Smoking Frog – Új szín a vasi zenei palettán

Üde színfoltként tűnt fel a vasi zenei palettán a dallamos rockzenét játszó, szombathelyi Smoking Frog. Ébredés címmel a napokban, január 26-án látott napvilágot a fiúk első dala. Bravúros lírai gitárszóló, zúzós refrén, fülbemászó dallam – ez jellemzi sommásan a fiúk első dalát – a többit mondják el ők.
Fotó: Polcsik Máté – https://www.facebook.com/polcsikmatefoto/?fref=ts

Mindenekelőtt: tudom, hogy elcsépelt a kérdés, és biztos ezren megkérdezték már Tőletek, de mit kell tudni a nevetekről. Smoking Frog, azaz Dohányzó Béka, nem épp egy szokványos párosítás. Honnan jött?

A zenekar neve onnan jött, hogy egy szombat esti iszogatás közben a Csabi eszébe jutott, hogy milyen menő kis állat a béka, közben épp cigizett, így jött az ötlet, hogy legyünk Smoking Frog. A béka felrobban, ha cigit rakunk a szájába, épp mint a mi zenénk, mikor beindulunk. Plusz Lacinak kabalaállata a béka. Sok évvel ezelőtt volt egy jósnőnél, aki mesélt neki egy történetet egy repülőgép balesetről. Egy utas maradt csak életbe, akinél egy kis achát ásványból készült zöld békaszobor volt. Laci azóta magánál hord egy ilyen békát, így nem lehet véletlen, hogy pont ez lett a nevünk.

Hogyan született a dal?
Ez az a kérdés, amire mindig azt válaszolom,hogy csak jött.  Ádi hozta a zenét a Laci a szöveget. Kicsit kiszíneztük.Eljátszottuk százszor, és már mentünk is a stúdióba.

Van valami sztorija?
Az énekes reggeli észleléseinek a dallá formált gondolati összegzése.
Ez nagyon komolyan hangzott tőlünk (nevet)

Mit kell tudni rólatok? Mióta vagytok? Hogyan alakult a csapat?
A Smoking Frog 2016 Novemberében alakult.Lakics Ádám gitárossal kezdtünk
társakat keresni magunk mellé.Tartottunk tőle, mert szerettük volna,hogy a többiek is
szombathelyiek legyenek, és mivel Szombathely nem olyan nagy város, így a lehetőségeink
is elég limitáltak voltak, de most bátran mondhatjuk,hogy ennél jobban nem is alakulhatott volna.Valamilyen csoda folytán vagy csak simán a kitartásunk miatt elég hamar összeállt a csapat.Elég gyorsan haladunk.3 hónapja csináljuk és most mutattuk meg az első dalunkat a nagy közönségnek a közösségi oldalakon. Jóval a várakozásainkon felül teljesített és pozitív visszhangja volt az Ébredés című dalunknak.

Ki mit csinált a Smoking Frog előtt?
Mindenki dolgozott saját projekteken.Valaki tök más stílust játszott eddig.Van aki alternatív zenét,van aki feldolgozásokat játszott, vagy elektronikával kevert rockot.Mindenki rájött,hogy melyik az a stílus,ami a legközelebb áll hozzá.

Milyen zenét játszotok?
Rock.Rock and Roll.Dallamos.Csajozós.Amit szívesen meghallgatsz egy sör mellett vagy bedobod ha rossz napod van. Nem szeretnénk konkrét stílusra lekorlátozni.Sok hazai előadó van aki inspirál minket. Sorolhatnánk órákon keresztül. AWS,Phoenix RT,Road,Depresszió,Tankcsapda és sokan mások.

Ki a célközönség?
A célközönség lehet nő és férfi öreg vagy fiatal.Igazából mindenki aki kedveli a rock zenét vagy csak simán szimpatikus számára a zenénk és amit csinálunk.

Milyen tervek vannak még a tarsolyotokban 2017-re?
A 2017-es évet úgy terveztük,hogy az őszi klubkoncertekre koncentrálunk.Az áprilisi debütáló koncertre gőzerővel készülünk.Esetleg nyáron ha lesz olyan fellépési lehetőség amit úgy érez a csapat,hogy érdemes elvállalni akkor természetesen elvállaljuk. Most viszont a legfontosabb,hogy áprilisig egy olyan ,,setlist,,-et állítsunk össze ami bármilyen színpadon megállja a helyét.

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár