gratulálok. A műsorban melyik dal volt a leginkább szívedhezállóbb feladat, melyik karaktert szereted sokszor előadni és mit élsz át alatta? mit kaptál a műsortól, mit üzensz aki jelentkezik idén?

Ez a műsor egy tök szuper önismereti tréning volt. Megismertem a határaimat, szinte tényleg minden percét élveztem. Egy fantasztikus stábot ismerhettem meg, akik szinte a lehetetlenre is képesek voltak, ha egy karakter megalkotásáról volt szó. Legyen ez smink, haj, ruha, maszk, mozgás, ének vagy bármi, amitől az alakítás jobbá vállhatott, ők mindenre tudtak szuper ötleteket és meg is valósították. Legjobban amúgy Netta karakterét szerettem, hiszen az én saját személyiségemhez a túlpörgő duci lány, Netta-szerep nagyon hasonló volt, illet hozzám. Viszont a legnagyobb kihívás Cee Lo Green karakterében volt, amikor teljes maszkot kaptam, amit délután 1 órától kezdtek építeni, de csak este 8 körül léptem színpadra, az nagyon komoly türelem játék volt. Érdekes viszont, hogy ennyi időt volt maszk alatt az arcom, de ennek pozitív hatásai is lettek, hiszen egy hétig utána olyan volt a bőröm, mint a baba popsi, minden miteszerem kipuhult és könnyen „letépődött” a maszkkal együtt.  És igen, sokaknak ajánlom ezt a műsort, aki jó hangutánzó, bátor, kicsit olyan lütyő, mint például én.

 

– Számos elismerésed, kitüntetésed van zenei pályafutásod alatt. Melyikre vagy a legbüszkébb és miért? Idén is mész Oroszországba zenei művészeti versenyre, számodra mit jelentenek ezek a komoly versenyek, melyik volt a legszebb külföldi verseny élményed?

Legbüszkébb a Forrai Katalin Díjamra vagyok. Idén is tervezem, hogy Oroszországba menjek fellépni, de ez még formálódik. Ezeken az orosz versenyeken mindig olyan érzésem van, mintha visszarepülnék a gyerekkoromba, mindig László Anna Dve Gitari duós partneremmel megyünk ki. Legsikeresebb 2017-ben voltunk, amikor első helyezetek lettünk egy nemzetközi fesztivál versenyén.

smart

– Mi az, amit még nem értél el, zenei munkásságodban és mire van szükséged hozzá, szponzor, menedzser, sofőr?

Guinness rekord kísérlet, az egyik legnagyobb álmom. A világon, a legtöbb nyelven éneklő énekesnő szeretnék lenni. Hogy mire is van ehhez szükségem? Ügyvezetőre biztosan, egy olyan szuperre, aki segítene a logisztikában, meg az egész lebonyolításában, hiszen én ezt a rekord kísérletet egy hangverseny keretén gondoltam.

 

– Imádod a gyermekdalokat és gyermekeidnek is sokat énekelsz és énekeltél, ezek a saját dalaid, mire van szükséged hozzá, hogy zenei Cd megszülethessen belőle?

Rengeteg dalom van, de soha sem adtam ki önálló albumot. Legtöbb saját dalom gyerekekhez íródott. Van olyan, amit édesanyámmal közösen, van, amit nagybátyámmal, van, amit fiammal együtt írtam. A miénk már csak egy ilyen muzikális család.

 

– Kaptál egy felkérést Napsugár Anna siket dalszövegíró, jelművész-énekestől, hogy énekeld el, milyen érzés volt sikettel dolgozni, milyen élmény tört fel benned mikor mondta a dal címét Missis Molett fotomodell Divatbemutató? Milyen pozitív gondolatot üzensz a telt lányoknak, asszonyoknak, és azoknak a telt szépségeknek, akik hamarosan a 2020 Stílus Királynő Szépségversenyre is készülnek megmérettetni magukat?

Nagyon örültem a felkérésnek, egy kis karácsonyi ajándékom volt Napsugár számára, hogy felénekeltem a dalát. Nagyon sok a közös bennünk. Az alkatunk, a habitusunk, a hajunk, nagyon hasonló. Kicsit olyan érzésem volt, mint ha tükörbe néztem volna, amikor megláttam. Ráadásul később kiderült, hogy az ő édesanyja neki varrja a fellépő ruháit. Minden molett indulónak üzenem, hogy hajrá, mi is tudunk szépek, csinosak, kívánatosak, lenni, nem kell ahhoz feltétlenül a piszkafa alak, igaz?

 

– 2020-ban Guiness Rekordra is készülsz, milyen dalokkal, esetleg, Magyarországon, mi a cél?

A cél nyilván az, hogy sikerüljön a rekord, még pár dalt tanulnom kell, mert most még csak 46 nyelven énekelek, de jó lenne ezt a rekordot 50 nyelvvel elérnem. Igen Magyarországon szeretném.

 

– Mit üzensz a kedves Divatikon.hu nézőinek, akik megnézik itt premierben a Missis Molett Fotomodel Divatbemutató klipet?

Zene! Humor! Béke! Szeretettel küldjük közös kippünket Napsugár Annával!  

És akkor íme a klip:

Szeretettel:

Napsugár Anna

fotóriporter

 

Mondd el a véleményed

Idén is Böllérfesztivált tartanak Kakucson

Összeesküvés Amerika ellen – Az HBO új minisorozata + előzetes