Symposium 40 – dupla nagylemezzel és klippel jelentkezik Temesi Bertalan (Lombos Marci gondolataival)

Symposium 40 címmel hamarosan dupla nagylemezzel és vadonatúj klippel jelentkezik Temesi Berci.

Az albumon  – amely azért dupla, mert készült egy az anyagból egy tisztán instrumentális, valamint egy énekes lemez  is- csaknem 100 közreműködő lesz hallható. A dupla albumról Berci így nyilatkozott magazinunknak: “A szimfonikus zenekar nyilván egy erre a projektre összeállított nagyzenekar. Ők azért megdobták ezt a létszámot. Ezenkívül rengeteg énekes vett részt a produkcióban: Berkes Olivér, Vavra Bence, Kálmán Tamás, Szolnoki Péter, Veres Mónika Nika, Bencsik Tamara, és még sorolhatnám a neveket. De a lemezzel kapcsolatban majd később szeretnék egy nagyobb promóciót, úgyhogy nem lőném el mindenáron a neveket,inkább most a klipre fókuszálnék, és Bencsik Tamarára,illetve a dallal kapcsolatban Lombos Marcira, Ferencz Petire, Peetre a Peet Projectből, illetve a svéd szerzőpárosra, Andreas Björkmenre és Adriana Pupovacra, aki szerzőtársam volt a dalban. A partitúrát pedig Werner Gábor írta, illetve Bubenyák Zoli barátom a Back2Black-ből, ő a szerzőtársam immár az első nagylemez óta.Fekete-Kovács Kornél is megemlítendő még, aki egy szép dalban sordinon, trombitán játszik majd, úgyhogy tényleg egy széleskörű zenei összefogásról van szó, illetve megjelenik benne még Szolnoki Peti is, akinek nemcsak énekhangja, hanem fuvolatudása is majd hallható lesz a lemezen. Ez is egy érdekesség.

Az instrumentális lemezen nagy hangsúlyt kap a basszusgitár, de nem feltétlenül szólisztikus jelleggel, hanem megpróbáltam alázatosan és a zenét szolgálva basszusgitározni, a másik lemez pedig – és ezért is dupla lemez ez a mostanik –  pedig a már korábban említett énekesek hangjával kiegészülve  alkot egy egészet. Mivel mindenkivel már viszonylag régóta dolgozom együtt, 22 éve vagyok a szakmában, ezért sokat dolgoztunk együtt itt-ott, mindenféle projektekben, nemcsak a saját anyagaimon, hanem session zenészként is találkoztam velük sok helyen, ezért viszonylag könnyen tudtunk együttműködni ezen a lemezen is. A jelenlegi helyzetben nagyjából online működtünk, tehát a feléneklések, a sávok küldözgetése történt meg, főleg az énekesek, illetve a szólóhangszeresek részéről, úgyhogy mindenki otthon, a saját stúdiójában rögzített mindent és küldözgettük a sávokat, de mivel másfél éve készül már ez a lemez, a szimfonikus felvételeket azért már korábban, még a koronavírus előtt sikerült rögzíteni.” –zárta a dupla albummal kapcsolatos gondolatait Temesi Berci.
Magazinunk megkereste Lombos Mártont is, aki az alábbi gondolatait osztotta meg a lemezzel kapcsolatban:

Berci első szólólemezén is volt szerencsém vele közösen alkotni… Érdekes megfigyelés, hogy hogyan építkeznek ezek a lemezek. Amellett, hogy az első lemeze is egy nagyon jól hallgatható, és közben nagyon igényes korong, a dalcsokrok egyre inkább felülmúlják az előzőket. A nóták megrendítően érzelmesek, intelligensek, miközben megy a “boogie”. Örülök annak, hogy alkotótársként tanúja lehetek Berci kibontakozásának – és most itt kifejezetten az önkifejezéséről van szó – na meg roppant jól szórakozunk közben. Alig várom, hogy a lemez a polcokon legyen.”

Szolnoki Péter az alábbi gondolatokat osztotta meg a klippel kapcsolatban:

“Szeretem muzsikálás volt nagyszerű kollégákkal. Világszínvonalú album született, nagyon örülök, hogy a részese lehetek!”
Facebook Comments

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár